Kameran följer med i dag :)

I dag ska jag rida lektion fast det är sen i kväll, först blir det lite skolan i 1h och sen hem igen :) Men tar med mig kameran i kväll så blir det lite outfits bilder, så får ni se mina nya lindor på Missy :) Hade tänkt ha dem i dag på lektionen :) Berättar sen hur det gick, ha en bra dag!


Måndag 29 nov

Måndag igen och Misst vilar som hon alltid gör på måndagar :)

Nu är jag tillbaka igen - Söndag 28 nov

Så nu är bloggen i liv igen, haha! Hade så mycket med skolan förra veckan så han tyvärr inte med att skriva men det hände inget speciellt förra veckan ändå :) I helgen har jag varit på globen alla dagar och sett dressyren. Den bästa dagen måste ha varit fredagen tror jag då det var Edward Gal som har en clinic och den var sååååååå bra! Tycker han var jätte bra och fick massa inspiration och tips. Men det är så sorligt att han inte längre får tävla Totilas längre..
Men var det någon mer som såg clinicen? Vad tyckte ni i så fall? :)

Det blev inte så mycket shopping i år på globen, tyckte anexet inte var så jätte bra igår, vet inte var det var men kändes som det blir bara mindre och mindre för varje år.. Men köpe ett par Anky lindor, crem vita var dem och färgen kommer passa på Missy jätte bra tror jag :) Hon är så fin i naturfärger, älskar såna färger som mossgröna och bruna mm :)

Red Missy i dag innan vi åkte till globen och det gick verkligen jätte bra, hon kändes så bra och fin. Joggade hennes bara och gjorde knappt några rörelse bara några få lätta skänkelvikningar på långsidan, utan gjorde mest bara massa övergångar och tempoväxlingar. I gloppen igen stog jag igen i lite lättsits och galopperade på lite i frisk galopp. Det passar verkligen bra att göra det på henne för hon galopperar så bra och fin genom kroppen då :) Tänkte mycket på de saker som Edward nämde i clinicen som var jätte bra! :)

http://equisearch.com/equiwire_news/worldcup10_edward_gal_totilas_570.jpg

Edward och Totilas, Bild lånad från Google

Förlåt

Verkligen dålig uppdatering just nu men jag har så mycket i skolan nu och andra saker som händer så hinner inte att skriva.. Men nästa vecka blir det bättre så då kommer jag igen!! :D Men Missy och jag mår bra och lever, har inte hänt något speciellt :)

Fredag 19 nov

Longerade lillen idag och det gick bra. I början var hon lite små spänd och ville titta och lyssna på lite andra saker än mig men sen på slutet blev hon såå fin och travade jätte bra :) I morgon blir det uteritt :) Ha det bra!

Torsdag 19 nov

I dag hade jag lektion och det gick jätte bra. Galoppen gick super bra idag. Tränade mycket på förvändgalopp som går jätte mycket bättre nu för hon har fått mycket bättre balans :) Vi tränade också på enkla byten och lite mellangalopper som också gick jätte bra. I traven gick det också bra. Hade lite svårt att hitta balansen ibland och inte hålla balansen i handen men jag tränar på det :) Tränade på lite skänkelvikningar och öppnor som gick jätte bra :) Sen på slutet tränade vi lite mellantraven som gick jätte bra, hittade min balans ovanligt bra i mellantraven för kan ha svårt att sitta i den men jag bestämde mig för att nä nu jag ska f*n sitta ner, haha :D Hon har börjat länga så fint nu :D :D

I morgon tror jag att jag ska longera Missan berättar hur det gick :) JUSTE, tusen tack för alla förslag som några av er gav, jätte bra och alla ska jag försöka få med :)


Fråga till er mina läsare

Hej på er underbara läsa. Jag tänkte nu bara kolla med er om det är något mer vi vill att jag ska skriva om? Vet att det är många som tycker att det är tråkigt att bara läsa om vad man gör på dagarna med sin häst så undara om det är något extra speciellt ni vill läsa om?

Ska göra et inlägg om all min utrustning på Missy, måste även bli bättre på nyare bilder och tänkte fixa lite mer filmer. Kanske filmer från några lektion eller något sånt :) Är några intresserade av "outfits" bilder eller vad jag och Missy har på oss när vi rider? Eller ett inlägg om hur jag "läger upp" min tävlings dag ungefär, vad jag gör och så vidare från början till slut av tävlings dagen?  :)

Är några av förslagen bra och roliga så säg gärna till vilka/vilken ni tycker om. Alla förslag är jätte bra och jag blir jätte glad för allt!! :D Tack!


Tisdag 16 nov

Körde ungefär samma upplägg idag med Missy som jag gjorde i går. Tog det bara lungt i lågform, red mycket på serpentiner och volter med mycket övergångar, hon kändes jätte bra! :)

Måndag 15 nov

Äntligen fick jag rida min lilla flicka idag, som jag längtar, fast det bara var 6 dagar typ haha ;) Men tog det bara lungt i alla fall och bara joggade igenom henne. Hon kändes jätte bra. I traven red jag bara på serpentiner och volter men övergångar och i galoppen låg jag och bara rullade i en frisk galopp i lättsits. Hon kändes jätte fin i galoppen, galopperade verkligen igenom hela kroppen. Härlig känsla :)

I morgon ska jag inte rida min lektion eftersom jag satt igång henne i går och då blir det lite hårt så ska nog köra något samma upplägg som jag gjorde idag på ridpasset. Hoppas ni har haft en bra dag som jag :)


Lördag 13 nov

Jobbade i stallet idag med Emelie så tidigt i stallet var det. Allt gick bra förutom att det var helt strömavbrott på hela området där men det gick bra, elen kom tillbaka sen. Tur att det blev ljust ute snabbt :) Red Kanyon idag igen då Emelie red hästen hon red igår. Vi skrittade ut och det gick jätte bra :) Min prinsessan mådde jätte bra idag, snart får jag rida henne igen!!


