Ny header

Åh äntligen har jag en ny header som jag har velat nu ett tag :D Det är gammal kompis som har gjort den till mig, hon är så himla duktiga på att göra headers tycker jag, blir alltid så fina och stilrena! :D Det är hon som även har gjort min header som jag hade innan :D Tusen tusen tack Annelie!

Alla tre bildern är gjorda av henne, klicka HÄR för att komma till hennes blogg!


Hoppbilder :)

Hittade lite bilder från när vi hoppade förra helgen :D Har även video från som kommer upp senare!
Fredag 30 september

I morgon är det tävling, wiie gud så kul :D Men i dag joggade jag bara Missan ute på padocken och hon kändes jätte fin! Kameran och videokameran följer med i morgon så det blir lite roligt inlägg sen :)

Missan i dag :)


Torsdag 29 september

Red lektion i dag och red igenom programet som jag ska tävla på lördag. Det gick bra, Missan var jätte duktig men det var några grejer jag hade lite svårt med, men de har jag alltid svårt med haha :) Men träning ger färdig het, bara att träna på. Men annars kändes det bra, är riktigt taggad inför helgen :)


Onsdag 28 september

Red Missan ute på padocken idag och det gick jätte bra :D Hon brukar vara lite små spänd där ute nu när det blir mörkt på kvällarna men hon lyssnade jätte bra på mig och var inte alls spänd. Red nästan bara i galopp i dag. Travade fram henne i trav i början men sedan blev det nästan bara galopp. Red lite förvänd galopp och några enkla byten fast med längre skritt steg. Sedan la jag ner henne i trav och hon kändes jätte bra :)


Tisdag 27 september

Red lektion i dag för Ludde och det gick sååååå bra :D Vi började lektion med att rida i galopp då jag först skulle rida på 5 serpentiner som gick bra. Därefter började vi med att träna på enkla byten. I början blev de lite sådär, då jag inte riktigt fick till en bra skritt men sedan när vi kom på en grej som jag skulle tänka på så fungerade det jätte bra :)

I traven sen gick det nästan bäst :D Jag vill verkligen att mina händer ska bli bra och stilla nu så i dag valde jag själv att rida med spö mellan händerna när jag satt ner på henne och det hjälper verkligen jätte bra :D Ett tips verkligen om du tycker det är svårt att hålla dina händer stilla :D Det är as bra, hade mycket lättare att hitta min balans då också :)


Måndag 26 september

Måndag i dag vilket betyder vilodag för Missan!

Söndag 25 september

I dag skrittade jag och Emelie ut med Missan och Emelie red en häst som heter Apolo. Det gick jätte bra :) På lördag är det andra omgången av Eliten :D Så nu blir det trim den här veckan!! :D


Lördag 24 september

I dag blev det både lite uteritt och hoppning för Missan :D Jag och Emelie skulle bara först skritta/jogga ut lite på hästarna. Vi travade även på en lång grus stäcka och Missan kändes super fin!! :) Sen kom vi tillbaka till och Emelie och jag tänkte, nä ska inte Missan få hoppa lite spån säckar på stallbacken :D Haha, ni som är nya här i min blogg kanske undrar vad jag håller på med när jag hoppade spån säckar men vi har gjort det lite då och då förut när vi har hoppat :D Det är sjukt kul och Missy älskar det :D Haha hon är så jävla söt :D Det blev kanske 5 hopp språng på de och ett av de så ramlade jag faktiskt av, haha! Det var när vi la upp till två spånbalar och Missy tog världens största språng och hoppade av tidigare så jag flög lite åt sidan och föll av, haha! Men det gick bra, hoppade upp direkt igen och hoppade igen och då hoppade hon jätte fint :D Sedan så blev jag och Helena (Luddes dotter som jag brukar hopp träna för) lite mer sugna på att hoppa så hon hjälpte mig lite och bärde fram ett litet sockerbit hinder nere på banan som vi hoppade också :D Det gick också jätte bra, hon var super duktig!! :D Hon är en liten hopp ponny Missy, hon tycker det är så roligt :D Bra för hennes huvud också så hon inte blir så tittig.

