Onsdag 31 mars

Longerade lille Boge idag och det gick jätte bra. Longerade inte så jätte länge men hon såg fin ut ändå :) I morgon blir det inget stall för mig och Missy vilar :)


Läsafråga

C: vad använder du i håret på tävling då och hur sätter du upp det osv.? Visa gärna med bilder/film :))
Snälla!! Gör den så fort som möjligt!!! TACK :)

SVAR: SJÄLVKLART ska jag visa det!!! Har tyvärr glömt bort det, men ska fixa det under helgen hade jag tänkt :) Visar med båda film och bilder som kommer upp på bloggen sen :D

Tisdag 30 mars

Hade lektion idag och det gick JÄTTE BRA! Åh hon var så fin och känds jätte bra. Det som verkligen känns så himla bra nu är galoppen. Hon har blivit så stark i den så nu kan man arbeta mycket mer med den :D Det jag fick göra var först enkla byten på 4 serpentiner. Sedan gick vi över till förvänd galopp på 3 serpentiner i båda varven som gick jätte bra. Sedan efter ett tag så började vi med att göra saker i traven. Gjorde lite skänelvikningar, öppnor och slutor. Slutorna gick jätte bra, vi har inte lärt oss det riktigt än men vi är på väg :D Hon blir bara starkare och starkare, så roligt!


Måndag 29 mars

Var i stallet tidigt som jag alltid är på måndagar nu och gör iordning Missy till Ludde. Det gick jätte bra när hon red henne och hon tyckte hon känds jätte bra och välriden :) Hon gjorde mycket förvändgalopp, enkla byten, öppna sluta och bakdelsvändningar :) Hon var jätte fin. I morgon har jag lektion, wie. Berättar hur det gick i morgon :)

Missy i dag efter ridpasset

Söndag 28 mars

Idag red jag och Emelie ut till en jätte bra grusväg/slinga där man verkligen kan galoppera och det var så sjukt roligt! Vi har inte kunnat göra det så mycket innan nu i vinter pga underlaget är så hård eller så är det is.. :P Men nu när det har smält och regnat så mycket så är det jätte bra underlag på grusvägarna. Missy tyckte det var ialla fall sjukt kul idag. Gud vad jag och emelie skrattade, det var så roligt! Hon var pigg men lyssnade ändå väldigt bra på mina hjälper så det var bra.

Bilder från idag :)Lördag 27 mars

Var ute i stallet idag på morgonen för vi hade utsläpp så då red vi även på sen lite senare. Skrittade ut med Emelie och Linnea, det gick bra och var mysigt! :)


Fredag 25 mars

Skulle haft lektion idag men det fick jag inte heller den här gången :P Skulle först ha min lektion som är vid halv 5 men jag skulle inte hinna ut till den och Ludde skulle åka bort sen efter lektionen så jag kunde inte rida senare :P Men jag red ändå i ridhuset och det gick jätte bra. Joggade henne lite lätt men hon kändes jätte fin! :)

Torsdag 24 mars

Missy vilar idag och inget stall för mig.


Onsdag 24 mars

Longerade M idag och det gick jätte bra. Hon var verkligen avslappnad och fin. Ser verkligen ut som hon tycker det är jätte skönt att blir longerad :)

Tisdag 23 mars

Oj nu var det verklig en länge sen så det kanske inte blir ett sånt så långt inlägg :P Men hade i alla fall lektion i dag och det gick bra. Gjorde mycket förvänd och det gick super! :) Sen fick jag även rida igenom LA:1 och det gick helt okej. Finns alltid något som kan bli bättre men nu ska jag verkligen träna på det programet så det verkligen blir bra! :)

Så dåligt..

.. Av mig att jag inte har skrivit något på dem när senaste dagarna. Men jag har så sjukt mycket i skolan just nu och hinner inte med bloggen.. :( Men LOVAR att i helgen att jag ska uppdater alla dagar som är missade :)

Måndag 22 mars

Var i stallet i dag på morgonen. Gjorde iordning Missy till Ludde som skulle rida henne och tittade på när hon red henne. Det gick jätte bra för henne och hon var fin. Hon visade mig massa saker som jag skulle tänka på när jag rider henne som var bra!

I morgon har jag lektion, berättar i morgon hur det gick och vad jag fick göra. Ha det super bra!

Gulle

Söndag 21 mars

Red dressyr idag med Missan. Det gick inte alls bra i början. Mitt stubin vart inte det bästa men det var bättre mot slutet då det gick jätte bra. Emelie hjälpte mig med förvända idag med Missy och det gick jätte bra, super roligt! Fick värsta "aha-upplevelsen" och vet nog nu hur jag ska göra (hoppas jag, haha!). Kunde rida runt fyrkanten och även på volten, jätte roligt!

