Lördag 30 apil

Valborg i dag, redan är april slut. Helt sjukt vad tiden går fort när man har kul :) Men i dag skrittade jag och Emelie ut barbacka på hästarna. Det gick bra, red igenom skogen idag också som var super mysigt!

Vi släppte även ihop Misst och Kanyon i dag i gräshagen och skulle se hur dem gick tillsammans och det gick super bra! Dem känner ju varandra så väl innan då det oftast gör allt tillsammans, står rak imot varandra i stallet, brevid varandra i grus hagarna, rider ut alltid tillsammans och åker transport tillsammans ibland :) Så det gick jätte bra, dem var snälla mot varandra. Det kan vara Missy som kan vara en liten bitch i bland mot andra hästar men hon var jätte snäll mot Kanyon! Dem var så söta när de stod och åt gräs precis brevid varandra :)

Bästa vännerna


Fredag 29 apil

I dag hade jag MÖSSPÅTAGNING hela dagen så jag hann inte ut till stallet idag men som tur var så kunde Emelie rida lilla Missy då :)

En bild på Emelie & Delle


Torsdag 28 april

Brukar rida lektion på torsdag men i dag var det inga lektionen så i dag red jag själv :) Red dressyr ute på padocken och det gick bra, hon kändes fin! Tränade mycket på lite påbörjade enkla byten eller övergångar till skritt och sedan fattning igen som gick jätte bra. Sen tränade jag på en övning som vi gjorde i går på lektion som jag kan göra när jag tränar på min sits så jag vet att jag sitter rakt. Men det gick jätte bra! Duktiga Missy :)


Bilder från tävlingen :)

 

 

 

 

 

 


Onsdag 27 april

Red lektion idag för Ludde och det gick helt okej. Missy kändes jätte bra, lite laddad och pigg men det är ändå bara något possitivt att hon vill arbeta :) Men jag har så svårt med min sits. Sitter fel och snett och inte stilla. Alltid är det något med min sits och aldrig bra. Men ge aldrig upp hoppet. Hoppas en dag min sits blir bra :)


Måndag 26 och Tisdag 27 april

Missy gick så himla bra i helgen så därför fick hon vila i två dagar.


Söndag 24 apil - TÄVLING

I dag var jag och Missy och tävlade på Siggesta då det var Allsvenskan div 1 :) Red två klasser och det gick jätte bra!

LA:1 = Tog jag bara som en förr klass men det gick jätte bra! Hon kändes super fin och inte alls spänd inne på banan. Hon brukar inte vara det nu för tiden, jätte skönt att hon lyssnar på mig så bra på tävling :) Men jag fick 66 % och kom på en tredje placering på det :D

Lag 2003 = Lag klassen där det inte blev som vi planerade riktigt.. På framridningen släppde dem in sina ridskole hästar helt löst så dem sprang in till stallet i en stor skenande flock precis brevid framridningen och ja Missy gick i gång på det kan man ju säga. Höll på att ramla av på framridningen pga av det. Sen efter den lilla händelsen skulle jag ju direkt in på banan och rida programet. Det gick jätte bra för jag blev helt borta efter lilla framridningen, så fick världens blackout så jag red fel 3 gånger... Hemskt men sånt som händer ibland, jag kunde programet jätte bra precis innan men så fort jag börja rida programet försvann allt. Det hände så mycket saker men framridningen och så, så himla typiskt att dem släpa hästarna precis när jag var på framridningen, och så varnade de inte ens innan?! Men men sånt som händer. Men det roliga var ändå att om jag inte red fel tre gånger så skulle jag ha fått 68 % så det var jätte kul och då hade jag även några missar i programet :D Jag var ju väldigt irriterad efter det kan jag ju säga men det hela slutade väldigt bra och vi VANN I LAG!! Åh det gjorde mig så glad igen, släppte allt det där som hände. Kände som jag förstörde för laget men det gjorde inget, utan om mina poäng skulle ha inräknat skulle vi ha vunnit med ännu mer poäng. Men så tur var så alla bästa tjejer i laget så duktiga så dem samalade ihop jätte bra poäng, bästa tjejerna!! :D

Men jag är super nöjd över dagen. Missy var så himla duktig, är så nöjd över henne min finaste prinsessa!!


