Lördag 31 okt

Idag var jag i stallet två gånger. Hade utsläpp i morse så då åkte jag och mamma ut till stallet och släpte ut hästarna. Allt gick bra men var inte där så länge eftersom det tar inte så long tid att släppa ut dom. Sedan åkte jag då till stallet där jag red förut, Gladö, och tittade på när min kompisar som rider kvar där tävlade och tog kort på dom. Det gick bra för dom och det var super roligt att se alla och träffa lilla Cappuccino som var ponny som jag tävlade när jag red där. Jag kom till Gladö vid 09.30 typ och åkte vid 12.00 så var inte där så jätte länge. Kollade bara när dom red och sen åkte jag för att hinna rida ut innan det vart mörkt ute.

Lite bilder från idag! :)

Sanna  Minna  Amanda  Lovina
Från vänster; Sanna & Philona, Minna & Misty, Amanda & Tjavs, Lovina & Pandora


När vi kom till stallet så gjorde jag iordning Missy och sen red vi ut. Jag, Emelie, Linnea och Agnes skrittade ut och det gick jätte bra. Hästarna var pigga och glada :) Sen när vi var tillbaka borstade jag av henne och sedan mockade. Tog hand om lillen idag också, Dixie, som är en super söt lilen b-ponny. Mockade och borstade henne och friserade henne också lite för att jag brukar hjälpa henne som äger henne med det. Älskar att fixa hennes man, den är så perfekt haha men den vart i alla fall jätte fin.

I morgon ska jag rida ut igen, berättar hur det gick, KRAM!!


Fredag 30 okt

Idag fick Missan vila igen, hon vilade i går också. Tänkte att hon skulle få ta det lite lungt efter kursen eftersom hon gick så bra!! Kom till stallet och mockade fint i henne box och så fick hon nytt spån, mysigt! Sedan tvättade jag av hennes leriga hovar och borstade henne och bara myste. Hon var jätte mysig och gosig i dag min lilla prinsessa som ska vara lite små arg ibland haha.

Tog också hand om Kanyon idag, han fick också vila idag så mockade bara ut hans bos och gav han också nytt spån. På morgonen i morgon ska jag till Gladö som är ridskolan jag red på förut, och hälsa på mina kompisar och ta kort på när dem tävlar så det ska bli roligt. Sen ska jag och Emelie skirtta ut med hästarna och ta det lungt. Vi hörs i morgon KRAM!!

Onsdag 28 okt

Idag var det sista dagen och vi skulle rida program sedan på eftermiddagen men först på förmiddagen skulle man rider lite lungt och känna lite på hästarna. Man fick komma in mellan 09.00 - 10.30 och Ludde var där då och kunde hjälpa en. Det gick jätte bra för mig och Missy kändes jätte bra och fin. Red inte så länge kanske bara 20 min bara för att jogga runt lite på henne.

Sedan på eftermiddagen skulle vi då rida program. Vi var i två grupper. Ena var dom som red med kort bana och den andra med lång. Jag red LB:3 och red i andra gruppen då. Missy var jätte pig och taggad och program gick som det gick haha men hon var duktigt! Det är mycket med min sits som förstör allt eftersom hon är så himla känslig men nu ska vi träna på det hela vitern :D

Ett litet hoppklippat klipp från programträningen !! :)KRAM!!


Tisdag 27 okt

Idag red jag tidigt på morgonen. Alla red själa och det gick super bra. Först för att hon skulle blir lite snabbare för min hjälper och lyda mer så gjorde vi halter. Trav halt trav halvt vi varje bokstav runt fyrkanten. För tog det ganska lång tid innan hon riktigt stod stil men det vart bara bättre och bättre för varje halt man gjorde. Sen gick det super bra och hon vart jätte fin. Fattningar gick också jätte bra och hon var jätte fin i galoppen.

Sedan efter lunch så tittade vi på två 4-åriga. Ena var Sissels (en av stalltjejerna) häst och den andra var Luddes som hon har för att utbilda den. Först fick vi se Sissels häst och visade vad man gör man när rider dom och sedan fick Linnea rida Gunde och göra samma sak och det var intressant att se.

