Tisdag 30 aug

Red lektion för Ludde idag och det gick sååå bra! Vi tränade lite på öppnor och slutor som gick jättebra! Traven gick as bra idag, det går så bra att sitta ner just nu :D Me very happy!

Galoppen kändes också super bra idag. Vi tränade även där på enkla byten och galoppserpentiner. Enkla byterna gick jätte bra, hon gjorde jätte fina fattningar :) Serpentinerna gick också superbra! Är så glad att förvända går så himla bra nu, kommer ihåg förut hur svårt jag (vi) hade med det. Gud det var så svårt. Men nu har vi båda blivit starka i det och lärt oss :D Så roligt! Jag och Missy gör allt tillsammans, lär oss och blir bättre tillsammans.

Åh älskar verkligen min ponny, kan man bli kär i sin häst?


Min mardröm..

Fy fan vad hemskt. Gå in på den här bloggen och läs detta. Min mardröm att hitta min bästa vän på det sättet. Usch, kan inte föreställa mig. Fy jag tror jag dör.. Man ska verkligen ta vara på alla dagar man har med sina bästa, för man vet aldrig när det är den sista. <3

Länken till bloggen --> HÄR


Måndag 29 aug

Longerade Missy i dag vilket gick bra. Jag longerade precis vid ingången i ridhuset i dag, för de var personer som red inne i ridhuset samtidigt, och hon är alltid lite små tittig där nere. Så i början var hon lite spänd och ville mest springa fort när hon passerade hörnet men sedan efter ett tag blev hon avslappnad och gick förbi i normalt tempo och lyssnade bra på mig. I morgon blir det lektion för Ludde. Berättar hur det går :) Ha det bra!


Söndag 28 aug

Nej men så här får jag absolut inte fortsätta! Bloggen får inte se så här tom ut, så dåligt!! Nu jävla, nu är det höst och massa roliga saker som händer inom ridningen då med all träning och tävlingar så ni ska det bloggas!

Ja Missy har gått jätte jätte bra! I helgen har jag bara ridit ut med henne. I dag fick hon skritta ut tillsammans med Emelie som red på Cobra. Jag red barbacka och det var super mysigt, min baby! Skrittade även ut på Kanyon i dag då Emelie red en annan häst, det gick också jätte bra :) Han fick också gå barbacka, så mysigt tycker jag! Riktig häst känsla på något sätt.

På söndag nästa vecka ska jag tävla, då är det allsvenskan elit :D Ska blir så jävla kul, är så himla glad :D Min flicka börjar verkligen blir så stor för det stora sakerna nu. Kan inte riktigt förstå att förra året red vi LB tillsammans och kunde knappt rida förvänd galopp genom en halv kort sida och nu ska vi tävla i eliten. Mer än glad kan man inte bli :D


Måndag 22 aug

I dag red jag lite dressyr på Missy och det gick lite sådär :) Om jag ska vara ärlig så red jag inte bra i dag haha :D Hade inget bra upplägg och allt blev lite pankaka haha men Missy var duktig i alla fall, hon var fin på slutet så det var ändå bra :) Men man har verkligen dagar som man inte rider bra, haha bara så där :) Men jag vill alltid få en liten revanch, på tävling eller träning då jag rider lite slarvigt eller sämre, att nästa gång jag rider att då ska jag rida extra nogrant och bra :D Så nu är jag taggad inför i morgon att rida BRA :D Få se hur det går :D

Min älskade bästa vän!


Söndag 21 aug

I dag skrittade jag ut med lilla prinsessan tillsammans med Michelle och Pinnen :) Det gick jätte bra, vi var ute länge så det var jätte mysigt :D

Gamal bild på Missy :)

Haha jag bara skrattar åt sånt här!

Det är kul när man går in på sin blogg och ser att man har fått en sån här kommentar. Haha jag säger bara, hur orkar man skriva något sånt här? Jag litar faktsikt på en domare som är utbildad till att döma i dressyr än att tror på en osäker liten "person" som lägger en sån här kommentar på ens blogg. Jag säger bara så här, väx upp. Förstår inte hur man orkar kommentera såna här omogna kommentarer på andras bloggar. Haha man kan inte göra något mer än att skratta åt sånt här!

"Fattar inte hur ni kunde vinna?!!! Din ritt var inte alls bra, och det var många många fler som var mkt bättre!! Det är en under att du ens blev placerad!!
Jag var där och såg din ritt."

Men om vi ska vända det här till något roligare så kan jag passa på att tack alla ni underbara för alla fina kommentarer! :D Tack så jätte mycket!! Blir så glad av att läsa era kommentarer!

Lördag 20 aug

Tog det lungt med Missy i dag också, vill inte rida så hård nu när hon blev vaccinerad i onsdags :) Men jag joggade henne lätt inne i ridhuset och det gick jättebra! Hon kände så fin. Jag började med att skritta länge på henne på kort tygel. Red på lite serpentiner med låg form så hon blir avslappnad. Jag älskar att rida på serpentiner när jag rider fram, det är en bra linje, både rakriktning och böjning får man. När jag rider på serpentiner så brukar jag lägga till lite saker också, brukar göra vi serpentinens båge en 15 eller 10 m volt och när man passerar medellinjen brukar jag lägga in en övergång till skritt eller halt. I går när jag skrittade fram gjorde jag halter när jag passerade medellinjen och halter gick jättebra! Har alltid haft lite svårt med att få till en bra halt men i går gick det jättebra :D Blev jätte glad!! :D

I traven sen red jag mycket runt fyrkanspåret då jag gjorde massa övergångar till skritt. Travade unge 1,5 bokstav och sedan en övergång, skrittar några steg och sedan trav igen. Så höll jag på ett tag i båda varven och hon var jätte duktig och lyssnade bra.