Ett riktigt roligt pass blev det här :D Emelie filmade även när vi hoppade, ska lägga in det sen när jag får tag i hennes mobil :D

Gamal bild från förra sommaren då det blev lite spån hopp :DFredag 23 september

I går fick Missan vila för Emelie, min syster, fyllde år i går så vi var ute och firade henne då och då hann jag inte ut till stallet efter jobbet. Men i dag så red jag dressyr på henne inne i ridhuset. Det gick bra hon kändes fin. Red mycket tempoväxlingar så hon verkligen lyssnar på mina hjälper snabbt och fokuserade även mycket på att få ut halsen på henne.

I galoppen red jag lite förvändgalopp och tränade på lite enkla byten. Fast jag la in mycket längre skritt så hon inte skulle veta när hon skulle fatta galopp igen, varierade skitt stegen för varje byte. Men det gick också jätte bra!


Håruppsättning

Så här gjorde jag Emelies håruppsättning förra helgen när hon tävlade :)


Hästarnas kläder i dag :)

Så här fick Missan se ut i dag. Nya schabraket och lindorna :)


Tyckte att Kanyons outfit var så snygg idag så den fick också vara med :)Söndag 18 september

I dag har jag ridit två häst. Det blev idag en liten ritt på Missan och sedan en häst som heter Cobra. Började med att rida C tillsammans med Emelie som red en häst som heter Apolo. Vi red ut med hästarna och det gick jätte bra :) Sen gjorde jag iordning Missan och red henne. Joggade henne lätt ute i padocken och sedan skrittade jag och Emelie som nu red Delle ut på dem genom skogen och sen stora vägen tillbaka :) Det gick och jättebra, Missan kändes jätte fin :)


Mina gullisar

Lotta och Ella, mina två favoriter i stallet ville så gärna vara med på en bild. Haha okej, jag tvingade dem att vara med på en bild :D Tänkte det gör bloggen lite roligare med lite andra ansikten. Den blonda till höger, Ella, har även en blogg som hon håller på med, ska länka den sen när den är klar :)
Kanyons träningskläder i dag :)

Detta fick Kanyon bära på sig idag på träningen :D Han fick äran att han ett par av mina nya lindor :D Resten av vad jag köpte kommer upp i morgon :)
Torsdag 15 september

I dag har jag ridit lektion på både Kanyon och Missy, riktigt roligt! Emelie kunde inte rida idag så då red jag Kanyon på hennes lektion istället. Alltid lika roligt att rika läromästaren och man lär sig alltid så mycket varje gång man rider honom. Riktigt rolig häst att rida och världens snällast! Ibland känns det som han pratar med en när man rider, som en lärare. Haha det låter helt sjukt, men det är som om han ba nej inte så, så där jag bra där :) Haha jag är lite knäpp, tillbaka till lektionen :)

Men började med att jag borstade och gjorde iordning båda två innan. Började med att rida lektion på Kanyon så då hade jag borsta och lindat Missan redan så jag behövde bara gå in sedan och sadla henne. Lektionen på Kanyon gick i alla fall jätte bra! Sjukt kul var det, satt och log nästan hela tiden. Började lektionen men att vi arbetade i galoppen. Han är as bra träning för mig i galoppen för när man rider honom måste man verkligen sitta på han bakben och lätta i handen annars blir han lite stark. Men det gick jätte bra idag, kunde även sätta lite bättre tryck i honom som jag inte har kunnat förut :) Men vi började men att göra några galoppombyten på diagonal med volter efter byterna. Efter några gånger hoppade vi över volterna och till slut gjorde jag en bra serie i var fjärde :D Så himla roligt, gud vad glad jag blev efter jag klarade av det :D

I traven sen tränade vi på öppnor och att jag verkligen ska sitta kvar. Det gick även bra, det gick bätte när vi hade gjort öppnorna efter ett tag för då hittade jag mer hur jag skulle göra och så på han :) Efter traven tränade vi på lite bakdelsväningar som jag kronglar så mycket med haha. Nej men har inte rikigt lärt mig det men det gör vi snart :D Det gick helt okej med dem, fick en liten bättre bild på hur jag skulle göra och tänkta och så vidare :) Sedan la vi ner honom och han var jätte fin!

