Söndag 28 feb

Red Missan i ridhuset i dag och det gick jätte bra! Emelie hjälpte mig lite idag och det kändes jätte bra, så nu är jag taggad för i morgon! Det jag gjorde när jag red var skänelviknar mot väggen och snet igenom, och i galoppen gjorde jag mycket tempoväxklingar, öka galoppen och sedan minska tillbaka och även lite övergångar :)

PS: Jag håller på att fixa några filmer i min Windows Movie makeover men jag kan inte få upp mina filmer som jag har fimat med på min filmkamera..?! Jätte jobbigt. Tror att det är fel filmtyp på video för att jag ska kunna få in den i programet. Skulle uppskatta JÄTTE mycket om någon vet hur man kan lösa det? :)


Lördag 26 feb

Allt gick jätte bra i dag! Först så började jag med att rida Ricky. Red honom i ridhuset och det gick bra! Han var roligt, var första gången jag verkligen "red" honom, annars har jag bara skrittat och ridit ut på honom :) Gjorde grundlägande saker på honom, skänelvikningar, övergångar, tempoväxlingar och så.

Sen när jag var färdigt med honom så skulle jag hjälpa Sabine med att filma och ta kort på hennes lilla b-ponny som hon ska sälja. Det gick jätte bra med det och när vi klara så började jag göra i ordning Missy. Red ut med Emelie och Vickan och det gick jätte bra! :)

Två av det bilder jag tog på Dixie idag :)Fredag 26 feb

Idag hade jag ingen lektion som jag skulle ha haft pga av dem var inställda. Så då red jag själv i ridhuset och det gick helt okej! :) Gjorde inget speciellt med henne, kände lite på henne. Gjorde lite skänkelvikningar, övergångar och fattningar :) I morgon ska jag rida ut med Missan och sen ska jag rida lilla Ricky.


Torsdag 25 feb

Idag är jag ledig från stallet = Missy vilar.


Onsdag 24 feb

Åh jag har verkligen världens bästa ponny! Hon är så duktig och underbar! :D Jag och Emelie red tillsammans idag, fast hon red inte på Kanyon utan Diva. Det var så himla fin väder ute och lite varmare så vi skrittade ut 20 först, jätte mysigt var det! Tror tjejerna tyckte det också :)

När vi hade skrittat ut så red vi dem i ridhustet. Åh det gick så bra, hon kändes verkligen super fin! :) Tänkte jätte mycket på det som jag gjorde igår på lektionen med mina ben :) Efter vi hade ridit så pysslade jag om henne ett tag, sedan mockade. Sen hade Emelie lektion på Kanyon så då tittade jag på när hon red :)


Tisdag 23 feb

Lektion idag :) Det gick ganska bra och vi tränade på hela lektionen på min sits. Så sitsträning var det, as bra för min dåliga sits och balans. Fick ha något som går runt ryggen och runt armarna som en korset fast ändå inte ;) Haha vet inte riktigt hur jag ska förklara den men den är jätte bra träning. Men vi tränade på att jag inte skulle sitta så mycket i stolsits som jag gör.. Så skulle tänka att ha mina ben och vaderna längre bak, precis där hon blir runt vid magen och det blir så mycket bättre när jag har så för då blir hon lugnare.

Men det är så sjukt svårt med allt, har typ inga benmuskler och så har jag ingen balans. Yeah great men det kommer nog blir bra sen, hoppas jag. Bara om jag bara är envis så går det nog! :D Har jag fixat gymkort med Emelie så nu ska träna och blir bra! 

Lite inspiration

Sitter här hemma och kollar runt lite på hästsaker, har nämligen ingen skola idag, inställt pga all trafik :) Hittade den här filmen från min hårddisk som jag kollade igenom.

Den här videon är på Jennie och Hennessy (Linneas ponny som hon hade) från ponnykliniken som var på Sjövillan i sommras. Meningen med hennes ritt var att visa det högst en ponny kan gå och innan fick man se grunden från hela början men andra ponnysar, från jätte unga till välutbildade så man skulle se hela processen för att utbilda en ponny.

Man får även så mycket inspiration och man blir så taggad när man tittar på den här :)Just det..

