Måndag 31 januari

Red lite dressyr på Missy i dag och det gick jätte bra. Började med att rida i traven på henne och där hade jag henne lite lägre i formen än vad jag brukar. Gjorde lite skänkelvikningar och tempoväxlingar :) I galoppen gjorde jag nästan bara övergångar till trav och sedan nya fattningar vilket gick jätte bra :) Dem blir bättre men inte riktigt perfekta än ;) I morgon är det lektion igen, wiie!


Lördag 29 och söndag 30 januari

I helgen har jag bara ridit ut på lilla Missan och det har gått jätte bra :) På lördagen travade vi lite men idag skrittade vi bara :) I morgon blir det dressyr på schemat :D


Onsdag 26 januari

Kom till stallet så himla sent i dag för jag slutar 5 i skolan på onsdagar.. :P Så jag longerade Missy och det gick jätte bra! Lika duktig som hon alltid är när man longerar, så avslappnad och fin i takten :)


Tisdag 25 januari

I dag hade jag ingen lektion pga ludde är bortrest men red själv dressyr på henne ändå och det gick jätte bra!! Började med att jag värmde upp henne med volter, sperpentiner, övergångar och skänkelvikningar. I galoppen sen tränade jag på tempoväxlingar, lite enkla byten som gick jätte bra. Fattningarna till vänster går jätte bra medans dem till höger är lite svårare :P Red även lite förändgalopp som gick helt okej, hon ville springa i väg i från mig i bland. Sedan avslutade jag med att träna på lite öppnor i båda varven och sedan la jag in lite sluta på en kort diagonal som gick såå bra! Hon är så duktig lilla M :D Gjorde inte så många öppnor och slutor utan la ner henne efter de några för hon kändes så bra! :)

Missy i dag efter ridpasset :DMåndag 24 januari

Joggade Missy i dag lite lätt. Det var jätte många inne i ridhuset i dag så det gick knappt att rida, hästar överallt haha :) Men det gick bra med Missy, hon kändes fin :)

Söndag 23 januari

I dag tog jag bara det lungt med Missy igen. Red ut idag igen fast det blev bara en skritt tur eftersom det är så hårt ute fortfarande på marken :)


Då kör vi igen - Lördag 22 januari

Japp då början jag skriva igen :D Tog en liten bloggpaus i några dagar, hade inte rikitigt någon ork att skriva men nu är jag tillbaka igen! Sist jag skrev så skulle Emelie rida henne i två dagar pga jag var borta på resa med min klass. Det hade i alla fall gått jätte bra med henne. I onsdag red hon själv lite dressyr och på tordagsen red hon på min lektion med henne då det också gick jätte bra. De tränade på öppnor, slutor, förvänd galopp och enkla byten. Hon är väldigt duktig på att rida min syster och det är jätte bra att hon kan hjälpa mig ibland :)

I fredags hade jag tänkt att jogga Missy lite lätt men hon hade varit så trött så hon fick vila i stället, det var hon värd efter 3 dagar då hon har gått jätte bra! Men idag så fick hon vara lite ute. Skrittade ut med henne och det gick bra, det var lite halt ute men det gick bra ändå :)

Kanyon "Kanyon Sacc" och Missy "Bogis Miss" :)


Tisdag 18 januari

Uppdaterade inget i helgen men jag och Missan red ut och sen så har hon vilat en dag :) I dag så hade jag lektion och det gick JÄTTE BRA! åh underbara ponny! Gjorde alla svåra sakerna idag, enkla byten, förvändgalopp, öpppnor och slutor och det gick sååå bra!

Nu i två dagar ska det inte bli någon uppdatering för jag ska bort i två dagar och då kommer Emelie rida och ta hand om Missy :) Ha det bra!


Tordag 14, fredag 15 januari

Tordag: Red lektion i dag och det gick både jätte bra och lite minde bra i bland. Problemet till när det gick inte så bra var för det blev så himla svårt i mitt av passet men halvhalterna och så ska jag anväda så små hjälper som möjligt eftersom hon är så extremt känslig. Det är i de lägen jag glömmer lite bort hur svår hon egntligen är och får inte tänka att det inte är jag som dålig på att rida för det är så jag tänker när hon blir så svårt. Att jag inte rider henne bra mm men jag måste tänka att hon är svårt och känslig. Så återigen nya tag, mina nya tar förut gick jätte bra så nu ska jag lägga till dem här tagen också! :D Men sen när jag väl fick tag i halvhalterna blev hon jätte fin och travade jätte fint :D Galoppen i början av lektion gick jätte bra, även fattningarna båda från skritt och trav :)

Fredag: Jag och Emelie red ute i snön i dag och galopperade! Missy tycker det är så sjukt roligt, ska filma nästa gång så får ni se, hon är så söt :D

 


Onsdag 12 januari

Arbetade Missan från marken idag då jag longerade henne. Det gick jätte bra, går nästan aldrig dåligt när man longerar henne. Hon går så bra när man gör det! Hon tycker det är så skönt och så blir hon så avslappnad. Passade på att ta lite bilder idag :D Även en outfit bild, så här såg hon ut i dag, blå fick hon vara idag :)

