Söndag 30 maj

I dag var jag på min gamla ridskola, Gladö Ridsällskap, och tittade på mina kompisar som tävlade. Det var allsvenskan div III och det gick helt okej för dem och vissa jätte bra :) Men dem var jätte duktiga och det var roligt att träffa alla igen. Speciellt mina små pärlor, Cappuccino och Alladin!

Gamla bilder :)Lördag 29 maj

Skrittade bara ut med Missy i dag barbacka med Emelie som också red barbacka. Det gick jätte bra!


Fredag 28 maj

I dag åkte jag och mamma med Missy och kollade hennes sadel hos Ellen. Det gick jätte bra och det var inget fel med den sadeln som jag har nu, utan den låg jätte bra på henne. Men vi kom fram till att jag ska ha en annan sadeln som passade mig mycket mer. Båda sadlarna passade henne lika bra så det spelade ingen roll för Missys del då men eftersom jag har så svårt med min sits och den sadeln som jag har nu är så platt så gör det att det blir svårt att sitta och hitta min blans.

Allt var mycket bättre med den andra sadeln, kunde hitta min balans mycket bättre och jag vart mer stabilare i min ridning så det var jätte bra. Kom även mer ner i sadeln med den här :) Vi vet dock inte när jag får den men tidigast i juni om allt fungerar med leveransen och så :) Lägger upp en bild på den sen när jag får den :)


Torsdag 27 maj

I dag vilar Missy = Jag är ledig från stallet :)


Onsdag 26 maj

Allt gick bra i dag :D Missan älskar när jag rider barbacka, hon trivs verkligen med det :D

Tisdag 24 maj

Ja ni, det händer inte så jätte mycket just nu :D Rider ju barbacka den här veckan på Missan, skönt!! :D

Måndag 24 maj

Tog det lungt med Missan i dag. Så skönt att rida barbacka och det är så mysigt! Travade lite också idag och det gick bra :)

Söndag 23 maj

Usch i dag var det inte lika fint väder som det var i går :/ Gud vad det regnade ute och åskade.. Hade tänkt att bara skritta ut med Missy i dag men eftersom det inte gick så fick hon vila i stället. Skulle ändå bara skritta så det gjorde inget. Pysslade istället om henne då länge. Klippte manen, svansen, hovskägget, öronen mm så ni ser hon fin ut :D

Lördag 22 maj

Ja, i dag red jag barbacka på Missan och det gick hur bra som helt. Hon tyckte det var så skönt och hon gillade det verkligen, vart jätte avslappnat och lung. Eftersom det fungerade så bra så skrittade jag och Emelie som också red barbacka på Kanyon ut en lång sväng :) Det var så härligt väder ute så det var mysigt att sitta barbacka då och bara va och njuta :D

Efter vi hade ridit och var klara med dem så släppa jag ut Missy och Kanyon i gräshagarna. Hon hade fått massa bet från mygorna kan jag tro eller andra knott på halsen så satte på henne sitt flugtäcke :)

Så här glad vart dem två :)


Fredag 21 maj

Missy har fått ett litet skavsår på ryggen så då har hon blivit lite öm där så jag och Ludde kom fram till att jag bara ska ta det lungt med henne i en vecka typ och bara rida barbacka :) Skönt för henne att få ta det lite lungt för det har varit så mycket saker som har hänt på senaste - tävlingar, programträngen, "hemliga" saken och så vidare så det blir nog bra. En hel slappweekend för henne :D Skulle ha tävlat i morgon men strök mig då för att ta det lite lungt i stället :)

Så i morgon ska jag rida barbaka på henne för första gången. Har faktis aldrig gjorde det förut på henne och tror inte heller någon annan har gjort det heller innan jag fick henne så det ska bli roligt och se hur hon reagerar på det :D Berättar i morgon hur det gick!

Hoppas ni har haft en bra dag!

Torsdag 20 maj

I dag vilar Missy och jag är ledig från stallet :)


Onsdag 19 maj

Som sagt så longerade jag Missy idag och hon var så jobbigt.. haha :D I ena varvet var hon super fin och lyssnade jätte bra men sedan när jag skulle byta varv och börja arbeta henne så vart allt annat runt om henne mycket roligare och varför ska man lyssna på mig då? haha :) Men det gick lite bätte mot slutet :P

Väg till stallet

Snart ska jag åka ut till stallet. Hade tänkt longera lilla Missan idag :) Berättar sen hur det gick!