Sen så skulle vi egentligen ha ridit en tipsrunda men hästarna men det vart inte så.. Så då fick vi istället rida lite lungt i ridhuset med hjälp om man ville. Jag red inte för att jag tyckte Missy gick så bra passet innan och tyckte inte hon behövde då gå i ridhuset igen. Sen på kvällen kom Traudi som är en super bra tränare och hade föredrag och "Handen" kan man säga. Den var super bra och lärde mig ganska mycket. Vi fick testa två och två hur det känns för hästen när man gör saker i handen och även träna på hur man ska hålla rätt. Ena skulle hålle bettet med händerna och den andra skulle hålla tyglarna som man gör när man rider och så skulle man först drar och så fick den som höll i bettet känna hur skarpt det är. Och sen tränade vi på lunga och fina händer och det kändes mycket bättre. Det var en super bra och roligt teori.


Måndag 26 okt

Idag böjade kursen!! Åkte till stallet lite tidigare än när vi skulle träffas för att vara sällskap till Emelie som skulle städa i vårat hus där vi bodde. Sen kl 10.00 samlades vi och pratade lite om vad vi skulle göra på kursen och pratade lite mål. Kursen fokosering var "sitsen och handen" och kursen var super bra för mig. Vi red två gånger idag och det gick så här;

Första passet: Då red vi i grupp, tre och tre. Jag red tillsammans med Lotta och Linnea som också har ungponnysar. Det gick helt okej, vart lite svårt med sitsen ibland. Det vi gjorde var en jätte bra övning om rakriktning och man skulle gå i tre spår. Galoppen gick därimot super bra men övergångarna vart lite svårare men vart bättre mot slutet.

Andra passet: Då red jag själv och vart longerad med Missy. Longera är super bra träning med sisten och det gick jätte bra.

Sen på kvällen tittade vi på den nya programfilmen som var jätte bra och gav bra tips när man rider program. Det var flera olika program som några personer red och då var den en som komenterade hela tiden varje steg vad man skulle tänka på när man rider det. Vi tittade på tre program.

Söndag 25 okt

Idag var det en yttligare en hel och slapp dag i stallet, älskar att vara va i stallet och inte behöva anpassa sig till någon tid eller något. Kom dit vid 12.00 och tog in henne från hagen. Gud vad lerigt det är ute nu. Missy älskar att rulla sig och hennes täcke är så SKITIT!! Helt lerigt, usch :P Sen efter ett tag så mockade jag och gjorde fint i hennes box och sen gjorde jag inte å mycket. Väntade på Emelie när hon red ut för att hon och jag skulle skritta ut sen men Missy och Chelsea fast jag ledde Missy i stället så hon fick vila ryggen lite. Det gick bra, vi var inte ute så länge kanske bara 15 min eller något sånt.
I morgon börjar kursen, wiie ska blir super roligt!! Kommer inte kunna skriva då tills på onsdag för att jag inte kommer att ha någon datan men uppdaterar sen på onsdag och berättar allt roligt!! :)

KRAM!!

Lördag 24 okt

Idag hoppade jag och det var super roligt!! Skulle rida hopplekton för Helena med Linnes och Agnes. Åkte ut till stallet tidigt för att vi skulle rida vid 10.00 så var där vid 09.00. När jag kom så bärde vi fram hindrena och sedan gjorde iordning hästarna. Sedan började vi rida och Missy var så sjukt pig och taggad! Hon tyckte det var jätte roligt! För så travade vi bara över några olika travbrommar och sedan galopperad över några och sedan hoppade över små hinder. Sen la vi på mera och mera och tillslut så vart det till en liten bana. Vi hoppade inte alls högt, bara små och lätta hinder men det var för att Missy och Linneas häst, Rachman, är ganska så oernfarna i hoppningen och har inte hoppat så mycket i deras liv men det var super bra så att dem blir säkra i det. Övningarna vi gjorde var i alla fall super roliga och jätte bra för våra hästar.

Missy var i alla fall super duktig med tanke på att hon har inte alls hoppat mycket och det var en sån stor skillnad från förra gången vi hoppade. Då tvekade hon mycket nästan på varje hinder och stanade en del men nu var hon mycket mer säkrare och "litade" lite mera på sig själv och mig och tog mer sug på hindret än att fly från det så det var sjukt roligt. Vart jätte taggad när vi hoppade och det är så sjukt roligt med hoppning. Ska börja hoppa lite mera för att det är sjukt roligt för ryttarn och hästen men även bra för balansen. 