Tillslut kunde jag göra minde och mindre hjälper :) Jag tycker övergångar är en jättebra övning och man inte vet riktigt vad man ska hitta på med sin häst. Man får den båda lydig på hjälperna med också lite mer kvickare i bakbenen :)


Video från Eskilstuna :)
Haha gillar min tvärnit i början.. :D

Torsdag 18 aug

Eftersom Missan blev vaccinerad i onsdag så tog jag det väldigt lungt med henne idag. Skrittade väldigt länge på henne och hon kändes jätte fin i sidorna. Sen travade jag bara några varv i båda varven och hon kändes bra där också :) Sen efter den lilla rid turen så skrittade jag ut en sväng och hon var jätte duktig!


Håruppsättning

Så här såg mitt hår ut i lördags på tävlingen :)


Onsdag 17 aug

I dag blev Missy vaccinerad så då fick jag ta det lite lugnt med henne så jag skrittade ut med Michelle som red på hennes ponny Pinnen. Det gick jätte bra, det var super mysigt! Vi pratade om sommarminnen, åh älskar sommarn!


Tisdag 16 aug

I dag fick Emelie ta hand om min lilla prinsessa för att min mamma fyller år i dag och vi skulle ut och äta middag så då skulle jag inte hinna ut till stallet efter jobbet och sedan vara i stan till kl 6 :) Men det hade iaf gått jätte bra med henne :)


Söndag 14 och Måndag 15 aug

Missy fick vila två dagar efter tävlingen, det förtjänade hon verkligen för hon gick så bra och var så duktig på tävlingen och så gick hon väldigt bra hela veckan innnan :)
Lördag 13 aug - TÄVLING

I dag var jag och Missan och tävlade i Eskilstuna och red Lag 2003 och LA:P1 :) Först ut blev det lag 03 som blev en förklass inför la:p1an. Tävlingen var utomhus och Missan kändes på framridningen jätte avslappnad och lyssnade jättebra på mig vilket var jätte bra för hon brukar alltid vara lite små spänd när det är utomhus. Sedan inne på banan blev hon lite spänd men jag är ändå vädligt nöjd för hon lyssnade på mig jättebra fast hon var lite spänd och hon gjorde allt som hon skulle. Men när hon blir lite spänd så håller jag i henne ngt och då blir hon lite kort i halsen vilket drar ner mycket på poängen. Men jag fick ändå 62,5% så jag är nöjd.

Sedan var det bara att vänta inför nästa klass som jag skulle rida kl kvar i fem och jag red Lag 03 kl kvart i 12 så det blev en liten väntan men det var ändå bra. Missy fick sova lite (hon brukar alltid stå och sova i transporten haha) och äta lunch och ladda krafterna medans vi kollade och var med de andra i Sjöis temet. Ebba med Fix Viktoria och Rebecka på Ellison också där och tävlade så då kollade och hejade på de medans, även Agnes på Uptown Boy tävlade också där med de hade inte kommit då utan det kom lite senare för hon startade sent La:p1an. Det gick i alla fall jätte bra för tjejerna. Ebba vann LB och kom 4:a i LA:1 och Rebecka kom 2:a i LA:1, GRATTIS TJEJER!!

Sen blev det tid för att lasta ut och göra iordning lilla M. Framridningen kändes hon också jätte bra och fin. Tänkte lite extra mycket på att få fram och ut halsen på henne då jag gjorde mycket övergångar i alla gångarter. I la:p1 programet sen så kändes hon mycket bättre, inte alls lika spänd som hon var i förr klassen och jag tänkte hela tiden på nosen, halsen och att andas själv. Man glömmer oftast bort att andas i när man tävlar som är så viktigt! Fick lite små missar som i första galoppfattningen då det blev ett missförstånd och sedan i skritten. Men jag var ändå jätte nöjd när jag kom ut för att jag kom ihåg nosen och att andas, och att hon var avslappnad.

Det hela slutade med att jag fick 65 % och vann LA:P1 :D Super super kul, våran första vinst i LA:P1 :D Blev jätte jätte glad :D Världens duktigaste Missy!!

Har video från LA:P1 som jag ska lägga upp men det kommer i veckan, jag lovar! Men kan visa lite bilder från dagen :DEbba och Vickan när de vann LB :D


Rebecka och Ellison som kom 2:a i LA:1 :D

Onsdag 10 aug

I dag longerade jag Missan vilket gick jätte bra, hon var duktig och fin! :) I går red jag lektion för Ludde och det fick as bra! Åh fick en liten "aha-upplevelse" i de enkla byterna, speciellt i fattningar vilket var jätte kul :D Hon gjorde jättefina fattningar :) I traven gick det också jätte bra, hon gjorde fin öppnor :D

Lite bilder från i dag efter jag hade longerat henne :)
Söndag 7 aug

Lite segt igen men sånt som händer ibland haha :) I fredags så red jag ut Missan och galopperade som var jätte mysigt! Hon var jätte duktiga och var super snäll. I går lördag så skrittade jag ut henne barbacka tillsammans med Emelie och farbror Kanyon vilket också gick bra, super mysigt! I dag då så fick Missy vila då hon inte har vilat på hela veckan så det blev jätte bra då :) På lördag ska vi tävla i Eskilstuna, jättekul! Jag rida lag 2003 och LA:P1 :)

Lite bilder från helgen!KRAM!

RSS 2.0