Tisdag 18 maj

Skulle haft lektion i dag för Ludde men hon skulle bort. Red ändå Missan ute i padocken i underbara solen. Gud vad varmt det var ute i dag -  Underbart men lökigt, haha. Jag var själv ute i padocken och då blir hon alltid lite extra små spänd och så men hon var duktig i dag. Gjorde inga avancerande saker men henne, utan gjorde bara övergångar, halter, volter, lite skänkelvikningar både på långsidorna och snet igenom, tempoväxlingar och fattningar. Hon kändes bra i traven men sen när jag började galopperade så bara ville hon springa i sin egna fart. Så då började jag med att göra massa med tempoväxlingar i galoppen. Tog tillbaka henne så att hon lyssnade och fokoserade på mig och sedan ökade galoppen så galoppen vart varierad. Mot slutet lyssnade hon jätte bra på min hjälper så det var roligt och bra.

Missan vart helt blöt efter passet fast jag inte red så jätte länge men det var så himla vart och kvaft ute men hon svättas väldigt lätt och så har hon också lite lång päls. Men hon börjar tappa den nu så det är bra :) Så då fick hon en dusch och sedan gick jag ut och betade henne så hon kunde torka :)

Måndag 17 maj

Idag blir det inte så långt inlägg pga jagoch Missy var på den hemliga lila saken. Det gick i alla fall bra, det är de enda ni får veta :)


Söndag 16 mars

Joggade bara Missy i dag ute i padocken - Kändes bra men lite pig :)

Pannband

Bytte pannband på Missys träns i dag till ett annat som Emelie har haft på hennes kandar. Hon passade jätte bra i det :) Så här ser det ut, vad tycker ni - Var det fint?

Lördag 15 maj

Åh vilket väder det har varit i dag, sommar var det! Så härligt :D Jag och Emelie jobbade i dag i stallet så det var en hel dag men det var mysigt. Skrittade ut i dag med Missan med Emelie, Sissel och Agnes - mysigt! Det gick jätte bra och det var så skönt att det var så varmt. Betade henne efter vi hade ridit, då vart hon nöjd och glad :)

Så söt, blundar på båda bilderna jag tog på henne :)Håruppsättning - Video

Hoppas ni ser/förstår vad jag gör, annars är det bara att fråga så svarar jag :) Ska även gör en när jag gör den andra som jag brukar ha när jag tävlar.


Fredag 14 maj

Dagen började med att jag, Emelie och min kompis Miriam var och tränade på gymet på morgonen. Det var skönt men gud vilken träningsverk jag har i magen nu. Men det känns bra för då vet man att det tog något ;) Sedan åka vi till stallet. Emelie skulle tävla i dag så vi fixade lite med Kanyon och så. Ludde skulle rida Missy i dag men kunde inte vid den tiden då jag var där så hon skulle rida henne lite senare på dagen, vet dock inte hur det gick för henne för har inte pratat med henne efter :) Hoppas det gick bra och att hon kändes bra. 
 
Men nu har jag något ROLIGT att berätta för er som vill veta hur jag gör mina håruppsättningar. Jag har filmat hur jag gör, eller det var Sissel som filmade - tack Sissel :) Videon kommer upp snart! Ha det bra!


Torsdag 13 maj

I dag red jag ute med Missan i padocken tillsammans med Emelie. Det gick helt okej, red inte så jätte hårt. Gjorde lite skänkelvikningar och massa med galoppfattningar. Fattningar går bara bättre och bättre nu :) Efter vi hade ridit skrittade vi ut en sväng runt hagarna och skogen, mysigt!

Miriam var med mig och Emelie i stallet idag och fotade lite, tyvärr så fick vi bara med min lilla objekt till kamerna men men ;) Bilder som bilder.