Fredag 12 nov

Just nu händer det inte så jätte mycket. Missy vilar tills på söndag för att vi var ju hos tandläkaren i tisdag och fixade, fick bland annat dra ut vargtänderna på henne och då skulle man inte rida på 5 dagar om man inte rider på hackamore såklart ;) Men tyckte att hon fick vila istället och ladda krafterna igen men längtar såååå efter att få rida henne! Åh längtar tills på måndag då jag äntligen få rida henne igen :D :D LÄNGTAR!

Red Kanyon idag också för Emelie red en annan häst och då fick jag rida X1 (Kanyon kallas för X1). Det gick helt okej, jag är så sjuk okvitt i min hand och det måste man verkligen vara på honom. Men det är bra träning för mig så jag kan bli kvick någon gång! :)Läsarfråga

Jag har inte läst din blogg så länge så jag undrar vem är Emelie? Och vem är Canyon? Är de din andra häst? Isåfall hur är han att rida? Nu blev de många frågor.:) tack annars för en jätte fin och inspererande blogg

SVAR: Jätte bra fråga för det är många som undrar det också :) Emelie är min syster som är 20 år (född 1990) och Kanyon är hennes häst. Jag brukar rida honom ibland, ibland när Emelie inte kan eller något sånt eller så brukar vi byta hästar för rolighetens skull :) Han är jätte rolig att rida, en känslig liten häst som gör allt för sin ryttare typ. En riktig läromästare som man lär sig mycket på, finns nog ingen snällare häst i världen :) Åh tack så jätte mycket själv, roligt att bloggen kan ge insperation till er :)

Emelie och Kanyon, fina tillsammans eller hur? :)


Tisdag 9 nov

Helt sjukt vad det snöar ute, haha. I dag var vi med lilla Missy hos tandläkaren för att kolla så allt var bra med hennes tänder. Det gick jätte bra, hon fick fixa lite saker i munnen på henne men det blev jätte bra sen när hon blev klar! :)

Hade tänkt att göra ett inlägg om alla mina utrystnigns saker som jag använder på Missy som några hade önskat :) Ha det bra!


Lördag och söndag

I helgen har jag bara ridit ut med Missy och det har gått jätte bra. Tog det lungt ute för det var så himla hårt i marken men det var mysigt ändå :)

Läsafråga

Anser du att Emelie rider bra?
Tack för en jätte bra blogg. Älskar dig och din fina häst.


SVAR: Gud TACK så jätte mycket, vad glad jag blir! :) Ja jag tycker att hon rider jätte bra.

Fredag 5 nov

Helt sjukt att det redan är november, tiden går fort. Men idag red jag lille Kanyon, skrittade ut på honom. Emelie han inte ut i dag då hon skulle bort så då tog jag honom. Det var jätte mysigt, red när det var solnedgång ute, så härligt! Det är faktis lite skönt i bland att skritta ut helt själv, kan rensa hela huvudet men alla tankar som far runt eller hur? Men sällskap är också roligt :D Flickan min fick vila idag, hon har gått så bra och ganska hårt dem senare dagarna så det passade då bra eftersom hon inte vilade i måndags som hon brukar göra ;)


Tog lite bilder när jag och Kanyon skrittade ut :)

Haha, det var meningen att Kanyons hela huvud skulle vara med på bilden men fick inte plats haha ;)

 

Myste lite med Missan när jag borstade henne :)


Tisdag, onsdag & torsdag

Tisdag - Kom hem från London i dag så Emelie red min lilla älskling. Hon har ridit henne alla dagar jag var borta så då fick hon rida lektion på henne också. Åkte dit och kolla och pussade på Missan, vad jag hade saknat henne! Men hon var sjukt fin, hon har aldrig travat så fin som hon gjorde på slutet. Fick en helt ny trav, sjukt fin! :) Satt och tänkte hela tiden, är det där verkligen min ponny? haha ibland är det lite overkligt!

Onsdag -
Skulle ha ridit ut idag egentligen men det regnade så mycket ute så det gick inte. Red henne lite i ridhuset och hon kändes så bra. Satt bara och log hela tiden! :D

Tosdag - Hade lektion idag. Det gick helt okej, Missy var fin men jag var så irriterade på mig själv att jag aldrig kan lära mig att sitta ner bra i traven. Men men det är bara att träna hoppas jag så kommer det förhoppningsvis gå. Gjorde mycket skolor idag, gick faktis jätte bra. Gjorde även det i galoppen som fungerade jätte bra på henne.

Blir en gammal bild på Emelie och Missy :)


Nu är jag hemma igen, i morgon blir det mer uppdatering :)


RSS 2.0