Söndag 24 april - TÄVLING

Tävlingen i dag har gått super! Skriver mer i morgon men bjuder på en bild :D


Fredag 22 april

Red lite lätt dressyr på Missan i dag ute i padocken. Hade henne låg i formen hela tiden och verkligen böjde henne i sidorna. Det gick as bra, hon blev fin och lyssnade jätte bra :)


Torsdag 21 april

Red ut med finisen idag med två andra i stallet, Rebecka och lill Ella. Det gick bra, vi tog en skritt tur och sedan travde en liten slinga. Det var jätte mysigt och gick bra, Missy var duktig och kändes jätte fin :)

Gamal bild på mig och Rebecka när vi red ut i vintras :)


Onsdag 20 april

Red lektion i dag också för att det är inga lektioner i morgon så då fick jag rida lektion i dag istället. Vi tränade på programet i dag också och det gick mycket bättre i dag med allt. Speciellt i galoppen då både höger och vänster galopp gick jätte bra :)

I morgon tänkte jag bara ta det lite lugnt med henne och skritta ut :)


Tisdag 19 april

På söndag ska jag tävla på Siggesta då det är allsvenskan div 1. Ska blir as kul, det är så kul att tävla i lag :) Men i dag på lektion så red vi igenom lag 2003. Vi "finslipade" igenom allt så jag verkligen rida nogramt och väl vid varje del och det gick super bra! Hon blev jätte fin :)

Trav delen kändes as bra. Har ju så svårt att sitta ner ibland då det stör allt i traven för oss men det har gått jätte bra att sitta ner de senaste dagarna då traven också blir mycket bättre. Galoppen kändes också bra, gick jätte bra i vänstra galoppen :)


Bilderna på mig och Missy från lördags :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Måndag 18 april

Så grymt härligt med påsklov och det bästa av allt, hur underbart är inte vädret nu?? :D Älskar det! Gör livet bara mycket lättare!

I dag red jag lite dressyr på ponnyn ute i padocken. Det gick jätte bra idag, igår var hon lite svår men det brukar hon alltid varit när hon har vilat och sen när jag bara har ridit ut men i dag kändes hon mycket bättre. När jag red fram gjorde jag lite tempoväxlingar i traven, övergångar, lite halter och skänkelvikningar. Sen i galoppen gjorde jag mest bara övergångar till trav och sedan fattning igen. Det gick as bra, det bra att sitta ner också, det gör mig alltid lite extra glad :D

Världens bästa och finaste ponny! Min lilla flicka


Emelie & Daylight 

Delle "Daylight" heter den här söta lilla ponnyn som Emelie hjälper till att rida ibland. Hon som äger honom har även en blogg som du kan läsa här :)


Mer bilder kommer snart

Kameran fick följa med till stallet idag och självklart blev det massa bilder :D Tänkte att bloggen behövde lite mer nya vår bilder :D Håller på att rensa igenom alla bilder så lägger upp bara två stycken nu så får ni resten av bilderna snart när jag är klar!

Jag & Missy


Emelie & Delle


Fredag 15 april

I dag vilar Missy :)

Torsdag 14 april

Red lektion idag som gick jätte bra! Arbetade mycket med galoppen som kändes jätte bra! Sen mot slutet av lektion red jag lite i trav och det gick ganska bra att sitta ner idag, alltid något i alla fall ;)


Kommer igen!

Hej alla underbara ni! Jag har tyvärr inte hunnit skrivit något i bloggen under den senaste veckan.. Det är så mycket just nu som händer med skolan och sånt, men skriver på torsdag igen då allt som i skolan har minskat lite! Men red lektion i dag för Ludde och det gick jätte bra! Hon var jätte fin i galoppen och kunde få ihop henne jätte bra, det var kul! :) Hörs på torsdag, LOVAR!!


Torsdag 7 april

I dag är det ingen vanlig i dag utan i dag FYLLER JAG 18!! Så idag blir det inget stall för ska bort i kväll men Missy har inte vilat något den här veckan så det blir jätte bra att hon får vila idag :) Ha det bra dag!