Det som vi red/hoppade idag såg ut så här;

                            

Sedan red jag och Emelie Zorino och Chelsea. Vi red ut på dem och det gick jätte bra och jag och Emelie skrattade så mycket. Det var super roligt!! Så idag var jag i stallet nästan hela dagen, mysigt!! I morgon ska jag bara ta det lungt med henne, ska bara skritta ut så hon får ta det lungt.

Vi hörs, KRAM!

Fredag 23 okt

IDAG ÄR DET LOV!!! Så sjukt skönt! :D Men idag så hade jag lektion och det gick jätte bra. Missy kändes jätte fin och vi tränade mycket på sitsen som är vintens träning så nu ska det bli bra!! Red mycket på rakt spår för att kunna sitta rakt upp och ner utan att störa henne så hon inte faller isäg på sidorna. Det gick bättre och bättre för varje gång och dem sista vi gjorde gick jätte bra. Tränade också mycket på galoppfattningar och öergångar och det gick bra.

I morgon ska jag hoppa/markarbete. Wiiie, ska blir super roligt, har inte hoppat på jätte länge så hoppas det går bra, hihi! Ska hoppa för Helena (Luddes dotter) men Linnes och Agnes. Berättar i morgon hur det gick, KRAM!!

Rolig tävlingÄr med denna roliga tävling, bli det du med !! :)

Onsdag 21 okt

Idag åkte jag till stallet efter skolan. Red inget utan bara var där och mockade och pysslade om henne så gjorde inte så jätte mycket i stallet utan bara myste med min älskling. Städade också mitt häst skåp för att det var sjukt stökigt. Det var som om det var ett krig där inne men det vart fint sen, hoppas det håller ett tag, haha ;)

I morgon blir det inget stall för mig för är ledig från stallet då men på fredag har jag lektion. På fredag är då även höstlov, wiiiie. Ska gå på "Ludde kurs" då i tre dagar som börjar på måndag och ska bli super roligt.

Vi hörs på fredag, KRAM ELLA

Tisdag 20 okt

Idag hade jag lektion. Det gick jätte bra tycker jag och hon kändes jätte fin. Tränade väldigt mycket på min sits som är sjukt dåligt!! Men vi tränade typ bara på grundläggande saker, mycket fattningar och övergångar. Det som jag verkligen behöver träna på är bland annat:

  • Balansen
  • Sträcka på mig
  • Stadigare skänkel
  • Bättre händer

Men det som verkligen behöver förbättras är min balsans. I bland undrar jag om jag ens har någon balans haha men det verkar inte som den. Om inte min balans blir bättre så kommer jag aldrig komma någon vart. Så nu ska jag köpa tränings saker som man kan träna sin balans med och hoppas att det kommer bli bättre.

KRAM!!


Måndag 19 okt

Idag var jag och tränade för LUSSAN!! :D :D Åh det var så super roligt och det gick jätte bra. Stalltjejerna isabell och Siccel som var jätte snälla och körde mig och Missy dit ( TACK TJEJER ). När vi kom fram så lastade vi ut henne och fixade i ordning henne. Sen så gick jag in i ridhuset och började skritta fram. Missy kändes jätte bra och lugn och det är skönt med henne att hon blir inte så jätte spänd när man åker till andra ställen. Sen på lektion så tränade vi på det som jag brukar oftast träna på hemma. Lite skänelvikningar, raktrikning, öppnor, mycket galopp och galoppfattningar. Vi testade även att göra lite påbörjande slutor och det gick jätte bra. Lektionen gick jätte bra och Missy kändes verkligen jätte fin och det var super roligt.

Sen efter lektionen var klar så fixade vi i ordning henne och lastade in henne för att sedan åka hem tillbaka till stallet. När vi kom tillbaka så var jag tvungen att vänta på Mamma och Emelie för att dem var fortfarande var kvar hos Lussan eftersom Emelie red senare än mig. Så då mockade jag, borstade henne och fixade alla sakir i lungn och ro.

Fick tyvärr ingen video den här gången men men :) Vi hörs, KRAM!!

Söndag 18 okt

Idag var det en heldag i stallet. Jobbade med Emelie i dag och det gick super bra!! Så idag har jag varit i stallet i 11 timmar, mysigt. Skrittade ut med Missan idag med Emelie som red Vera som är Luddes häst. Det gick jätte bra och vi red lite i skogen också som var jätte mysigt. Trodde det skulle vara jätte lerigt men det var helt okej faktis :)

Aa just det, ska rida för Lussan i morgon, wiie! Det var en av dom som inte kunde och då fick jag rida. Ska bli super roligt och berättar i morgon hur det går, hoppas det går bra i alla fall. KRAM!!


