Bäst, älskling!!

Idag åkte jag till stallet efter skolan. Hade jätte lång tid på mig idag i stallet så mockade och borstade henne länge. Sen hade jag lektion och det gick jätte bra! Jag red inte alls länge men hon var jätte fin. Det vi gjorde och tränade på var öppnor på långsidorna, halter, galoppfattningar och förvänd galopp och hon var jätte duktig!!

Just det, fick reda på min lektion idag att jag ska få rida för lussan i morgon, helt sjuk! :D Det var egentligen min syster som skulle ha tränat för henne i morgon men det kom upp ett litet problem men Kanyon så då fick jag rida istället. Tycker det var jätte tråkigt för Emelie för att hon hade längtat efter de men ibland händer det tråkiga saker så då var det roligt för mig istället. Ska bli super roligt och är jätte taggad! Men är lite nervös också haha men hoppas att det går bra! Berättar i morgon hur det gick så vi hörs i morgon KRAM!! :)


Måndag

Idag gjorde jag inte så mycket i stallet. Ludde hade ridit henne så jag var bara där och mockade och pysslade om henne. Fick aldrig veta hur det gick med henne men det gick nog bra tror jag men jag får nog veta hur det gick i morgon :) Som sagt det hände inte så mycket så finns inte så mycket att skriva om så vi hörs i morgon, KRAM :D

Så här kommer denna vecka att se ut;
Måndag: Ludde
Tisdag: Jag (lektion)
Onsdag: Longeras
Torsdag: Vilar
Fredag: Jag (lektion)
Lördag: Rida/Skritta ut
Söndag: Rida/Skritta ut


Promenad

Idag kom jag ut till stallet ganska sent, kom dit vid 6 tiden men det var skönt för att det var så lungt i stallet, bara emelie och jag. Älskar det!! Mockade och borstade henne och gick sen ut och gick med henne tillsammans med Emelie fast hon skrittade Kanyon. Vi var inte ute så länge eftersom det hade redan hunnit blivit så mörkt ute. Nu måste jag plugga vidare, vi hörs KRAM!!

Kanyon och Missy från sommras


Gulle

Idag skrittade jag ut med emelie och vi tog det bara lungt. Det var jätte mysigt och kanyon var jätte pigg och hoppade till för allt men Missan höll sig ändå lugn. Det var så mysigt, travade korta bitar på långa tygar och satte mig i lätt sits och bara klappade om henne på halsen och hon såg så nöjd ut med sig själv haha :) Får se vad jag ska göra med henne i morgon men tror att jag ska gå ut och gå med henne. Ska i alla fall ta det lungt med henne.

Jag köpte också nya paddar idag. Svarta fick det bli den här gången så nu har jag marinblåa, beiga och svarta. Jag använder alltid paddar när jag lindar. Har det också som en vana för att på riskolan där jag red förut var man tvungen att ha paddar när man lindar. Och så blir det mycket snyggare och det ger bättre stöd också för hästen :)

KRAM!!Missy & Kanyon från i dag :)


Fredag, Lektion

Idag hade jag lekton och det gick jätte bra! Hon var jätte fin och lugn och fick en jätte bra takt i traven som kan vara svårt. Vi gjorde ungefär samma saker som jag gjorde på lektionen i tisdags, men också lite förvänd galopp och lite påbörjande på sluta med det kan hon inte riktigt än. Min sits är inte den bästa just nu, men det börjar bli bättre och vi tränar på det och idag gick det jätte bra med den. Det är mitt mål till nyår, att min sits och mina händer ska bli perfekta!!

I morgon ska jag bara ta det lite lungt med Missan. Ska skirtta ut med Emelie och pyssla om henne mycket, mysigt! Men vi hörs i morgon KRAM :D

Ledig

Idag vilar Missy och för mig blir det inget stall för att på torsdagar har jag min lediga dag från stallet så då har jag tid till att plugga och ta det lite lungt. Tänkte visa ett litet klipp på mig och Missy från våran senaste tävling!