Bild från somras :)


Lördag 20 mars

Jag och Emelie jobbade i dag i stallet. Det gick jätte bra och vädret var ju så underbart! Kändes som om det var vår ute, älska! Vi red ut med hästarna idag, mysigt. Underlaget ute är så bra nu på grusvägar nu när snön smälter och det blir blött på marken :) Men det gick i alla fall jätte bra!

Gud vad jag är super på att tävla nu!! WiieFredag 19 mars

Ingen lektion den här fredagen heller.. Men men jag red ändå i ridhuset med henne. Red även Kanyon idag, super roligt var det! Först så red jag fram Missy och Emelie Kanyon och sedan så bytte vi hästar så hon red Missy och jag Kanyon. Vi gjorde det för att jag ska få träna på att rida förvänd galopp och så bra men Kanyon för han är bästa löromästaren. Emelie hjälpte mig lite med honom och det var super roligt. Förvända gick jätte bra och så gjorde jag också några galopp ombytten. Sjukt roligt det var!

Missy var JÄTTE fin med Emelie. Tänk om man kunde rida som henne, skulle vara en dröm men som tur är kan hon hjälpa mig. Hon gjorde mycket förvänd galopp på henne. Både runt fyrkanten, serpentiner och på volter och hon var verkligen jätte fin :)

Uppdateringen..

.. Har inte varit så bra dem senaste två dagarna men jag lovar att skriva ikväll! :) Ha det bra!

Stäket

Anmälde mig nyss till en LA:1 på Stäket Ryttarnas HSF den 10/4 :) Jag är super taggad på att tävla!Bild lånad av stäkets hemsida.Onsdag 17 mars

Idag longerade jag Missan och det gick jätte bra. Första var hon lite små spänd men sedan vart hon jätte fin :) Filmade en liten bit på mobilen men jag har inte fått in den på datan än, kommer upp inom kort! :)

Ha det bra!

Måndag 16 mars

Hade lektion idag och det gick sudär, inte så jätte bra. Det gick rätt så okej i början och det kändes bra innan vi började med förvända galoppen. Varför ska det vara så sjukt svårt?! Vänster varv går bra men sedan när jag ska rida i höger varv med förvänd så går det bara utför. Fattar inte varför det ska vara så svårt :P Men jag hoppas det kommer gå bättre sen :) Missan var i alla fall jätte duktig även om jag inte är det.


Måndag 15 mars

Emelie brukar rida lektion på måndagar men eftersom hon tävlade i går så vilade han idag och då fick jag rida på hennes lektion istället. Det gick bra, hon var duktigt! Vi gjorde och tränade väldigt mycket på att rida förvänd galopp och fatta förvänd galopp på långsidorna. Fattningar gick väldigt bra, när man får en bra fattning på henne så blir galoppen så sjukt bra! Förvända galoppen var dock lite svårare i dag men det blir bättre! :)

Just det.. Skulle ha tävlat nu på lördag i Gripen men jag var bortlottad.. :( Så tråkigt, var jätte taggad men vad ska man göra :)

Gammal bild på mig och Missan, från förra vintern :)


Söndag 14 mars

Idag åkte jag och Emelie lite tidigare ut till stallet så jag skulle kunna rida innan vi åkte till tävlingen och Emelie skulle packa och fixa alla saker och så. Det gick ganska så bra med Missan. Hon var lite stirrig och så i början när jag började rida men det gick bättre sen. Gjorde mycket skänelvikningar och galoppfattningar.

Sen efter 2 timmar eller något så åkte vi vidare till Strömsholm. Det gick sudär för Emelie. Han var verligen super fin på framridningen men sedan när hon kom in på banan vart han spänd som en tickande stel pinne ;) Men dem var duktiga och fina ändå! :)

Har en film från tävlingen, måste bara lägga upp den på datan :) Men en liten bild fick vi!


Läsarfråga

C: vad använder du i håret på tävling då och hur sätter du upp det osv.? Visa gärna med bilder/film :))

SVAR: Jätte bra förslag! Ska fixa en film och bilder så får nu se hur jag brukar ha mitt hår när jag tävlar :D

Lördag 13 mars

Missan var så duktig idag också! Skrittade ut med Emelie som red på Diva, Agnes på Boyen och Linnea på stora Rachi, super mysigt! Så idag fick Missan ta täten (stavas?) hela vägen och hon var jätte duktig. Första biten tvekade hon lite och höll på men bara man inte ger sig så går hon, jätte duktig! Hon såg i alla fall jätte glad och nöjd ut när vi red :) Men annars så gick det bra för alla, det var mysigt att skritta ut när man är flera.

