Söndag 27 och måndag 28 mars

Missy fick vila i går och i dag också (hennes vilodag är på måndag) eftersom jag tävlade i helgen. Tänkte att hon var värd att få vila två dagar när hon var så duktig, hon fick ändå åka ganska långt i transporten men det är också bra träning för dem :)

Lite bilder från förr förr helgen tror jag det var, aja någon gång var det i alla fall haha när jag och Rebecka skrittade ut :)

 

 

 


Lördag 26 mars - TÄVLING

I dag var jag och Missy och tävlade i Kumla en LA:1. Hon var jätte duktig och lugn under framridningen och programet så det vad skönt :D Men jag fick inte henne riktigt in i handen och då får jag henne lite kort i halsen och något bakom lodplan så det drog ner på allt. Men hon gjorde allt bra och så under program utan det var för hon gick bakom som det drog ner, det slutade på 62, ngt% så det var ändå godkänt :) Men det var ända bra att det "hände" för då kommer jag vara jätte uppmärksam tävlingarna fram över att hon verkligen måste vara framme med nosen :)

Fick inga bilder under dagen men jag tog några kort i alla fall på hur jag såg ut i håret, något i alla fall :) Tog bilden efter jag hade ridit det är därför det ser så rufsigt ut haha, men vad tycker ni? såg det bra ut? :D


 


I dag blev det en Mias häst

Med täckeUtan täckeBrunt ulltäcke - Mias
Cremefärgade lindor - Mias
Paddar - Mias
cremefärgat schabrak med marinblå kant - Mias

Fredag 25 mars

I morgon åker jag och finisen på tävling i Mantorp och tävlar en LA:1 så idag red jag lite dressy på henne i ridhuset. Det gick bra hon kändes jätte fin. Red igenom lite små delar ut programet och det kändes bra :) Är lagom taggad inför i morgon, kan inte vara för taggad för då blir det lite pannkaka haha :) Lagom är alltid bra!

Startar vid 3 tiden i morgon så behöver inte gå upp så jätte tidigt då, skönt! Berättar mer i morgon om hur det gick

Min favorit bild..


Måste bara tacka Klara som hjälpte mig i dag med min blogg som kraschade lite haha! Den såg inte klock ut men vi (hon) lyckades klura ut problemet!


Thunderbird & Munsboro Moseley

Fick en fråg förut om jag kunde visa lite mer bilder på dem två hästarna, Mossy och Kudden, som jag red under sportlovet och brukar rida ibland då hon som äger dem inte hinner eller så :) Båda två är jätte fina och roliga ponnysar som är jätte duktiga och bra på att hoppa.

Munsboro Moseley "Mossy"


Hon som rider på bilden är Michelle som äger Mossy och Kudden. Hon är jätte duktig på att hoppa och rider mjukt oh fint. Förstår inte hur hon vågar hoppa så högt!
Duktigt säger jag.

 

 

Thunderbird "Kudden"

 

Gulle Kudden. Michelle här med som hoppar på bilden, så duktiga!

 

Mossy och Kudden i stallet idag  :)

 


Torsdag 24 mars

Hoppning var det som stog på schemat idag för mig och Missy :D En av hopptjejerna i stallet brukar ha sin hopptränare där och ha hoppning och då får även vi andra i stallet vara med, som vi även har gjort dem andra hopplektionerna. Eftersom jag ska tävla nu i helgen på lördag så var jag bara med halva lektion/början(framhoppningen) så hon inte skulle vara helt slut tills tävlingen. Men tänkte att då får hon vara med och hoppa en liten stund i alla fall, lite variation :)

Det gick SUPER BRA! Haha hon var så gullig och duktigt! Hon brukar alltid vara lite tittig i morgon när vi börjar hoppa och kan stanna till och så och kolla läget lite men i dag sprang och hoppade hon på från början till slut som det var det ändå hon hade gjort. Det var så kul och hon tyckte det var så roligt. Hon var jätte pigg och bockade och ruskade på huvudet efter varje språng typ, sötnos! Ska försöka vara med mer på hopplektionerna eftersom hon tycker det är så kul :D


Kategorier på plats

Ja precis som rubriken lyder så har jag fixar några olika kategorier. Har skapat kategorier som heter tävling, videos, dagens outfit och läsarfrågor. Så om man är sugen på att att bara läsa om mina tävlingar exempel så kan du klicka på kategorin "tävling" så finns alla tävlingar där, eller se igenom "dagens outfit" för att se vad jag brukar ha på Missy.


Hoppas ni tycker det var en bra sak för det tyckte jag haha! Tycker det kan vara roligt i bland och kolla igenom mina tävlingar samtidigt och slippa gå igenom alla sidor för att hitta tävling för tävling. Så har man alla på en och samma sida kan man säga.