Onsdag 12 maj

Longerade Missy idag och hon var jätte fin. Hon var avslappnad, lugn och lyssnade bra på min hjälper så det var bra :D Efter jag hade longerat henne gick jag in i stallet och tog av alla saker och sen gick jag ut igen för att beta henne lite. Dem ska nämligen börja gå i gräshagarna nästa vecka och då måste man börja "vänja" dem, speciellt ponnysar, vid gräset i början så dem inte får fång.

Gammal bild på Missy :)

Tisdag 11 maj

Red lektion i dag för Ludde och det gick jätte bra. Vi började med att arbete i galopp. Skulle första göra 2st 10m volter på långsidorna och sedan började vi med övergångar till skritt då jag skulle göra en halvbåge och vända så jag kom upp på medellinjen. Det gick jätte bra men det går mycket bättre i vänster. Efter det skulle jag vända rätt upp och sedan göra halt vid x och det gick jätte bra.

I trav sen tränade vi mycket på öppnor och slutor. Slutorna har vi lite svårt med just nu pga jag inte kan det så jätte bra och Missy är inte heller så jätte stark i dem. Men vi håller på att lära oss :)


Måndag 10 maj

Idag vilar Missy vilket betyder att jag är ledig från stallet :)

Söndag 9 maj

Allt gick bra i stallet idag. Som jag sa tidigre i det förra inlägget så skrittade jag bara ut med Missan, mysigt! I morgon ska hon få vila hade jag tänkt :)


Åka till stallet

Snart ska jag åka ut till min prinsessa :) Ska bara skritta ut med henne i dag och ta det lungt. Vi hörs senare

Lördag 8 maj - TÄVLING

Idag var jag och Missan på tävling på Östervåla Ryttarklubb. Tävlingen ägde rum utomhus, även framridning. På framridningen kändes hon jätte bra och lugn, trodde hon skulle vara jätte pigg pga av att det blåste så mycket men som tur var så vart det typ vindstilla.

Sedan skulle jag ju in på bana och hon kändes bra, lite små spänd men inte så mycket. Men sen när jag precis vänder upp på medelvinden så vart det hela havet stormar ute. Det blåste som jag vet inte vad vilket ledde till att Missan vaknade riktigt till liv och vart jätte taggad och as pig, haha. Så det ledde ju till att jag finns massa med missar under programet för hon fattade galopp lite här och där för hon var så taggad. Men jag är ändå nöjd, det var första utomhus tävlingen så hade inte så stora förväntningar :)

I morgon ska Missan få ta det lungt,ska bara skritta ut med henne hade jag tänkt. Ska ta det lite halv lungt med henne hela den här veckan :)

Fredag 7 maj

Idag var jag på den hemliga grejen med Missan och det gick super bra! Kan tyvärr inte berätta vad det är, skulle vilja berätta för er min läsare men jag vet inte om vi får göra det riktigt. Men ni får hålla ut, tillslut kanske ni får veta, spännande.. :DTorsdag 6 maj

Idag joggade jag Missy lite. Jag red först ute i padocken i 10 min typ men hon vart helt galen och jätte spänd och det gick verkligen att rida vidare så jag gick upp till ridhuset och då vart hon lite lugnare och avslappnare :) Gjorde mycket övergångar och tempoväxlingar så att jag skulle få henne att lyssna bättre på mig. Gjorde även mycket skänkelvikningar då jag red in till kvartslinjen och sedan red fram några steg och sen skänkelvikning ut till väggen igen. Det gick bra.

Galoppen gick super idag. Först var hon lite het och på gjorde massor mer övergångar och fattningar så att skulle vänta kvar på mig. Men hon vart super fin på slutet :D I morgon ska jag åka i väg och träna, kan inte berätta vad det är än men det är något MYCKET ROLIGT som kommer att hände!!

Ha det bra! :)

Onsdag 5 maj

Idag är jag ledig från stallet och Missy vilar :D

Tisdag 4 maj - PROGRAMTRÄNING

Idag var det prgramträning hemma hos Lottis och Katrines gård för Roger Olsson som var super roligt och bra. Jag red lag 2003 programet och det gick helt okej bra, är nöjd! Men hon var jätte spänd. När jag red fram ute på deras utebana så var jag själv och hon gnäggade som en galning och var spänd som jag vet vad. Sedan när jag skulle rida fick jag lugna ner henne lite först genom att trava henne i ridhuset och så. Sedan började vi. Vi började med att prata lite och han berättade lite saker och så. Sedan skulle vi göra så att först skulle jag rida igenom programet utan att dömde eller något, bara tittade hur det såg ut. Efter det skulle vi prata lite och sedan skulle jag rida igenom det igen och då dömde han + gav tips.