Efter vi hade ridit så gjorde jag iordning henne och borstade, sedan mockade i henne box. I morgon ska Emelie tävla på Strömsholm, då åker kameran och filmkameran med så ni får se :)

Missan idag innan jag tog in henne från hagen :)

Fredag 12 mars

Skulle haft lektion i dag med det fick jag inte.. Hon skulle ha någon kurs eller var det var så då kunde hon inte ha min lektion. Men men då fick jag rida själv men det fungerar det också! :) Skrittade ut först i det fina vädret med Emelie. Missan var så himla duktigt! Jag brukar aldrig kunna gå allra först av hästarna för hon brukar hon stanna och så vidare. Men precis när vi har börjat gått så såg Kanyon något som han tyckte var konstigt och ville då inte få förbi oc det gick verkligen inte. Då gick jag fram och testade om Missan skulle göra det. För ville hon inte men inte gav jag upp, hon skulle gå framåt! Och hon var så himla duktigt och gick förbi allt det där läskiga :) Så kunde jag gå först hela vägen dit och tillbaka, duktiga lilla Missan!

Sen red jag lite i ridhuset också och kändes på henne. Hon kändes bra och fin. Red inte så jätte länge i ridhuset, kanske 20 min eller något. Men gjorde mycket grundläggande och lösgörande saker. Självklart red jag lätt också två upp och en ner. Det går bara bättre och bättre för varje gång nu! :D


Onsdag 10 mars

I dag när jag kom fram till stallet och gick in så stod Missan redan på gången och inne i hennes box var Emelie och stod och mockade. Vart jätte glad, så skönt för då behövde inte jag göra det, vart precis klart när jag kom. Min syster är så snäll! :) Longerade Missan idag och hon var jätte fin. Tror hon tycker det är skönt att bli longerad, ser ut som det i alla fall. I morgon är det missan vilodag så då vilar hon :)


Läsafråga

Anonym: Har ni/du köpt ett nytt träns?? :o det ser så svart ut ;o

SVAR: Faktis så när jag tittar på bilden så ser det lite svart ut men nej, jag har inte köpt ett nytt träns. Har fortfarnade mitt bruna :) Det kanske ser lite svartare ut pga ljuset :)

Tisdag 9 mars

Är helt överlycklig! Det gick så sjukt bra i dag på lektionen. Hon kändes verkligen jätte bra :) Fick göra öppnor med olika övningar och lite slutor som gick jätte bra faktis. Hon kan inte riktigt sluta än men hon börjar lära sig det :) I galoppen gjorde vi mycket förvänd galopp på tre serpentiner och sedan enkla byten. Först sprang hon iväg lite i skritten men sedan när jag hade gjort övergångarna några gånger så gick det jätte bra och fick även super bra fattningar :) Så idag var det en super bra dag! Hoppas ni också har haft det bra i dag :)


Två nya saker

Idag var jag, Emelie och mamma på Hästbiten i stan och kollade. Köpte ett glansspray från super sheen. Den luktar så himla gott och så är det jätte bra. Köpte också ett schabrak från Eguline som kommer nog passa Missan jätte bra :) Vad tycker ni?

 Måndag 8 mars

Åkte till stallet idag så jag var där vid halv 8 för att jag börjar så sent på måndagar i skolan. Så var och gjorde iordning Missy tilll Ludde som rider henne på måndagar. Det gick jätte bra när hon red och hon var jätte fin. Hon tyckte hon kändes bra occh bra välriden så det var jätte roligt att höra. Så himla roligt den här perioden nu när hon har blivit så stark att man kan börja göra lite mer saker på henne, super roligt! :)

Efter hon hade ridit henne så gjorde jag iordning henne och släppte ut henne i hagen. Sedan gick jag in i stallet och mockade till henne och gjorde hennes mat. Ska ta kort och visa er vad hon äter, massa massa mat :) I morgon har jag lektion, skriver hur det gick! Ha det bäst :)


Läsarfråga

Amanda: Härlig bild :D hur länge brukar du rida henne när du rider själv o på lektion o så ?:)
o varför brukar du ha en rem runt halsenpå henne? (a)

SVAR: Tack så jätte mycket! :) När jag rider henne själv så brukar jag rida ca 30 min. När jag har lektion så rider jag fram ca 15 min typ i alla gångarter och sedan börjar man lektionen. I bland rider jag 30 min (lektion) och i bland kan det bli 50 min, det beror på hur det går. Men en lektion är 30 min men dem kan gå över tiden då man rider lite längre. ¨