Efter lektioner på Kanyon var det bara upp istallet och byra om till Missy och sedan ner till ridhuset igen :D Missan gick det också jätte bra med. I galoppen red jag lite förvändgalopp och några enkla byten och så. Det gick bra :D I traven sen tränade lite mer på att jag ska kunna sitta kvar stabilt även om jag reglerar steglängden på henne. Vi gjorde en jättebra övning där jag skulle först rida skänkelvikning in till kvartslinjen och sedan rakrikta henne och rida på i traven. I början gick det inte alls bra, haha. Det var så svårt att sitta ner efter jag hade ridit stora Kanyon och sedan ska jag sitta ner på Missan, haha lite skillnad men eftertag var jag hemma igen och det gick mycket bättre, och då gick övning jättebra och hon ökade fint och jag kunde sitta ner :D

Sedan blev det även lite bakdelsträning på Missan också. I början blev det lite sådär haha, fick inte riktigt till det fortfarande så tillslut fick Ludde sitta upp på henne och visa mig hur jag skulle göra på henne och tänka. Efter det gick det så jävla bra! Helt sjukt egentligen, att det lilla kan göra så mycket? :) Ibland behöver man också se hur man ska göra och inte bara bli utlärd :)

Vackra Sacce!

 


Onsdag 14 september

Tog det lugnt med min finaste skatt i dag så hon fick blir longerad. Skönt för henne att gå lungt och skönt och få gå lite fri på ryggen. Det gick i alla fall jättebra! I början var hon lite stel och så eftersom jag inte har ridit henne på två dagar men efter några varv blev hon jättefin och mjuk igen :) Longering passer henne verkligen så bra! Hon blir så avslappnad och fin! :)


Tisdag 13 september

Missan vilar även idag eftersom hon gick så bra på tävlingen :) Ska ändå inte två först den 1 okt igen så då kan hon lika bra få vila två dagar. Men en annan rolig sak jag gjorde i dag var att jag shoppade lite hästsaker :D Undra varför det är så roligt att handla just hästsaker eller hur? :D Kan fota det jag köpte i dag när jag åker ut till stallet :)


Måndag 12 september

Missy vilar efter gårdagens tävling :)

Söndag 11 september - TÄVLING DM

I dag det var DM som vi, Sjövillan hade. Fast den var inte hos oss på Sjövillan utan det var på Vällingby ridklubb. Jag och Missy startade i båda klasserna som fanns - LA:1 och DM klassen, FEI inledande som blev debut i FEI :)

LA:1 - I den här klassen kändes hon jättebra! Hon var mycket bättre med halsen nu än vad hon var på förra tävlingen i första klassen. Hon gjorde allt som hon skulle och var inte alls spänd. Men tyvärr så gjorde jag att vi fick två stora missar och lite små missar. De stora missarna var att i första mellantraven fall vi in i galopp då jag trycker på för mycket när hon ändå har kommit igång så fint.. Det får tränas bort. Fick ett tips av en att jag ska tänka, en två tre och sen räcker det för annars blir det för mycket. Det andra var att i sista galoppfattning så blev det fel galopp :P Men jag tyckte hon kändes jättebra ändå :D

Det slutade med att jag fick 66, ngt % och kom 2:a :) Vinsten tog Sofie Styf på Rivaldo från Sundby ridklubb, Grattis :)