 


Tisdag 22 mars

Så där nu är jag tillbaka igen. Det har inte hänt något speciellt under veckan som jag inte har skrivit. Missy har fått tagit det lite halv lugnt i veckan så det var skönt för henne. Det var inget planerat utan det blev bara så. Red lektion en gång, och så red Emelie henne en gång också och sedan har jag bara ridit/skrittat ut :)

 

Men i går och i dag har jag ridit dressyr på henne. I går red jag lite lätt bara för hon hade tagit det lugnt, så det blev ett litet jogging pass kan man säga. I dag då så red jag normalt eller vad man ska säga haha! Det gick bra, hon kändes jätte fin. Red mycket i galopp i dag och tränade på att hon ska börja samla ihop sig. När jag tränar det ensam så brukar jag göra det på en volt typ då jag rider fram i normal/frisk arbetsgalopp och sedan tar tillbaka bara några steg och sedan fram igen. Eftersom hon inte är så jätte starkt i samlingen än så kan jag inte ta tillbaka henne för många steg. Men det gick jätte bra idag, Emelie hjälpte mig lite med det och gav lite små tips :) Sen efter galoppen så la jag ner henne länge i trav, kändes jätte bra på slutet :)

 

Jag sitter inte på min data just nu så jag kan inte sätta in bilderna som jag har tagit.. Men så fort jag kommer hem så lägger jag upp bilder!

 


Tisdag 15 mars

Tisdag i dag vilket betyder att jag hade lektion i dag för Ludde. Det gick jätte bra och Missy kändes super!! Vi började med galoppen då jag tränade jätte mycket på övergångar till skritt och sedan fattning igen på stora mittvolten. Efter jag hade gjort det i båda varen så skulle jag fortsätta i galopp och rida på 4 serpentinbågar. På mitten av bågen skulle jag göra ett enkelt byte typ och sedan fortsätta i bågen för att återigen göra ett enkelt byte :) Det gick också jätte bra!

I traven sen kändes det jätte bra! När jag håller i remen i yttertygeln så går det mycket bättre då jag blir mycket stadigare för Missy och har lite lättare att sitta ner :) Red inte så jätte mycket i traven idag utan gjorde några öppnor i båda varven på långsidorna och några mellantraver som gick jätte jätte bra i dag!! Hon har blivit så duktig och stark!! Jätte kul :D

Missy idag innan ridpasset :)


Läsarfråga

Varför inga stigläder? :P
Förresten är det där en luc childeric sadel?


SVAR: Haha varför jag inte hade några stigläder på bilden är för att jag inte hade satt på dem då, gjorde det precis efter. Jag har såna stigläder som man sätter på och av efter varje gång man rider :) Jätte skönt! Ja, det är det :)Måndag 14 mars

I går var det söndag och då fick Missy som belöning och vilade efter tävlingen :) Men i dag så joggade jag henne lite lätt och det gick super bra! Hon kändes jätte fin och bra på hjälperna. Gjorde många halter i början i skritten och kom på att hon har blivit jätte duktig på att göra fina halter, då blev jag lite glad :) Har alltid haft så svårt med att hon ska ställa upp sig jämnt men i dag gjorde hon det jätte bra :D

Det här fick Missan ha på sig idag :)
Lördag 12 mars - TÄVLING

I dag var jag och Missy och tävlade på Mantorp :) Vi red en LA:1 och det gick jätte bra, fick 70% och kom delad 1:a :D Blev jätte glad och jätte nöjd speciellt för att vara den första starten på terminen som kan vara svårt :) Kunde inte sluta le efter jag fick reda på resultatet :D

På framridningen så tänkte jag bara på att få henne lugn och avslappad och ingen press utan tänkte bara att det här är första starten, det går som det går, bara jag är lugn så är hon lugn :) Jag har ju börjat att rida två upp och en ner i lättridningen i traven nu igen för att jag ska hitta min balans bättre så gjorde även det på framridningen. Hon blir mycket "stadigare" i sig själv eftersom hon också har lite dålig balans så blir det inte lättare för henne om jag "gungar" runt där upp. Men red fram som jag brukar göra hemma. Lite skänkelvikningar, övergångar och rida lite serpentiner och volter, samma med galoppen fast utan skänelvikningar ;)

Under programet sen kändes hon också jätte bra! Red dock fel en gång i programet, glömde helt bort halten och ryggningen men det är sånt som händer ibland :) Sen hade jag lite små missar som jag måste träna mer på som fattningarna då jag ibland "slänger" mig framåt och sånt men det är bara hem och träna inför nästa tävling som är om 2 veckor :D

Det var även super roligt för fick så många och snälla kommentarer idag om Missy, vill bara säga tusen tack igen även om alla inte läser min blogg så sänder jag i alla fall en tankte till de, uppskatter det jätte mycket! :D