Varför jag har en ring runt hennes hals är för att hon är så pass känslig så då brukar jag hålla i den i ytertygeln för att få den stadig, även för säkerheten. Använder den inte hela tiden men ibland använder jag den, den är jätte bra! :)

Klippning vid svansen

Kom på idag att jag fick en fråga förut om jag kunde visa hur jag klipper vid svansen så jag filmade det så ni skulle få se. Det är inte den bästa filmen för kunde bara använda en hand med att klippa för jag höll i kameran i andra handen, kanske därför det är lite rörligt i bland :P Ska fixa en lite bättre film sedan när någon annan kan filma när jag gör det och gör det lite finare. Eftersom de inte hade väst ut så mycke hår på sidorna så kanske man inte så så jätte mycket men ska klippa Kanyon för den har det växt mycket på haha ;) Så den kommer jag filma sen så får nu se lite bättre :)

Jag hade redan börjat klippa på den sidan där jag börjar om ni undar varför inte det ser någon skillnad ut ;)


Söndag 7 feb

Underbart väder ute idag igen, så skönt! :) Jag och Emelie skrittade ut 20 min idag inan vi red i ridhuset så de fick vara ute i det sköna vädret. När vi red i ridhuset sen så gick det jätte bra, hon kändes super. Gjorde samma övningar och saker som jag brukar göra när jag rider själv.

Som jag sagt att jag alltid ska göra när jag rider själv är att rida två upp och en ner och sedan rida utan stidbyglar när jag ska sitta ner i sadel för att träna upp balans, som är jätte bra. Kom på sedan att det som också är bra sedan när jag ska lägga ner henne är att rida lätt utan stidbyglar. Fick lite träningsverk efter jag hade gjort det i går, haha ;)

Missy och jag idag. Det är Emelie och Kanyon som står i bakgrunden :)Bilder från Lördag          

Lördag 6 mars

Jag och Emelie jobbade i stallet och allt gick as snabbt idag! Sjukt skönt och så var det så mysigt och fint väder ute. Kändes som det var vår idag, sjukt varmt i solen :) Red ut med Missan idag tillsammans med Emlie och Vickan. Det gick jätte bra och det var så mysigt. Missan var pigg och glad och tyckte det var jätte roligt! :) Efter vi hade jobbat åkte vi och kollade på Linnea och Rachman som tävlade. Det gick helt okej för dem och dem var jätte duktiga och fina! :)

Hade med mig kameran idag i stalet så idag vart det MASSOR av bilder och även en liten filmklipp :)
Fredag 5 mars

Hade ingen lektion idag för Ludde skulle bort. Men jag red henne ändå i ridhuset och det gick jätte bra! Gjorde de saker som jag brukar oftast göra. Lite skänelvikningar mot långsidorna och snett igenom. Sedan arbetade jag ganska mycket i galoppen. Gjorde mycket att jag skulle samla tillbaka henne och sedan rida på lite och få större galoppsprång och det gick jätte bra! Så roligt för hon har verkligen blivit stark i galoppen.

Eftersom jag måste träna väldigt mycket på min sits och balansen så har jag börjat med att varje gång jag rider nu eller rider fram så ska jag rida lätt två upp och en ner. Det är tydligen jätte bra för om man vill träna på sin balans och känner att det redan har blivit lättare när jag gör det, as bra! Och sen så ska jag även rida så mycket som möjligt utan stidbyglar som också är bra träning för balansen och sitsen. Gjorde det idag och det gick jätte bra :)

Ni kanske undar vad hon har i sitt ansikte. Det hände en liten olycka när stalltjejerna skulle släppa ut henne och Chealsa. Hon skulle ta Chealsa då hon attackerar Missy och hon blir livrädd och kastar upp huvudet i luften och slåt i en kant. Hon fick inga stora sår eller något, bara lite hår som försvann :)

Några bilder från idag :)

Rösta Rösta

Är en av finalisterna till att bli veckans blogg på Ebbas blogg. Ni får gärna rösta på mig, skulle vara jätte roligt! För att komma till hennes blogg och rösta klicka här, brejjk's blogg

TACK SÅ MYCKET! :)


Mina tävlingskläder

Fick en fråga om vad jag har för kavaj för och sedan vad för plastrong och nål jag använder. Så tänkte visa er vad jag använder :)

  • Kavaj: Den kommer från Pikeur, är i marinblå. Vet tyvärr inte vad det är för modell på den men tror det är en av deras vanligate dressyr kavaj. Den är super skön att rida i och så den så fin.
  • Plastrong: Hittade ingen lapp eller något märke på den så tror det är ingen speciell pastrong. Som ni ser så är den är ganska stor och "puffig" så det blir snyggt.
  • Nål: Är ingen speciell, tror den är ganska gammal men den är enskel och fin. Den är i svart och i silver, med ett litet hästhuvud på med hals och sedan lite stras på ena sidan. Tycker det är även fint när man har en stor brush? (stavning? haha) men mycket stras på men det är fint också med en helt vanlig nål.