.. Glömde berätta att jag ska rida för Lussan nu på måndag!! :D Det var en tjej i deras grupp som inte kunde och då fick jag möjligheten att rida, ska blir super roligt! Är jätte taggad! :D Ska ta med mig filmkameran så får mamma filma mig och Emelie så får ni se :)


Bild lånad från google, Gapols hemsida.

Måndag 22 feb

Idag så skulle Ludde ha ridit Missan men det gick inte rida idag för det är för kallt ute och så går det inte heller att vara i ridhuset för att dem måste ta bort all snö på taget så det inte brakar.. Men det skulle dem göra snart så då kan man rida där igen! Så idag tog jag det lungt med Missan. Jag och Emelie skrittade ut med dem i solen. Men gud vad kallt det var!! Helt sjukt, jag var lila i ansiktet när vi kom tillbaka, haha! En isbit var jag igen! Men Missan var pigg och glad i alla fall och det är de som är viktigaste :D

Just det efter stallet så åkte vi till en hästbutik som ligger jätte nära stallet. Dem hade nämligen stor REA där så då köpte vi ett nytt tjockt vinter täcke till Missy som hade 30 % på. Jätte bra! Det var ett Amigo täcke 370g, det var som gjort för Missan. Passade henne jätte bra! Lägger upp en bild i morgon så får ni se hur det ser ut! :)

Hoppas ni har haft en jätte bra dag i det fina värdet :)


Är med i den här tävlingen, bli det du med!


Söndag 21 feb

Idag så åkte jag, Emelie och mamma til Djursholms ridklubb och kollade på deras nationell dressyr tävling. Två från Sjövillan var där och tävlade, Lotta på Ellison och Linda med sin ponny. Det gick jätte bra för dem! :) Vart as taggad på att tävla, man blir alltid så sugen på att tävla när man tittar på andra som gör det :) Så får man även inspiration också :) Men sjukt kallt det var där.. Usch var som en isbit haha ;)

Sen efter tävlingen åkte vi ut till stallet. Eftersom det var så sjukt kallt ute i dag så gick jag och Emelie en promenad med Missy och Kanyon.

Ute på promenad :)Lördag 20 feb

Jobbade i dag i stallet med Emelie. Gud vad kallt det var ute, och snöstorm var det också hela dagen!! Helt sjukt! Tänkte rida ut i dag med Missan men det gick ju inte så då red jag henne lite i ridhuset. Det gick jätte bra och hon kändes super fin! Så himla roligt att rida henne just nu när hon har blivit så stark.

Allt annars gick bara bra i stallet. Red Ricky idag också, skrittade han bara men det gick väl bra :)


Fredag 19 feb

Hade lektion idag och det gick super! :) Vi arbetade ganska mycket i galopp i början och det gick as bra. Fick fina språng med bra balans. Jag gjorde en jätte bra övning i galoppen. Jag låg på volten A och när jag var på den öppna delen så skulle jag rida rätt upp mot A och på mitten göra ett enkelbyte, jätte bra övning som passade henne jätte bra. Sen tränade på lite på förvändgalopp på serpentiner och sen efter arbetade vi lite i traven. Gjorde lite skänelvikninar och så. Hon kändes jätte fin när jag la ner henne sen :)

I morgon ska jag och Emelie jobba i stallet. Ska rida både Missy och Ricky, berättar i morgon hur det gick! :)

En gammal bild på Missan, ska köpa ett nosludd till henne igen, det är så mysigt och fint!

Onsdag 17 feb

Det var longering i dag! Det gick så jävla bra och hon var super fin! Hon brukar alltid vara lite "springig" i början men nu var hon jätte lung och duktig! Tror att hon har blivit lite bättre på min hjälper nu från marken med min röst och så nu när jag har longerat henne några veckor nu :) När jag hade longerat klar så gick jag upp till stallet och borstade av henne och sedan mockade. När allt det var klar så fixade jag det sista med hennes mat och hjälpte Emelie sen med Kanyon när hon var klar från lektionen!

Just det! Lille Kanyon fyller år idag, hela 15 år fylde han, grattis på dig lille farbror!