FEI Inl - Debut i FEI för båda mig och Missy så jag var riktigt taggad och tyckte det skulle bli så jävla roligt. I programet kändes hon bra, hon blev lite små spänd vid vissa ställen men tyckte ändå hon var fin och hade bra tyck i henne. Hon var desutom mycket bättre i formen i den här klassen också. Men fick några stora missar här också. I den första mellantraven så gjorde jag samma misstag igen.. Haha ELINORE fy!! Men nästa gång ska jag verkligen tänka på det, tänkte på det i nästa ökade traven och då ökade hon jättefint! :D Blev även så glad att jag klarade av att sitta ner i dem nu när det var på lång bana :D

Skolorna blev jag faktiskt ganska nöjd med, dem är inte riktigt 100 % bra för de kan bli mycket bättre men var ändå nöjd med dem för de vi kan i dag. Bakdelsväningarna var också en av missarna, det gick sådär. Har precis lärt mig det och Missy kan inte heller det 100 än men det får vi också ta och träna på. Annars gick det bra i skritten, hon blev lite spänd innan jag skulle fatta galopp och även där blev det ett litet missförstånd. Hon tycker hoppar, snubblar och fattar fel galopp haha :) Men annars gick det jätte bra och jag är super nöjd med våran debut och med tanke på att vi inte har ridit igenom det här programet så mycket innan :) Duktiga Missy :)

Men det slutade med att jag fick 62,80 % i snitt :D Blev så himla glad med tanke på de missar jag fick :D Världens bästa Misst :D Det kom vi i mitten så är jättenöjd med våran debut :D Nu laddar vi inför nästa gång! Längtar redan :D

Vann DM gjorde Gabriella Sohlberg på Milous Pandora Tootsie på 67%, två kom Catherine Kleberg på Bambino som är från Sjövillan och trea kom Ida Pantxar på Valentin Dice som även är från Sjövillan :D Även Ella Viebke som också är från Sjövillan på Daylight tog hem DM silvret :D En riktigt bra dag för Sjövillan :D Grattis alla!

Fick tyvärr inga fina bilder från tävlingen i dag då Missy inte ville vara med på kort haha :D Men om det är någon som fick någon bild så får det jätte gärna skicka de till min mail, leeellan@hotmail.com Tack :D
Några gamla håruppsättningar

Har fått ganska många frågor om mina håruppsättningar jag gör på mig och andra och jag ska visa er vad jag använder och så :) Men tänkte bara visa några gamla håruppsättningar.

Uppsättning 1. Med flätor - Emelies hår


Uppsättning 2. "Donut modell" fast utan donut
- Emelies hår
Uppsättning 3. "Donut modell" fast utan donut - Emelies hår
Uppsättning 4. Flätor - Alvas hår
Uppsättning 5. Flätor - Mitt hår


Uppsättning 6: "Donut modell" med donut - Emelies hår


Uppsättning 7: "Donut modell" med donut - Mitt hår


Vilken tycker du är finast? :)

Sugen på en nya header?

Åh jag är så sugen på en ny header med lite nya bilder. Älskar den header som jag har nu men det är kul att byta lite också :) Om det är någon som är lite sugen på att göra en åt mig så skulle jag blir SUPER GLAD :D Det är bara skriva iaf i kommentars fältet :D

Mina gamla headers :)

Missy
Onsdag 7 september

På söndag ska jag tävla igen då det är DM. Det är vi som har DMet i år men den kommer inte vara på Sjövillan utan på Vällingeby ridklubb :) Där blir det Missys och min första FEI klass :D Gud så kul! Det var mitt mål med Missy, att tävla ett FEI program, även om det är reg eller nat :) Så det får vi se hur det går, ska blir jätte spännande.

Så idag blev det ett lite dressyrpass på henne som gick AS BRA! Började med att skritta henne och gjorde lite volter hit och dit. I traven gjorde jag mycket övergångar både på volter och rakspår och hon kändes super redan från början. i galoppen sedan gjorde mycket tempoväxlingar så man varierar galoppen. Så red fram och sedan tog tillbaka och det gick jättebra! Jag och min syster Emelie kom på en sån jävla bra grej att jag ska lägga ner händerna på manken typ, för jag brukar hålla mina händer ganska högt upp, men när jag la ner dem så gick det så jävla bra! Tänk att en sån liten grej kan göra sådan skillnad.