Min kavaj, nål och plastrong
 


PS: Vill ni se vad jag brukar ha i mitt hår också? :)


Är med i den här tävlingen, bli det du med!

För att komma till bloggen, klicka HÄR


Torsdag 4 mars

Idag är det Missys vilodag så idag vilar hon! :)


Onsdag 3 mars

Idag red jag i ridhuset med Missan och hon kändes jätte bra och fin! :) Gjorde lite linkade saker som jag gjorde i måndag utan öppnor och slutor då. Men tänkte likadant när jag gjorde skänelvikningar och arbetet i galoppen. Sedan när jag la ner henne kändes hon super fin! :)

PS: TACK för alla super bra förslag som ni har kommit med, SUPER!


Läsarfråga

Karin: kan du inte lägga ut videon från dixie ? asså när du filmade dem? :D

Svar: Skulle verkligen ha gjort det men problemet är att det var inte min filmkamera så kan inte sätta in dem på datan.. :)

Några roligare saker i bloggen?

Ja, precis som fråga säger där uppe så undrar jag om det är något speciellt eller något mer ni vill jag ska skriva/lägga upp i bloggen så man kan få en ännu roligare att läsa? Visa har frågat om jag kan lägga upp ett filmklipp på Emelie och Kanyon när hon rider som jag självklart kan göra. Men är det något mer? Mer bilder eller något sånt?

Blir glad med varje förslag så det är bara säga vad du tycker! :D Tack!


Snart..

.. Så ska jag åka till stallet. Det är så sjukt underbart väder ute, åh så härligt. Vill bara ha vår nu!! Jag och Emelie ska städa och fixa med våra saker i stallet så idag blir det nog en hel dag. Får se vad jag ska göra med Missan, om jag följer med Emelie på Diva när hon skrittar ut eller hon ska jag rida henne lite i ridhuset? Får se vad som händer, kanske skrittar med henne och sen rida lite i ridhuset. Tar med mig kamera så det blir lite nya och roliga bilder, wiie!


Tisdag 2 mars

Tog det lungt med Missy idag så longerade henne bara. Skulle egentligen ha ridit lektion idag men hoppade över den för ville ta det lungt med henne. Det gick jätte bra att longera och hon såg fin ut, lite trött så det var nog skönt för henne att bli longerad.

Bilden är inte från idag, är från en annan gång jag longerade henne :)


Måndag 1 mars

UPPDATERIG: Glömde säga att vi glömde filmkameran hemma.. Jätte tråkigt så det var ingen video från träningen men men ;)

Red för Lussan idag och det gick så himla bra! Åh är överlycklig :) Var lite nervös innan för har haft så sjukt svårt att sitta ner på henne men det fungerade och gick jätte bra idag. Isabell som är en av stalltjejerna följde med oss idag och hjälpte till, jätte snällt :) Allt gick jätte bra med lastningen när vi kom dit så fixade vi iordning Missy och Kanyon (Jag och Emelie red tillsammans). Det jag fick göra var mycket att skulle få henne låg och runt i formen. Gjorde mycket skänkelvikningar och öppnor med volter som gick jätte bra. Sedan skulle jag göra slutor på långsidorna med volter till och gick jätte bra! Har inte gjort så mycket slutor på henne men det gick jätte bra :)

Åh galoppen var som en dröm idag!! Fick sån härlig och bra känsla i den, den var så lugn och fin så det var jätte roligt :) I galoppen tränade jag mycket på övergångar från både skritt och trav, men rullade även på både på volter och lågsidorna. När jag la ner henne sen så var hon jätte fin. Har aldrig fått en sån bra känsla eller fått henne så bra, både lugn med fortfarande med bra och luftiga steg och låg och rund i formen. Hon var verkligen super duktig i dag och är jätte nöjd med dagen! Bästa ponnyn :)

TACK Isabelle för hjälpten idag, även Linnea som var med och kollade och hjälpte till! :D

  

För lite oväxling på bilderna så bilr det två bilder på Linnea med sin häst Rachman och Isabell med fin förra häst Märta


RSS 2.0