Foto: Elinore Jonsson


Tisdag 16 feb

Idag hade jag lektion och det bra, hon var fin! Vi tränade på lite öppnor som gick jätte bra! Sen så arbetade vi ganska så mycket i galoppen med serpentiner och sen enkla byter på fyra serpentiner. I morgon ska jag longera eller rida henne lite, vet inte får se vad som händer. Berättar i morgon hur det gick :) Ha det bra

Måndag 15 jan

I dag var jag i stallet på morgon för att vara med när Ludde red Missan. Det gick jätte bra och hon var super fin! Hon tyckte att det kändes att jag "rider" och tränar henne lite mer nu så det var roligt att höra!! :D Hon jobbade henne mycket i galopp men fattningar och förvändgalopp och så. Sen på slutet arbetade hon henne lite i traven och då och gjorde lite skänkel vikningar, öppnor och slutor - jätte fin!

Söndag 14 jan

Red både Missy och Diva i dag. Det gick bra med dem, red i ridhuset med Diva och fick hjälp av Emelie som berättade lite hur man rider henne :P Sedan red jag Missan och då red jag och Emelie ut. Det gick jätte bra och var glad som en solstråle :D


Tävling


Lördag 13 feb

I dag gick allt super bra i stallet! Först så började jag med att rida Ricky. Jag, Emelie och Vickan skrittade först ut en liten sväng och sedan red lite i paddocen. Det gick bra och han var rolig att rida, förra gånger när jag red han så skrittade vi bara. Sen vart vi klara med dem så gick jag upp till Missan och började göra iordning henne. Det gick jätte bra, red henne lite i ridhuset idag för att har fått en liten "läxa" att träna på saker som vi gör på lektionern själv. Hon vart jätte fin i galoppen och fick några riktigt fina fattningar från skritt :) I morgon ska jag rida ut med Missan och sen ska jag också rida Diva.

Fick två bilder på Ricky från idag så får ni se hur han ser ut! :)Tävling hos Linastraningsdagbok.blogg.seVa med du med :)


Fredag 12 feb

Hade lektion idag och det gick bra! Först i börjar var hon riktigt jobbigt.. Var as pigg och jätte tittig på allt som fann sig i ridhuset som hon har sett 10000 gånger om haha! Men det var bättre sen och hon var fin. Galoppen går så sjukt bra just nu! Den har verkligen utvecklas och hon som det känns som hon bara går bättre och blir starkare, så det är jätte roligt!!

I morgon ska jag rida Missy och Ricky. Ska rida ut på Missy men får se vad som händer med R, rider troligtvis ut med honom också. Ska ladda kameran så jag kan ta med mig den och ta kort till bloggen. Blir lite roligare inlägg då att läsa om man har mycket bilder, eller hur?

Onsdag 10 feb

Idag longerade jag Missy. Det gick jätte bra och hon var fin! Tror hon tyckte det var skönt att bli longera och gå utan någon på ryggen :) När jag hade longerat klart borstade jag henne. Gud vad hon fäller hår just nu!! Det bara kommer mer och mer, helt sjukt! När jag hade mockat och allt var klart med henne kollade jag på när Emelie red sin lektion och Kanyon var lika fin som vanligt! :) I morgon ingen stall för mig = Missy vilar. Ha det bra!

Tisdag 9 feb

Är så glad! Det gick jätte bra i dag på lektionen, allt bara flöt på!! Vi gjorde mycket skänelvikningar, öppnor, förvändgalopp och enkla byten i galoppen på 4 serpentiner. Åh hon var så himla fin och allt gick så sjukt bra!! Så nu känns det som det börjar gå uppåt på vågen igen, var där nere i ett tag men det känns som det början gå uppåt igen! :)

I morgon ska ska longera eller så ska jag joggade lite i ridhuset. Får se vad det blir! Ha det bra :D


Martha Ridewear

Så roligt! Agnes som är en av min närmaste vän, hennes mamma Annica har kommit ut med sin klädkollektion nu tillsammans med hennes kollega. Jätte snygga kläder är det! Så bra, för man kan både ha det till vardagen men även rida i dem :) Vet redan vad jag vill ha, haha! 

Gå in på deras hemsida Martha Ridewear och kolla, ni kommer gilla det :) Lilla Missy är till och med på en bild såg jag tillsammas med Boy, jätte fint!

