Tisdag 31 aug

Red lektion i dag och det gick så grymt bra igen!! Åh känner verkligen att jag har kommit upp ett steg upp på trappan, så roligt :) ! Hoppas det håller i sig det här braiga :) I traven gjorde vi öppnor, skänkelvikningar och volter. Galoppen var så underbar i dag, åh jag bara älskar henne! Allt går så bra, fattningar, hon väntar kvar, förvända - åh det är så roligt att det äntligen börjar fungera som man har tränat på så himla mycket :) Duktiga lilla Missy <3

Så här såg jag och Missy ute i dag, väldigt gröna haha :) Gillar den färgen på henne!

Måndag 30 aug

I dag vilar mitt hjärta och jag är ledig från stallet :)

Söndag 29 aug

Hoppade i dag med Missy och allt var bara fel och det gick jätte dåligt så mer behöver vi inte prata om det :) Det var Allsvenskan div 1 i dag så Sjövillan kom 2:a i lag, endast 1% till vinst så det var nära, wiiiie! Super duktiga var dem, det var Emelie, Alva och Lottie som red i laget :)

Lite bilder från tävlingen som jag tog; Emelie och Kanyon
Alva och Musse
Lottie och (namn?)


GLADA tjejer på prisutdelning, GRATTIS!

Ny header

Ja ännu en ny header bild som Annelie har gjort till mig. Tycker den var jätte fin och gillar den verkligen! Nästan alla min favorit bilder är med :)

Har också glömt bort att visa er en annan bild som Lisa gjorde till mig, jätte fin den också tycker jag också :) Men visst var dem fina? Någon ni tyckte mer om? :)

Lördag 28 aug

Allt gick bra idag i stallet. Skrittade ut tillsammans med Isabelle och det var mysigt i det fina vädret :) I morgon ska jag hoppa och åka på häst tävling :)

Fredag 27 aug

Red ut med Alva i dag som red på sin ponny Chelsea och haha ja, gud vad jag skrattade. Skrattade typ hela tiden, vilken rolig uteritt :D Vi red på en jätte stor äng, super mysigt och hästarna var pigga :D

Bjuder på två bilder på Missy och Chelsea på två olika tävlingar, en typsikt "missy och chelsea pose" haha bästisarna :) Älskar dem här bildern på dem, så fina!Torsdag 26 aug

Hade lektion idag för Ludde och det så jäkla bra!! :D Länge sedan jag hade en sån bra känsla som jag hade i dag, sjukt roligt! Är jätte taggad på att tävla nu, hoppas det håller i sig tills nästa helg då jag ska tävla :)

Fick jag det jag brukar göra, fast förvända gick jätte bra idag, så roligt känns som lite saker börjar falla på plats nu :) Gjorde även lite öppnor och slutor i dag som också gick bra :)

Dagens lektion gjorde helt enkelt min dag, så glad man kan bli när det går bra att rida eller hur?

Jag bara älskar min ponny <3

Onsdag 25 aug

Longerade min kärlek i dag och det gick jätte bra! Hon var så fin och lyssnade så bra :) Hon går nästan alltid bra när jag longerar henne, passar henne riktigt bra :)

Tisdag 24 aug

Red lektion idag och det gick jätte bra!! :D Jag gjorde något nytt när jag redfram henne. Red henne i jätte låg form och red fram ganska så mycket och hon vart super fin och kändes jätte bra.

När jag började rida på lektion gjorde vi lite övergångar och hon skulle inte ändra sin form även om jag byte gångart. Det gick bra och sedan började vi med skänkelvikningar. I början var hon lite seg på min sidförandeskänkeln men tog ett spö så gick det mycket bättre och lyssnade mycket bättre för skänkeln. Galoppen gick AS bra! Skulle vända rättupp och sedan låte henne rinna åt långsidan som skänkelvikning typ och gick as bra :) Passade henne jätte bra :)


Söndag 22 aug

Var och kollade på SM i dag på Strömsholm med mammi och Emelie, och sen så var resten av alla sjövillare där så det var roligt! Alltid lika bra, speciellt Saras ritt. Så sjukt bra och fint, hennes musik till hennes kùr var så bra.

Efter SM åkte jag och sis till stallet och red. Vi tog en lång skritt idag och sen på hemvägen tog vi en liten galoppsväng på ängen. Super mysigt :)

Bild från framridningen på SM. Sjukt fin häst!


Älsklingen och jag i dag ute :)Läsarfråga

Jättefin!
Jag har tänkt på en sak, du & din syster verkar stå varandra väldigt nära. Hur många år är det mellan er? Och går hon också i skolan eller jobbar hon? Förutom att ni jobbar i stallet tillsammans. :)


SVAR: Tack så mycket :) Ja det är vi, vi är som bästa vänner. Gör allt tillsammans och bråkar nästan aldrig så det är väldigt roligt!! Hon är född 90 och jag 93 så det är tre år mellan oss. Hon pluggar och jobbar.