När jag red igenom programet första gången så kändes det bäst men sedan när jag skulle rida igenom det i igen så gick det bra men inte lika bra som första gången. Halterna gick inte så bra då dem fungerade jätte bra innan och så. Men jag är nöjd ändå och fick jätte bra feedback tillbaka som var roligt :D Han tyckte att hon var jätte fin och att jag red henne jätte bra så det var super roligt att höra.

Kamerna kom tyvärr inte med för den hade inga batterier.. :/

Måndag 3 maj

Idag joggade jag Missan, hon kändes lite trött från i går men ändå fin och bra i sidorna. Ska rida programträning för Rogel Olsson, ska blir super roligt så därför var jag tvungen att jogga henne så att hon inte vilade. Jag hade först tänkt att bara gå en liten promenad med henne som jag gjorde haha men sedan tyckte ludde att jag skulle jogga henne lite men det var bara bra med promenaden, då vart hon framskrittade länge :D

Ska ta med videokameran i morgon så får ni se :) Jag ska rida Lag 2003 programet.

Söndag 2 maj - TÄVLING

Idag var jag och Missys och tävlade på Vallentuna :) Det var allsvenskan div 1 omg 1 och jag red första klassen och andra klassen som var LA:1 och Lag ponnyallsvenskan 2003.

LA:1- I första klassen gick det bra jag är jätte nöjd. Hade första klassen som bara en för klass och hade inga förväntningar eller så, ville bara få runt henne banen så hon kunde se allt och så. På framridningen var hon super fin och kändes jätte bra. Sedan på banan så vart det lite läskiga saker vid dommarborde så hon vart spänd och så och tittade lite på saker och ting men det var sånt jag tog att hon skulle göra därför red jag första klassen så hon skulle vara avspänd till andra klassen. Men hon sköte sig annars jätte bra, gjorde alla saker som man skulle och så :)

Lag 2003 - Här var hon också jätte fin på framridningen och kändes jätte bra, avslappnad och lugn. På banan var hon också jätte fin och kändes jätte bra. Fick två stora missar underprogramet och ena var i galoppserpentinen då hon slog om men det var mitt fel. Men jag tog dem där serpentinerna med en nypa salt för jag har bara ridit det 2 gånger på kort bana för innan har vi alltid gjorde det på hela banan men stora bågor. Men jag klarade av en bågen i alla fall och är jätte nöjd med det :D

Jag är som jag har sagt tidigare JÄTTE nöjd med dagen och hon var så duktig!! Det var även så himla roligt att rida i lag igen, älskar lagtävlingar så sjukt roligt :D

Fick inte så många bilder från idag men här är några i alla fall :)Håruppsättning

Så här såg Emelies håruppsättning i lördags som jag gjorde :)

Jag tog bilder på hur man gör den här uppsättningen men dem vart så dåliga.. Så måste fixa en film i stället :)


Lördag 1 maj

Första maj idag. Hely sjukt hur fort det går :) Red igenom båda programen idag och det gick bra, helt okej. Måste verkligen rida nogrant och verkligen sitta på rumpan och göra massor med halvhalter!! Det blir tidigt i morgon men jag berättar sen i morgon hur det gick :D Håll tummarna!


Tidigt i stallet på morgonen

Har redan varit i stallet nu på morgonen, vi hade utsläpp så vi åkte dit och släppte ut hästarna och sedan åkte hem. Vi ska åka dit snart igen, ska äta frukost och så. Ska rida igenom programet i dag hade jag tänkt på Missy, hoppas det går bra.

Sedan åker vi på tävling då Emelie ska tävla st: george (tror det stavas så, haha), ska försöka ta kort på hur jag gör håret i dag då :)

RSS 2.0