Fort. tisdag 29 juni - bilder

När jag mockade hos Missy så var hon jätte mysig och ville bara mysa, inte alls likt henne men det var så härlig och mysig. Tog lite kort på prinsessan också :)


Tisdag 29 juni

Usch fick sån hemsk mingrän i går så det var därför det inte vart någon uppdatering. Hoppade i alla fall i dag och det gick super bra :D Det är verkligen super roligt att hoppa, speciellt nu när Missy börjar kunna hoppa riktiga bra :D Sen efter vi hade hoppat klar så hade Helena byggt upp ett litet hinder av spånen som står utanför stallet, och de skulle vi hoppa :D Haha gud vad roligt det var och Missy chockade mig verkligen, hon tvekade ingenting utan spånet var som ett vanlig hinder typ haha! Hon är så knäpp för hon blir jätte rädd för konstiga saker :P

Sen efter vi hoppade fick jag rida Calven som är en stor häst. Jag skrittade ut på honom tillsammans med Sissel. Det gick jätte bra och hans skritt var så sjukt skön!! Som att sitta på en stor stol typ haha!

Så här såg "spånhindret" ut fast det stog inte där utan det var vänt mot vägen så vi kunde hoppa över och så att det vart som ett litet hinder :)


Calven "Calvados"

Måndag 28 juni

Red lite dressyr i dag på Missan och det gick super. Hon var så lung och fin. Gjorde mycket övergångar eller jag gjorde bara det, gjorde några skänkelvikningar. Galoppen gick super idag, gjorde även där massa övergångar och fattningar från trav till galopp :)

I morgon ska jag hoppa, wie så roligt! Kanske kan få Emelie att filma mig? (a) Vem vet men det får vi veta i morgon, ha det bra! :)

Roligt!!

Såg nyss att jag vann en liten tävling som Klara hade på sin blogg, super roligt!! :D För att komma till inlägget klicka här för att komma till hennes blogg :)

Det var den här bilden jag skickade in :D


Söndag 27 juni

Tog det lungt med M idag, vi skrittade bara ut i dag och jag red barbacka, så härligt!! Jag bara älskar sommaren, så underbart, ingen stress ingeting. I morgon ska jag rida lite dressyr på henne, eller jogga och känna på henne :)

Lördag 26 juni

Missy fick vila och ha det skönt i dag igen, lite spa vecka för henne :D Så idag fick hon vara ute i hagen hela dagen, skönt. Annars brukar dem alltid bara vara ute på förmiddagen.

Emelie jobbade idag så hjälpte henne sen på eftermiddagen med att ta in/ut hästarna och fodra. Det var så skönt i stallet för det var bara jag och Emelie där typ hela dagen, det kom två st bara någon timme, annars var det bara vi två :) I morgon ska jag jogga Missan eller ngt, ta det lungt i alla fall :D

En bild på Emelie och Kanyon från idag :)

Fredag 26 juni

Midsommar i dag! :D Vi skulle ha skrittat ut i dag jag och Emelie men vi var så himla trötta och sega efter jobbet så dem fick vila hästarna :D Skulle ju ändå ha skrittat och det är som vila typ :P Istället fick hon vara ute i hagen längre så det var bra :D Hoppas ni har haft en bra midsommar

Missy och jag i dag :)Torsdag 24 juni

Fick lektion för Ludde i dag och det gick helt okej, mer mot bra hållet ;) Traven gick super bra i dag så det var roligt, vi gjorde öppnor och några skänelvikningar men öppnorna gick hur bra som helst. Galoppen var lite svår i dag. Vi skulle börja samla henne lite i galoppen och jag fick inte till taktiken så det gick lite sudär, men fick några galoppsprång där hon samlade sig riktigt bra så det var roligt! I morgon ska jag bara skritta ut med Missy, tror jag ska rida barbacka, mysigt!


Onsdag 23 juni

I dag är jag ledig från stallet och lilla Missan vilar :)

Måste bara säga..

.. Att det är så himla roligt när jag får så underbart fina kommentarer av er! Åh jag blir så himla glad när läser era kommentarer och det är så roligt för man har börjat lära "känna" massa personen som man träffar sedan på tävlingar, super roligt!! :) Tack så mycket alla ni som läser min blogg, forsätt gärna att kommentera så får ni en riktigt glad Ella, haha..