Emelie och Kanyon på bilden


Accessoarer till håruppsättningar

Tänkte vissa er mina olika accessoarer (eller vad man ska säga att det är ;P) och hur man kan mixa ihop dem på ett fint sätt tillsammans. Tänkte göra ett annat inlägg sen om hur jag gör olika håruppsättningar med några av dessa accessoarer till. Har en film än så länge på en uppsättning men har flera som jag kan visa er. vad tycker ni om det? skulle det vara roligt? :)

x Dem här två är väldigt fina att ha i håret när man tävlar tycker jag. Lätt att sätta på och det är enkelt och snygg! Vissa har bara dem enbart på sig som också är välidgt fint. Men jag brukar alltid sätta en sammets tofs runt om tofsen så det blir lite större och maffigare ut och så blir det snyggt också tycker jag :)


x Det här är sammets tofsen som jag nästan alltid använder till mina eller dem jag gör på Emelies håruppsättningar. Tycker om den jätte mycket. Har en till också som inte är lika bred men hittade tyvärr inte den..


x Det är är små accossoarer som man snurrar i håret, jätte fin och så blingar det mycket! På bilden nedan kan man se hur det ser ut i håret när man har dem i.


x Ja, så här ser dem ut när man har snurrat in dem i håret.


x Den här har jag faktis aldrig användt förut men det är fin tycker jag, det är själva rosetten som gör det hela. Får se om jag någon gång kommer använda den här, får se :)


x Den här är typ likadan som den övre fast i marinblå. Tycker också den är fin men har lite svårt med den blåa färgen på rosetten för den är inte riktigt marinblå men den är ändå fin på. Har aldrig användt den här heller men Emelie har haft den några gånger och det är fint.


X Den sista och bryter lite mot mönstret för den är helt svart. Jätte fin tycker jag men eftersom jag har blåa tävlingskläder så tycker jag det är finast om man matchar med blåa accessoarer :) Men den här är väldigt fin och man har svarta tävlingskläder.


Så vilken är eran favorit, kanske några andra tips hur man kan mixa ihop dem tillsammans? :)

Lördag 21 aug

Hoppade i dag med Missan för Helena. Det gick sudär i dag för fick inte riktigt några bra språng i dag, fast hon hoppar mycket bättre nu ändå, utan hon hoppade nästan stort på alla så kom efter då i språnget. Men nu ställer jag/vi lite mer krav på henne så det blir ju så då, men hon har verkligen blivit duktig på att hoppa, hoppar jätte bra och hon tycker det är skit kul!!

Får fixa så jag får med en filmkamera nästa gång jag hoppar så får ni se vilken skillnad det är på henne :)


Snart..

.. så kommer det ett roligt litet inlägg om små saker till håruppsättningar :)

Onsdag 18 aug

Longerade lilla M i dag och det gick jätte bra. Hon var så fin och lyssnade jätte bra. Arbetade henne mycket med tempoväxlingar och övergångar som gick super. I morgon ska jag rida lektion, berättar hur det gick i morrn!

Tisdag 17 aug

Joggade Missy idag och det gick jätte bra. Hon kändes jätte fin. Gjorde lite skänkelvikningar, mycket tempoväxlingar och massa med övergångar. Galoppfattningarna gick SUPER bra idag, dem går bara bätte för varje gång :)


Vad tycker ni?

Som ni ser så har jag gjort en ny header till bloggen och fixat lite andra små saker :) Vad tycker ni om förändringen? Var det bra eller dåligt? :)

Lörsdag 14 aug - TÄVLING

I dag tävlade jag och Missy på Roslagens rid och körklubb. Red två klasser i dag och är jätte nöjd fast jag inte fick så jätte bra resultat. Men vilken värmde det var idag!! Helt sjukt varmt och på tävlingsplatsen fanns det knappt någon skugga så man höll ju på att dö i värmen haha! Men bättre med värme än regn.

I alla fall i första klassen så var hon lite spänd och så som jag redan visste att hon skulle vara. Men red ändå förklassen för att hon skulle se banan och så.

Andra klassen gick jätte bra. Har aldrig haft en sån bra känsla i galopprogramet när jag har tävlat förut så det var roligt! Hon var verkligen jätte fin där. Traven och skritten var hon också jätte fin. Men domaren tyckte inte det var lika bra som jag så fick inte så jätte bra betalt för det.. Lite tråkigt men men det är känsla som räknas :)

Jag är jätte nöjd med dagen, Missy var så himla duktig som stog ut hela dagen i värmen :) Här kommer lite bilder från dagen


Snart..