Några bilder på Agnes och Boy från kollektionen, lånade och tagna från hemsidan!Mitt träns

Halloj på er! Har fått jätte många fina kommentarer om mitt träns som jag har på Missy om vad det är för märke och vart jag har köpt det. Så tänkte skriva lite om tränset i ett inlägg så får ni veta lite mer om det! Hoppas det låter bra :)

Märket på tränset är Döbert och det är i brunt och rundsytt som ni säkert redan sätt. Jag köpte tränset på en butik här ute på Ekerö som heter Hästhoven. Det var en tjej innan jag köpte som hade speciall beställt tränset från Hästhoven. Men när det kom så ville hon inte ha det längre pga hon hade köpt en svart sadel och då vill man ju ha ett svart träns. Så då hängde det där hos Helle som äger butiken och så åkte vi dit för att kolla på något och då hängde det där och var som gjort till Missy. Det var i hennes storlekt och i färgen som jag ville ha. Och så älskade jag v-formen på pannbandet med den lilla blåa blomman (till höger på bilden) som var med tränset. Lite annorlunda mot andra pannband.

Bilden till vänster är exakt samma träns fast med mitt andra pannband. Det är små strass i lite rosa champang färg och det köpte jag när jag var i falstebo i sommras. Vet inte märket på det men sånna pannband går att köpa överallt kan jag tro :)

Just nu använder jag de pannbandet med v-formen och blomman på Missy. Hade det andra hela ganska länge så kände att jag ville byta och variera lite :D Vilket tycker ni är finast?


Måndag 8 feb

Japp, då har man redan varit i stallet. Var där vid halv 8 och gjorde iordning Missy till Ludde så tittade på när hon red henne som är alltid lika roligt! Det gick bra med henne och hon var fin. Hon tränade mycket på förvänd galopp men även lite skänkelvikningar, öppnor, slutor och lite bakdelsväningar på slutet.

När hon hade ridit klart så ledde jag av henne och sedan fixade iordning henne, släppte ut henne i hagen och mockade. Så skönt att vara där på morgonen, då har man hela dagen kvar sen. Så snart ska jag åka till skolan, början kl. 13.00. Ha det bra kompisar!

En gammal bild på två söta föll från ett ridläger jag var på sommaren 2008.

Söndag 7 feb

Åh det gick så himla BRA att rida idag! Verkligen en underbar dag med fint väder också. Bara solen kommer fram blir man glad! Fick en läxa från lektionen sist att göra en övning på Missy som jag skulle göra i helgen och det gjorde jag idag. Red i ridhuset och tränade super mycket på skänkelvikningar. Skulle göra skänelvikningar mot väggen på långsidorna och sendan efter några varav skulle göra köra skänelvikningar snet igenom. Jag fokoserade jätte mycket på det och hon vart så himla fin!! Hon blir så lösgjord hela hon när man göra mycket skänelvikningar på henne, as bra övning på henne för att när det fungerar så blir även galoppen as bra!

Efter vi var klara i ridhuset skrittade vi (jag, Emelie och Linnea) av dem ute i det fina vädret i 20 min typ. Det gick även också jätte bra och var as mysigt och hon gick först nästan hela vägen. Hon har på sen senaste veckorna villat gå först när vi rider ut och det är jätte bra!!

När allt var färdigt med Missy så red jag Diva. Det gick även bra med henne och hon var rolig att rida. Ska rida henne lite mer nu till tävlingen så jag "hittar" hur man ska rida henne, ska bli jätte roligt. Bra att rida lite andra hästar också. I morgon ska Ludde rida Missy, berättar hur det gick i morrn! Ha det bra

Bild från somras på mig och Missy


Edward Gal & Moorlands Totilas

Finns verkligen inga ord. Så otroligt vackert!


Veckans blogg


Lördag 6 feb

Jag och Emelie jobbade i dag i stallet så hela dag vart det! Gud som vi har skrattat, haha att små saker kan vara så roligt ;) Men i alla fall allt gick super bra i stallet. Vid två tiden så red jag Rocky som ägs av en tjej i stallet som heter Rebecka. Red ut på honom med Emelie, Agnes och Vickan så ett litet gäng vart vi, mysigt!