Longering

Idag var jag inte i stallet så jätte länge. Åkte ut lite senare med mamma moch mockade och borstade henne. Ludde skulle ha ridit henne idag men hon var lite trött ifrån igår så då fick hon bli longerad i stället så det var super. Tycker det är jätte roligt att longera, så roligt att arbeta med hästen från marken. Med det hade i alla fall gått bra med henne men i morgon så ska hon vila så då får hon ta det lungt.Vi hörs!! :)


Tisdag, Lektion

Idag hade jag lektion och det gick så SUPER BRA!! Allt bara flöt på hela tiden och hon var så lung och väntade kvar på mig. Vi tränade mycket på öppnor. Först så gjorde vi 10 m volter och ur dom skulle jag fortsätta på långsidan i öppna. Sen efter den övningen skulle jag forsätte med öppnorna på långsidorna men utan volter och när jag hade kommit till mitten av långsidan så skulle jag ställa om och gå in i en skänkelvikning mot medelinjen. Sen gjorde vi likadant fast istället för att gå in i en skänkelvikning så skulle jag fatta galopp ur öppnan och det gick super bra. Har haft så svårt med fattningarna men snart så börjar det fungera. Sen skulle jag galoppera ca 1,5 varav på volten och sedan göra en övergång till trav på långsidan och göra en 10m volt och sedan fortsätta vidare med öppnorna. Sen höll vi på i den övningen några varv. Sen tyckte vi att jag inte behövde rida något mer för att hon gick så bra så då la jag ner henne på stora volter i båda varven.Hörs i morgon, KRAM!!


MissyMissy och jag på en tävling :) Ska snart åka till stallet, hörs sen!


Måndag

Idag när jag kom ut till stallet höll Ludde på att rida henne så då gick jag till ridhuset och kollade. Åh hon var så fin. Älskar att se när hon rider henne, sitter och bara ler och så får jag värsta inspiration av att se när hon rider henne!

Sen när hon var klar med henne gick jag och skrittade av henne ute fram och tillbaka på grusvägen och sen mockade jag till henne och gav henne sin fiberi. Fibergi är är ett komplett kraftfoder med vitaminer och mineraler för hästar i lätt- till medelhårt arbete som hon får varje gång hon har blivit riden. Det finns tre olika fibergi -LÅG, BAS och ELIT. Den som Missy får är BAS som passar alla hästar. Nu ska jag titta på tv, tjoho!! :)


Mysdag

Idag var det så skönt i stallet, det var lungt och nästan inga där. Älskar att vara i stallet när man är själv ibland och idag var en sån dag. Tog det lungt med Missy idag. Hon fick vila så gick ut med henne i det sköna vädret på en promenad och klättrade lite. Hade med min Alva och Lotta som hade med sig sina hästar. Sen när vi kom tillbaka så så mockade jag och pysslade med Missan. Det var så det var så super skönt istallet, helt lungt. Fixade även med Kanyon idag, som är min systers häst. Hon var lite sjuk idag så då fick jag ta hand om lille Kanyon. Sen åkte jag hem så idag var det en lung dag :)

Så här kommer denna vecka se ut;

Måndag: Ludde
Tisdag: Jag (lektion)
Ondag: Ludde
Tordag: Vilar
Fredag: jag (lektion)
Lördag: Skritta ut
Söndag: Skritta/rida ut eller vilar.


Välkommen till min nya träningsdagbok!

Det här är en träningsdagbok som jag ska föra som en dagbok. Jag är 16 år gammal, född 93 och min ponny heter Bogis Miss, kallas Missy, som jag har haft sen January 2009 och har henne på ett stall på ekerö som heter Sjövillans Riklubb. Hon är ett sto, 7 år, född 2002 är en Svensk Ridponny och är efter Veronas Bogi och Golden Power. Hon är inte helt fullt utbildad så jag tillsammans med mycket hjälp från min tränare håller vi på att utbildar henne vidare. Just har hon blivit riden mera än 1,5 år ungefär men kan redan en hel del.

Syftet med den här träningsdagboken är att jag vill föra ner och komma ihåg allt roligt som händer under den här tiden. Så den här bloggen ser jag som en dagbok där jag skriver och kommer berätta vad som händer i våran vardag och på helgen. Jag kommer även skriva om andra roliga saker om hästar och vissa massor av bilder. Men nu ska jag åka ut till stallet. Berättar sen hur det gick :)

Om du har frågar så är det bara att ställa dem i kommentarfälten. Hoppas ni gillar det :)


 
Missy


RSS 2.0