Med täcke


Utan täcke
Haha två bilder på mig och Missy :DTisdag 11 januari

I dag hade jag lektion men Ludde red henne på min lektion :D Det var så länge sen hon red henne så ville att hon skulle rida henne så hon kan träna på det saker som jag har svårt att lära henne. Men det gick jätte bra, hon var sååååå fin! Blev så glad för hon sa att hon kändes jätte bra och att hon har blivit mycket starkare :D

Måndag 10 januari

I dag var jag i stallet på morgonen och red. Hjälpte även Emelie som jobbar i stallet så det skulle gå lite smidigare. Men i alla fall det gick jätte bra när jag red Missan. Joggade henne bara lite lätt, red ingen galopp i dag faktiskt. Hade henne jätte låg i formen hela tiden och red på stora volter och sperpentiner och hon blev jätte bra! Hon brukar vara lite svår dagen efter hon har vilat men idag var hon ovanligt fin! :D Duktiga Missy <3

Jag har på att jag måste förstå fixa lite mer vardags ridbilder, har nästan bara tävlingsbilder när jag rider henne. En sak som måste fixas :D


Söndag 9 januari

Ja nu kan man säga att lovet är slut och verkligenheten börjar igen, haha men om man ska se något positivt så närmar sig tävlings säsongen mer och mer. Längtar tills tävlingar börjar!! :)

I dag var jag bara ute en snabbis och mockade och fixade till Missan. Hon fick vila i dag, hostar jätte mycket så tänkte att då byter jag bara vilo dag så rider jag henne i morgon i stället då hon egentligen skulle ha vilat. Det blir stallet på morgonen innan jag åker till skolan i morgon, börjar sent i skolan så då åker jag ut tillsammans med Emelie som jobbar :)


Fredag 7 och Lördag 8 januari

Hade ingen tid i går med att sitta vid datan så jag skriver istället ni båda dagarna. I fredags hade vi egentligen tänkt att rida ut med det var 0 grader ute och då blir det jätte stora stultor och då ville vill helst inte rida ute ifall dem skulle vrika sig eller ngt. Så då passade jag på att rida lite dressyr på henne, nu blir det massa träning på g :D Tränade jätte mycket på förvänd galopp idag och det gick jätte bra, hon har verkligen fått mycket bättre balans så det är roligt :D

I dag då hade vi samma tanke igen men den sprack.. Men det gick ändå jätte bra i dag. I dag tränade jag mycket på övergångar i trav och galopp. I början när jag skulle göra övergångar från galoppen till trav så blev hon ostadig i formen och lite springig. Men sen tänkte jag nä nu f*n ska jag klara av det. Hon ska inte bara springa i väg från mig bara jag gör en liten övergång. Så jag kör på igen och gjorde massa små halvalter och lite tempoväxlingar mellan övergångaran så jag kunde kontrollera tempot och hon blev så fin efter ett tag. Väntade på jätte bra och gjorde jätte fina fattningar och övergångar sen :) Så lite som ett dagens tips i dag, GE ALDRIG UPP! Jag vet själv att det är svårt och lätt att det ge upp när det är svårt och man blir lite ledsen men man får peppa sig själv och tänka att bara man vill så går det! :DTorsdag 6 januari

Red lite dressyr på Missan idag och det gick bra. Fick lite hjälp av Emelie mot slutet för hon var så svår i övergångarna men det gick jätte bra sen, fick en jätte bra känsla i högra galoppen som jag brukar ha så svårt i. Har alltid svårt i höger varv :P

 Ska snart åka ut till stallet

Hej alla hästmänniskor i Sverige, haha hoppas det är bra med er. Bloggar har varit lite död kan man säga i några dagar.. Inte alls bra och jag som skulle försöka hålla uppdateringen bra men det sprack igen haha! Så då börjar vi om igen och NU ska jag försöka hålla det :)

Skrev sist i måndags eller tisdags tror jag men i alla fall det jag har gjort med Missy är att jag har satt i gång henne så det har egentligen inte hänt så jätte mycket, hon känns bra efter vilan :) Snart ska jag åka ut till stallet igen, har redan varit i där i morse och jobbade med min syster och vi skulle egentligen ha ridit lektion idag men det blev inte så.. :/ Lite tråkigt, var jätte taggad på att rida lektion men men :) Ska i alla fall rida lite lätt dressyr på henne, berättar sen hur det gick!

Från vår första tävling tillsammans :)


Fixade Missys man i dag, vad tycker ni?

Före


Efter

Sammanfattning om 2010 kommer

Självklart ska jag göra en liten sammanfattning om Missys och mitt 2010 skriva allt som har hänt :D Kommer upp snart! Måste skriva ihop allt först, kolla in snart igen!


Söndag 2 janary

Nytt år nu, kan inte riktigt förstå att der är janary egentligen, december gick så sjukt fort eller hur?

I alla fall i går satte jag igång lilla Missan, skirttade barbacka på henne i 30 min typ på både långa och kort tyglar. Det gick bra, hon var inte så jätte pigg så det var skönt :) I dag så red jag henne i ridhuset också. Joggade lite eftersom det var andra dagen. Men red lite i trav men övergångar på volter och serpentiner. Galopperade lite i båda varen men övergångar där också :)

Åh vad jag längtar tills alla tävlingar nu, wiiie!!

RSS 2.0