Jag är super nöjd över dagen, måste säga att jag har världens bästa och duktigaste flicka! Kan inte vara mer lycklig! Här kommer lite bilder från dagen :D


Dagens outfit

 

Brunt ulltäcke - Mias
"Shit" schabrakt med beige kant - Mias
Bruna lindor - Anky


Fredag 11 mars

Har glömt att skriva att jag ska tävla i morgon på Mantorp :D Ska rida en LA:1 som en första start på terminen :) När jag kom till stallet började jag göra i ordning Missy och gick sen upp till ridhuset. Det gick jätte bra med henne. Red inte så hård utan red igenom några programdelar ur programet som kändes jätte bra! Red med remen i dag så jag kunde hålla i den i ytter tygeln och bli stadigare i handen som kan vara lite svårt ibland :)

Efter jag hade ridit henne så fixade jag henne lite och gjorde henne fin inför i morgon :) Blev kvar i stallet ganska länge i dag för jag packade iordning allt så jag bara behöver knoppa henne och så i morgon :)


Onsdag 9 mars

Skrev inget i går eller i måndags för jag hade så mycket att göra men i måndag så vilade hon som hon oftast brukar göra :) I går så red jag lektion och det gick sådär, det var väldigt svårt i går med allt. Dör på min sits ibland, det känns som man tränar och tränar och ändå blir det aldrig bättre, eller hur? Brukar ni också känna så ibland? :/

Men i dag då så kunde inte jag åka ut till stallet för jag hade ett stort prov i morgon i skolan och var tvungen att plugga, slutar även så sent på onsdag i skolan så då fick Emelie rida Missy idag. Det hade gått jätte bra med henne och hon sa hon kändes jätte fin! :)


Lördag 5 och söndag 6 mars

I lördags skrittade jag bara ut på lilla M barbacka, jätte mysigt! Det gick bra och hon var duktig! I sön så skrittade jag fram ute först i 20 min kanske och sen så joggade jag henne lite i trav inne i ridhuset i kanske så hon inte bara skrittade i dag heller eftersom hon ska vila i morgon måndag :) Men det gick bra, hon kändes jätte fin!
Fredag 4 mars

Redan mars, helt sjukt! Men nu vill jag ha vår :) I dag har det gått bra med alla hästarna. Longerade Missy i dag för hon var ju lite trött i går så då blev det bra för henne att bli longerad. Det tyckte hon nog va lite skönt att vara lite fri från ryggen. Men det gick bra hon var fin. Kudden och Mossy gick det också jätte bra. Kudden var super fin idag, jätte roligt! Fick ingen bild i dag heller på Mossy för jag han inte men i morgon ska jag ta en :)


Flerdags uppdatering

Dålig uppdatering igen men jag har inte haft tid att skriva, fast det är lov. Har haft fullt upp hela tiden :) Men tänkte skriva lite kort om vad jag har gjort och hur det har gått med hästarna.

Missy:
Hon har gått super bra dem här dagarna. Har skritta ut, sen så har hon vilat en dag och i tisdag red jag lektion som gick jätte bra! I går så red jag själv lite lätt dressyr då jag gjorde lite skänkelvikningar och massa övergångar. På slutet tränade jag lite på slutor i skritt då jag kommer åt henne lite bättre :) Det gick jätte bra men det är lite svårt tycker jag :)

I dag då red jag lektion igen. Hade lektion tillsammans med Emelie och Helena i dag, lite roligt att rida grupplektion ibland :) Men det gick jätt bra, hon kändes lite trött men hon var fin ändå :) Red mycket förvänd galopp både på serpentiner och runt fyrkanten och ibland gjorde jag några påbörjade enkla byten :) I traven sen skulle jag träna på lite påbörjan sluta och lite skänkelvikningar. Skulle rida på någon niogonal och först rida lite skänkelvikning och sendan bara mot ställa och tänka lite sluta några steg för att sen stella om och rida skänkelvikning igen :) Passar henne jätte bra eftersom hon inte är så säkert i slutorna än och kan det inte riktigt men hon börjar lära sig :) Allt tar sin tid bara och man måste tänka på att inte ha för brottom :)

Kudden & Mossy: Båda killarna har gått jätte bra dem här dagarna. Blir nästan bätte och bättre för varje dag, speciellt lilla Kudden som har gått jätte bra och blivit jätte fin! :) Roligt att rida lite andra och annorlundare hästar ibland, även jätte nuttigt för att stärka sin egna ridning :)

Två bilder på gulle Kudden idag :) Fick tyvärr ingen bild på Mossy men ska försöka komma ihåg att göra det i morgon :)

RSS 2.0