 

.. Så en riktigt STOR KRAM till er alla! :D


Tisdag 22 juni

I dag red jag och Emelie tillsammans ute på padocken :) Det gick jätte bra med Missan, gjorde väldigt mycket lydnads övningar på henne. Började med att göra massa med halter i skritt. Sedan i trav gjorde jag mycket övergångar och halter så hon skulle lyssna bra på min hjälper. I galoppen gjorde jag 1000 övergångar och fattningar från skritt som gick jätte bra. Vissa blir super bra medans andra inte alls blir bra, haha men snart så sitter dem hoppas vi :D När jag la ner henne sen så kändes hon jätte bra och väntade kvar på mig :)

Läsarfråga


Hanna: Jättefin blogg! Jag bara undrar var du har köpt ditt pannband? :)

SVAR: Tack så jätte mycket! :) Det var faktis min syster som köpte de men hon köpte det på en affär på Ekerö som heter Hästhoven, men märket på pannbandet är döbert :)Måndag 21 juni

Skrittade ut i dag på Missy barbacka. Det gick jätte bra och det var super mysigt, Missy tyckte det var skönt att få slippa sadeln ;)


Lite små sugen..

Jag är lite små sugen på att göra om designen på bloggen :) Fast vill ha lite nya fina bilder då om jag ska göra det, eller vad tycker ni om det? Ska jag göra göra om designen och headern? Älskar bilden på min header men det är roligt med lite nytt eller hur? :)

Missy

Söndag 20 juni

I dag fick duktiga lilla tjejen vila eftersom jag tävlade i går :) Så borstade och bara pysslade om henne, älskar att göra det, så mysigt!!

I morgon ska jag och Emelie skritta ut, ska rida barbacka hade jag tänkt :) Ha det bra!

Läsarfrågor

Lovina: skriv ut komentaren du fick! :)

SVAR: Självklart kan jag göra det, men jag ser inte riktigt allt hon har skrivit men ska försöka lista ut några ord :D Det hon skrev var;

"Wow vilken härlig ponny som du jobbar väl trots alltför ivrigt galopprogram. Blir (något ord som jag inte ser vad hon har skrivit?) och hopdragen i dag men kommer att bli jättebra när självbärigheten sitter."Minna: ååhh vad fina ni är ella!!! juste vart har du köpt skydden du har på henne på de första bilderna? :D

SVAR: Åh tack så mycket! :D Jag köpte dem på Globen horse show men dem finns nästan överallt att köpa tror jag. Har ett till par och de köpte jag på ett hästaffär här ute på Ekerö som heter Hästhoven :)Lördag 19 juni - TÄVLING

Tävling på Gripen idag och är super nöjd med dagen. Fick inte direkt dem bästa procenterna men jag är jätte nöjd ändå men tävlingen :) Det var en jätte bra tävlingsplats och skulle egentligen har varit med på hela cupen och meetinget men det fanns ingen boplats.. Men det gick bra men den dag också :)

LA:1 - Tog den här klassen som bara en förklass så hon skulle få se bana och "springa" av sig lite, eller ni förstår haha. Programet gick helt okej, hon gjorde allt bra och så men hon var väldigt pigg, speciellt i galoppen och det blir så svårt för mig att kunde fånga upp all den energi då men det lär jag mig nog snart hoppas jag :) Men jag visst innan att hon skulle vara lite små spänd och så så jag är nöjd ändå men programet.

Lag 2003 - Kände redan på framridningen att hon var lungar och mer allslappnad så det var super bra. Ska börja rida två klasser på hennes för det är bra om hon får se allt och så innan. Travprogramet gick super bra :) Fick 8 på båda skänelvikningarn så det var super roligt. Sedan i galoppen så gick det lite bra där och lite mindre bra där ;) Serpentinerna var svåra idag för hon vart på springig i dem så vart svårt att få med henne. Sen så fick jag stor miss på en fattning + att jag red fel en gång men men sånt som händer :) Mitt mål i den här klassen var att jag skulle rida på 60 % för jag försöker få högre för varje tävling som går. Så förra tävlingen red jag på 59% i det här programet och jag gick 61,71 % idag så det var jätte roligt att jag red över mitt mål :D Fick även en jätte rolig och trevlig kommentar av dommaren så det var super roligt och Missan var så duktig!!!

Massa bilder från i dag. Var det någon som var där i dag och kollade eller tävlade? :)
Hahah jag ser ut som värsta tjockisen på den här bilden :D


Snart åker vi :)

Ska ska vi åka till tävlingen, eller vi ska åka typ åka vid 12 men jag måste ut till stallet och göra Missy fin :) Önska mig lycka till :D Ha det bra!