När vi var klara med det och hästarna var klara så gick vi vidare till nästa hästarna vi skulle rida fast nu var med Missy och Kanyon. Vi gjorde iordning dem och sedan red ut. Det gick jätte bra med dem också och Missan var jätte duktig som ville gå först i dag också. Hon har blivit så duktig min lilla älskling!!

Gammal bild på mig, Missy och Emelie :)


Fredag 5 feb

Ja, idag hade jag lektion och det gick inte alls någon vidare.. Men det positiva i alla fall var att hon vart super fin på slutet så det kändes jätte bra! :) 


Onsdag 3 feb

Som sagt så var jag ju och red på Solna ridklubb idag för att vi hade idrottsdag i skolan. Haha ja det var verkligen en stor skillnad från lilla Missan. Fick en jätte gullig och super snäll lilen svart stor häst. En riktig ridskole häst var det som visste precis vad man skulle göra och då.

Sedan så åkte jag ut till min stora kärlek!! Longerade henne idag och det gick super bra. Longerade inte så länge men hon vart jätte fin på slutet :D Sen när jag var klar så fixade jag henne och borstade ett tag, sen mockade. Efter det var klart så skulle Emelie rida lektion som jag tittade på. Han var super fin och det gick toppen för dem!!

En liten video från longeringen :)


Jag & M färdiga :)

Onsdag 3 feb - IDROTTSDAG

Snart ska jag åka iväg till SOLNA RIDKLUBB och rida. Vi har nämligen i min skola idrottsdag i dag så då valde jag ridning. Ska bli super roligt att rida något annat och känna skillnaderna :D Berättar mera sen hur det gick och vad vi fick göra! KRAM

Tisdag 2 feb

Idag hade jag lektion och nja det gick upp och ner, haha. Nej men vi började med galoppen i början och den var jätte fin och hittade jätte bra balans. Älskar verkligen henne galoppen, åh den är så underbar!! Klarade även av galoppserpentiner i dag, jätte glad att jag klarade av dem!!

Men sedan så var det ju att man ska rida i trav också och sitta ner.. Ja, det gick ju som det gick hahah! Inte kan jag sitta på min häst heller. Gud sitter och bara hoppar haha! Usch så dålig! Men det gick i alla fall bättre sen så det var ju bra men jag blir så irriterad på att jag aldrig blir bättre på att sitta på henne med min sits. Känns som det blir bara värre och värre för varje gång jag rider.. Men hoppas det blir bättre i alla fall, det är ju massa andra saker som går mycket bättre nu så det är jag super glad över som skritter idag. Den gick även mycket bättre än vad det brukar göra. Undra varför man alltid tänker på det som gick dåligt på lekton och inte på det braiga. Man ska sluta tänka på det som gick dåligt för man blir så nera då. Istället så ska man tänka på det som gick bra och det som man gjorde bra och bättre!! :D Haha ska försöka med det nästa gång ;)

Missy sommaren 2009

Måndag 1 feb

Var i stallet tidigt i dag. Började så sent i skolan så då tänkte jag att jag ändå kan åka till stallet innan och se när Ludde rider Missan. Hon skulle rida henne kl 08.00 så jag var där vid halv åtta och började göra iordning henne. När jag var klar med henne gick jag till ridhuset och ledde fram henne. Sedan kom Ludde och började rida. Åh hon var super fin och hon tyckte hon kändes jätte bra. Hon brukar alltid kännas lite svårare i höger att ställa i men nu var det jätte bra där och hon tyckte hon kändes jätte bra så det var super roligt eftersom hon inte rider henne lika ofta längre :) När hon var klar sen så gjorde jag iordning henne och släppte ut henne i hagen och sedan mockade. Det var super skönta att vara i stallet innan skolan, tror jag ska göra det nästan varje måndag.

Sen vid 5 åkte jag och kollade när Emelie red för Lussan. Det såg jätte fint ut och hon tyckte det gick bra. Filmade lite p kameran men det är så dålig kvalité på filmen så det vart ingen.. Men men i morgon har jag lektion, hoppas det kommer gå bra! Ha det bra kompisar

Åh vad jag blir sugen på att tävla när man tittar på tävlingsbilder :)


RSS 2.0