Onsdag 6 april

I dag longerade jag Missy eftersom hon har gått bra på hela veckan och gick jätte bra i går så tänkte att det skulle vara skönt för henne att få joggas utan ryttare på ryggen. Det gick jätte bra och hon var jätte fin! Hon lyssnade väldigt bra i dag på min röst så det var bra :)


Några nya bilder från clinicen :)

 

 

 

 

Från vänster: Ella & Delle, Lotta & Audina, Ludde, Emelie & Kanyon och jag & Missy :)

Foto: Nina och Åsa


Tisdag 5 april

Red lektion idag för Ludde och det gick super super bra! Red ute i padocken, så himla skönt att rida ut, och hon var inte alls spänd eller så där på nerverna hon kan vara ute i bland. Det gick faktiskt jätte bra att sitta ner i traven idag så det var kul! Blir alltid lite extra glad när jag kan sitta ner :) Men vi gjorde en jätte bra liten "övning" eller ja, jag red på stora volten och på den öppna delen av volten skulle jag rida skänkelvikning till mitten då jag skulle rakrikta henne mot hörnet och göra en övergång till skritt och sedan trav igen. När jag kom till den sluta delen av volten skulle jag göra en liten volt och i volten skulle jag tänka lite taken bakdel, lite sluta take. Fick ihop henne jätte bra och igenom henne som kan vara lite svårt.

Gjorde samma tänk i galoppen med lilla volten. Då red jag på en 10 min volt typ när jag skulle tänka lite sluta tanke och det gick jätte bra, fick en lite aha upplevelse eller ett nytt knep för hon kom verkligen ihop och satte sig på baken :) Red inte flera varav så där utan några steg så och sedan några steg i vanlig arbetsgalopp och sen lite sluta tankte :) Så höll vi på så där lite i båda varven. Hon var så duktig!


Måndag 4 april

I dag var jag och Missy och red på en clinic som Ludde hade på min förra ridskola Gladö ridsällskap. Det var jag och Missy, Emelie och Kanyon, Ella och Della och Lotta och Audina som red. Det gick jätte bra och det var super kul!! Jag och Ella red tillsammans då visade skritt och trav. Vi gjorde myckt övergångar och tempoväxlingar och pratade mycket om sitsen och balansen :) Alla tyckte clinicen var jätte bra och det var jätte kul att träffa alla min kompisar där :D

Några bilder från i går som Nina fotade, kommer lite mer bilder sen som jag lägger upp :)


Emelie & Kanyon


Jag och Missy


Ella & Delle


Ludde, Emelie & Kanyon och Lotta & AudinaLördag 2 april

Allt har gått jätte bra idag i stallet med lilla M. Skrittade ut med henne och Emelie som red en annan häst och det gick jätte bra. Missan var pigg och glad :) I morgon blir det träning inför en rolig grej som händer på måndag. Mer om det i morgon, ha det bäst för nu ska jag gräva ner mig i plugg.. ;)


Blått blev det i dag

 

Ljusblåa lindor - Mias
Paddar (under lindorna) - Mias
Ljusblått schabrak med marinblå kant och vit liten kant - Mias
Marinblått ländtäcke med gul kant - Mias


Fredag 1 april

Första april idag :) Skönt att våren börja närma sig. Red lite lätt dressyr i dag ute på padocken och det gick bra. Gjorde inget speciellt utan gjorde mest lite tempoväxlingar och övergångar, ungefär lite som i går på lektion. I galoppen sen så tänkte jag samma sak med tempoväxlingar och så gjorde jag några övergångar och fattningar åt varje håll från skritt :) På slutet kändes hon fin när jag la ner henne i traven.

Två bilder från i dag på Missy och mig :)

 


Torsdag 31 mars

I dag red jag lektion som gick jätte bra. Vi red ute i padocken som vi kan börja rida i nu (jätte skönt att kunna rida ut nu) men eftersom hon inte har gått där ute på banan sen i höstas så var hon lite pigg och på nerverna haha! Så Missy ibland :D

Traven gick super bra, rider fortfarande två upp och en ner vilket bara går bättre och bättre för varje dag och känner på Missy också att hon blir stadigare. Vi gjorde inget speciellt i traven utan fokoserade mest på takten och få henne lugn. Red mycket tempoväxlingar, då jag skulle rida i normal arbets trav i några steg, typ 7, och sedan rida jätte små trav steg, och sedan normal igen osv.

I galoppen tränade vi mest på fattningar och övergångar från skitt som gick jätte bra idag. Övergångar gick jätte bra ner till skritt som vi inte är så jätte starka i än men det kommer :)

För omväxlingens skull så bjuder jag en bild på super fina Ebba och Touch of Class :) Hon tävlar och rider också för Sjövillan och är super duktiga och fina tillsammans! Bilden är från en tävling då hon kom två i LA:P1, så duktiga!!


RSS 2.0