.. kommer det några nya roliga inlägg från tävlingen och mm, kommer inom kort! :)

Super fina bilder från Fredrika

Fredrika har gjort dem här super fina bilderna till mig, jätte fina tycker jag och TUSEN TACK igen!! Älskar bildkollage så häftigt och fint :)
Visst var dem fina? Någon favorit?


1.

2.

3.

4.

Den här är min favorit :)
5.


Torsdag 12 aug

Ludde skulle ha ridit lilla Missan idag på lektionen men det var inte så så jag fick rida lektion på henne istället :) Nu när jag tänker på lektion så gick det ändå helt okej, men var lite frusterad som jag brukar bli ibland och får inte(!!!!) bli det, rider så SJUKT dåligt då!! Blir så sjukt arg på mig själv, fattar inte hur jag kan rida så dåligt.. Men missy är alltid så duktig!

Onsdag 11 aug

Joggade Missan idag lite i låg form och det gick helt okej! Red mycket på stora volter och gjorde lite övergångar. I morgon ska jag rida lektion igen, men tror jag ska fixa så Ludde kan rida henne då :) Ha det bra!

Tisdag 10 aug

Lektion i dag gick sudär helt okej. Galoppen gick bätte där och lite sämre där, hit och dit men det som är så svårt att den blir för snabb och hon blir lite för kort i halsen pga jag inte kan bromsa henne med min sits tillräckligt mycket som jag egentligen behöver. Men förvända gick ändå helt okej, den blir nästan bättre och bättre för varje gång så det är roligt.

I traven sen skulle jag rida fram typ hela tiden och blir så svårt för mig när jag ska sitta ner för allt bara känns så hemskt och usch ut haha ;) Men sen började jag rida lätt och skulle rida fram och hon vart så HIMLA fin! Hon kom verligen upp med ryggen och fick en jätte bra känsla, hon är så duktig min lilla prinsessa!

På lördag ska jag tävla på Roslagens rid och körklubb, någon mer som ska dit och tävla eller kolla? :)

I dag..

.. Ska jag rida lektion, berättar sen hur det gick och vad jag fick göra :)


Måndag 9 aug

Missy vilar i dag och jag är ledig från stallet :)


Söndag 8 aug

Red dressyr i dag på Missy och det gick jätte bra, hon var fin. I traven gjorde jag mycket skänelvikningar och i galoppen tränade jag på förvändgalopp som gick bra! I morgon ska Missy vila :) Ha det bra!

Lördag 7 aug

Jobbade i stallet i dag vilket gick bra :) Longerade Missan i dag och hon var jätte fin och lyssnade jätte bra på mig. Gjorde mycket övergångar i traven till skritt :)

Fredag 6 aug

I dag red jag, Emelie och Alva ut och galopperade på ängen. Det gick jätte bra och det var super roligt, hästarna var pigga :)

Läsarfråga

Har du köpt en begagnad Childeric eller måttat en helt ny till dig o ponnyn? Varför är det då en padd under sadeln, jag trodde att en väl passande sadel ska användas utan padd (men jag kan ju ha fel).

Svar: Nej den är helt ny och måttat efter Missy. Varför jag hade padden under var pga min sadeljord är tyvärr för lång för den här nya sadel och måste köpa en lite kortare, därför tog jag padden under sadeln.

Torsdag 5 aug

I dag red ludde Missy och det gick jätte bra, hon var jätte fint. Hon sa att hon kändes jätte bra så det var roligt att höra! :)

Så här ser min nya sadel ut :)


Försökte hitta en bild där man ser hur min gamla sadel såg ut med hittade den inte..

Onsdag 4 aug

Det gick inte alls bra att rida idag men det måste det också göra i bland. Jag rider så slarvigt har jag kommit på och läste nyss på en blogg som gav mig massa inspiration. Sån nu när jag rider ska jag alltid tänka om det är något som inte fungerar - tänk ut vad som är fel, vad jag kan göra åt det och så vidare.. Tänka att det löser sig och så får jag heller inte bli så arg på hästen när allt inte fungerar, hon har inte gjort något fel - bara jag som är så otydlig och ger massa olika hjälper samtidigt, inte konstigt att det blir fel. Nu jävlar - INGET mer slarv elinore!! Så nya tag :)

Dagen motto: NOGGRANNHET!


Tisdag 3 aug

Red lektion i dag och det gick helt okej, mer mot det bättre hållet. I traven skulle jag rida framåt hela tiden, samma i galoppen och det gick också bra. Men förvända gick super idag :)


Söndag 1 aug

Hoppade i dag med Missy och det gick jätte bra! Hon var så himla duktig! Efter vi hade hoppat klar så hoppade vi självklart över några spånbalar hihi, så roligt! :) I morgon ska jag bara ta det lungt med M, ha det bra.


RSS 2.0