Torsdag 17 juni

Missy vilade i dag men jag var ändå ute i stallet och myste. Mockade och fixade, så skönt att vara va nu när det är sommarlov! På lördag ska jag tävla på Gripen. Ska rida LA:1 och Lag 2003, så får se hur det går men hoppas det går bra men har inga förväntningar :)


Onsdag 17 juni

Fick rida lektion idag för Ludde och det gick jätte bra. Vi gjort inget speciellt utan vi tog det lungt men ändå gjorde vi nästan allt så det var jätte bra. Mycket lösgörande och så. Vi gjorde lite förvänd galopp i varje varv och det gick SUPER! Vi nästan en "aha-upplevelse" i höger varv (vänster galopp) :)

Tisdag 15 juni

I dag hinner jag inte ut till stallet så Emelie ska rida henne sen i kväll :) Hon ska rida ut på henne så det blir bra :)

Måndag 14 juni

Var på den lilla hemliga saken idag vilket betyder att jag inte har så mycket att berätta :) Men Missy var i alla fall super fin och fick en underbar känsla :)

Söndag 13 juni

I dag hoppade jag med Missan och det var sååå roligt! :) Det var jag, Isabelle och Lotta som red tillsammans och vi hoppade för Helena (Luddes dotter). Ska lägga upp en bild senare så ni får se hur bana såg ut som vi hoppade. Missy var jätte duktig och tyckte det var så roligt, ville bara springa på och hoppa, haha. Det är så roligt för hon blir bara bättre och bättre för varje gång vi hoppar och det är de som är så roligt men ungponnysar att man ser hela utvecklingen när dem blir starkare och bättre :) I dag hoppade vi nog det högsta vi har gjort jag och Missy tillsammans, 70 cm hoppade vi. Haha inga höjder här men det är högt för oss ;)

I morgon ska jag och M åka på den lilla hemliga saken, roligt!! Hoppas ni har haft en super bra dag.

Lördag 12 juni

I dag var jag på tävling med Isabelle som var på Stockholms Fälltridklubb. Det gick sudär för dem i dag.. Underlaget var inte alls bra, var som en basäng och jätte tungt. Underfram ridningen så var han helt okej, lite spänd men det fungerade men sedan inne på banan vart han en helt annan häst = super spänd så det var lite tråkigt. Men det går säkert mycket bättre nästa gång. Även Linnea från stallet var och tävlade där med lilla R. För dem så gick det lite bättre, fick lite små missar men hamnade ändå på en 6:de placering, super roligt!

När vi kom hem sen så red jag min pärla som var super pig i dag men det gick helt okej. Tog även kort på Linnea och Isabelle på tävlingen :)

Isabelle & Quattro


Isabelle & Quattro


Linnea & Rachman


Linnea & Rachman

Fredag 11 juni

Hade lektion i dag för Ludde och det gick jätte bra. Jag rider nu med en annan sadel på henne och allt blir så myckte bättre då, speciellt med min sits. Det jag fick göra var skänkelvikningar, förvändgalopp och på slutet så gjorde vi några mellantraver på henne som bara blir bättre och bättre för varje gång man gör de :)

I morgon ska jag åka i väg med Isabelle som ska tävla på hennes häst. Kameran följer med så bilder kommer upp i morgon.

Torsdag 10 juni

SOMMARLOV idag , hur sköt som helst!! Red ut på Missy i dag med Agnes och galopperade. Det gick super, hon var pig och tyckte det var super roligt.

Missy och Boy

Inte bra..

UPPDATERINGEN har tyvärr inte varit den bästa på senaste men det ska det bli ändring på. Hade ingen tid att skriva eller motivation :D Men det är tillbaka igen och bloggen ska blir ännu bättre med bilder och filmer :) Något speciellt ni vill att jag ska ta upp och skriva om? Kanske fler håruppsättningar? :) Blir jätte glad för förslag :)

Tisdag 8 juni

Har ridit två hästar i dag, Missy och Boy :) Red Boy för Agnes, som äger honom, inte kunde komma ut i dag och rida så då tog jag hand om honom och red. Det var första gången jag red honom och vi red ut. Det gick jätte bra - travade och galopperade och Boy var jätte glad och pig :)

Sen när jag kom tillbaka så fixade jag klar honom och sedan började med att göra iordning lilla prinsessan :) Hade lektion på henne i dag och det gick jätte bra. Vi började i galopp och hade verklige svårt med höger varvet idag för jag vrider mig så fel med axlarna.. Men sen efter ett tag började vi med förvänd galopp och det gick jätte bra. Sen i traven gjorde vi lite skänkelvikningar som fungerade super och sedan började vi lite med öppnor och slutor. Öppnorna går jätte bra men sluta har hon precis börjat lärt sig + att jag har lite svårt med det så det går sudär men dem men det gick ganska bra idag :D

Agnes och "Uptown Boy" Boy, älskar den här bilden!


:/

Dålig uppdatering just nu men det kommer igen, jag lovar! :)

Tordag 3 juni

I dag var jag och Missy ute och galopperade och hade det roligt! :) Det gick jätte bra och hon tyckte de var så roligt. Ska bara hoppe henne lite nu igen, ska bli roligt eftersom det gick så himla bra förut vi hoppade. Kanske kan få en ny film på när vi hoppar så får ni se :D


RSS 2.0