Sedan red jag lite trav på slutet och tänkte samma sak där med mina händer och det gick så bra. Gjorde några skänkelvikningar och några få slutor. När jag tränar på slutor brukar jag göra så att jag rider på en diagonal. Först rider jag rak in på diagonalen och håller henne rakriktad med diagonalens riktning. Sedan tänkter jag slute sluta tanke några steg och sedan tillbaka igen på rakrikningen och igen lite sluta. Det fungerar verkligen jättebra tycker jag :)

Sedan la jag ner henne och då var hon också jättefin! Duktig ponny.


Tisdag 6 september

I dag red jag ut med Missy tillsammans med Lotta i stallet med sin bamse Audina :) Det gick jätte bra med hästarna, vi red runt en liten slinga som är super mysig. Vi tog det ganska lugnt med hästarna för båda två tävlade i helgen men det blev även lite trav. Det gick jättebra, Missy kändes jättefin så det var kul! :)


Måndag 5 september

Dagen efter tävling får Misst alltid vila, då det blir som en belöning och det tar ändå ganska mycket på dem att åka runt :) Så Missy vilade i dag, ibland brukar hon få vila två dagar efter tävlning beroende hur hon har gått och vilken klass men eftersom jag ska tävla igen på söndag så vilar hon i dag och sedan i morgon ska jag bara skritta ut och trava lite så det blir ett lungt pass också.

Men rida fick jag ändå göra i dag, skrittade ut på Kanyon i stormen men det var jätte mysigt :)


Söndag 4 sep - TÄVLING ALLVENSKAN ELIT

I dag var det Allsvenskan elit omg 1 på Rimo ridklubb där jag och Missy var med och tävlade. Det blev en förklass då det var Lag 2003 och sedan självklaste lagklassen som gick i LA:P1.

LAG 2003: Missy brukar alltid gå bättre när hon har fått gått runt bana och sett hur den ser ut så därför brukar jag rida en förklass så hon får se sig runt då jag inte har något speciellt krav på henne. Red fram lite lungt så vi har kvar krafter till andra klassen men hon kändes jätte fin och lugn. Inne på banan sen gick det bra. I förrklassen brukar jag få henne lite kort i halsen då hon är lite små spänd och så, fast hon har åt andra sidan också blivit mycket lugnare och säkrare på tävlning, men jag var ändå nöjd med programet, det var helt okej fick en lite kort som sagt men jag var nöjd med att jag tänkte på att få upp nosen hela tiden vilket  jag kan glömma bort ibland när jag rider program. Men det slutade väldigt roligt ändå och jag fick 67% och kom en utanför placering :)

LA:P1:
På framridningen kändes hon jättefin och lugn, inte alls spänd. Inne på colektionring kändes hon också super fin och fick henne verkligen fin. Men sedan inne på banan så fick jag inte alls lika bra "power" i henne. Det var så synd om en liten miss av mig för hon var så fin och lugn av sig så jag hade bara behövt trycka på lite mer tryck och större steg i rörelserna men men man lär sig ju trots allt :) Jag red även fel en gång.. Haha inte bra Elinore! Men det var inte ett sånt stort fel iaf, jag började med att rida volten till höger ist för vänster :P Det slutade med att jag fick 62, ngt%. Helt okej tycker jag ändå för att domarna var hårda. Men nu vet jag exakt hur jag ska rida inför nästa gång :D

För laget gick det helt okej för oss, alla var super duktiga!! Men vi kom på en 5 plats tror jag utan 7 lag. Vann gjorde Årsta runsten har jag förmig och två Djursholm, Grattis :)

I helhet är jag väldigt nöjd med dagen, Missy blir bara duktigare och duktigare för varje tävling :D Min älskade Missy!

Fick tyvärr inga bilder från dagen men därimot film som jag kommer lägga upp :)


RSS 2.0