Lite bilder från idag :)

Vi hörs i morgon :)


Lördag 17 okt

Idag åkte jag och Emelie lite tidigare till stallet för att hinna med bussen hem som skulle gå vid 2. När vi kom dit så mockade vi och fixade alla saker innan vi red. Vi red ut idag fast det regnade men det kändes inte att det regnade så mycket och vart knappt blöt. Det gick jätte bra och Missy och Kanyon var jätte pigga men var duktiga. Vet inte riktigt vad jag ska göra med henne i morgon, får se vad det blir men det var i alla fall min dag, vi hörs i morgon, KRAM!!( Bilden är ej från idag )


Fredag 16 okt

Idag hade jag lektion och det gick ganska bra. I börjarn gick det jätte bra och hon var super fin. Vi tränade mycket på min sists och grundläggande saker som är jätte bra att träna på. Fattningarna i höger varv gick jätte bra men sen när vi gick över till vänster varv så vet jag inte vad som hände. Ibland fattar jag inte vad jag håller på med när jag rider haha, det måste det blir en förbättring av. Men i alla fall det var fattningarna i vänster varv som vart lite svårt, eller det var jag själv som gjorde det svårt (störda jag ;P ) men sedan så gick det bra igen och Missy kändes jätte fin!!

I morgon ska jag rida ut, mysigt!! Vi hörs i morgon :D

Onsdag 14 okt

Idag fick Missan bli longeras och det hade gått jätte bra!! Åkte ut till stallet efter skolan och mockade och borstade henne. Sedan när jag var klar med henne så tittade jag på Emelies lektion och sen åkte hem!! I morgon ska Ludde rida Missy och ska nog ut dit en snabbis bara i morgon för att fixa en liten sak :) vi hörs, KRAM

Tisdag 13 okt

Idag gick det super bra i stallet. Kom dit och mockade, byte vatten och sen bortade jag och gjorde iordning henne. Hade lektion i dag och det gick JÄTTE bra!! Vi tränade på grundläggande saker för det mest och lite förvändgalopp genom att rida halvt i genom. Galoppen gick super bra idag för att hon vart lung och fick lunga och fina galoppsprång som kan vara svårt för att hennes galopp är så stor. Fast hennes galopp är hennes bästa gångart och den är så underbar att rida i, älskar den. Traven gick också väldigt bra och så gick det jätte bra med sisten, speciellt på höger varv med mina axlar. Tänkte på det hela tiden och det blir så mycket bättre då :)

Vi hörs i morgon!! :)                                          Min älskade ponny! Du är mitt allt


Måndag 12 okt

Idag fick Missy vila men i vanliga fall så brukar Lude rida henne på måndagar men hon kunde inte i dag så då skulle hon rida henne på tordag istället. Åkte ut till stallet efter skolan och mockade och borstade henne. Så jag gjorde inte så jätte mycket i stallet bara pysslade med henne!! :) I morgon har jag lektion, wiie! Skriver hur det gick, vi hörs :)


Söndag 11 okt

Idag åkte jag och Emelie sent ut till stallet. Vi red först när vi kom och hade lite cavaletti. Det gick bra och Missy var super pigg. Hon har energi för 2 hästar den där lilla tjejen haha ;) Men det var roligt, och tränade på balans mycket!!

Just det, åkte aldrig på eliten idag.. Hade så mycket att plugga så vart tvungen att göra det istället men det gick jätte bra för dom. Dom kom 4 så det var jätte roligt! Vi hörs i morgon, KRAM!

Lördag 10 okt

Åh vilket underbart väder det var idag. Åkte till stallet ganska tidigt i dag för att jag hjälpte Emelie när hon jobbade i stallet i dag. Red ut med Missan idag med Emelie och det var jätte mysigt. Det gick jätte bra och Missy var sjukt fin och dom tyckte det var jätte roligt! Vi red mycket i uppförsbackar och vi tränade mycket på att stå i lättsists och träna på balans och det gick super bra! Vart helt chockad för att det gick så bra för mig trots min balans är så dåligt :P

Tog hand om Chelsea idag också som är min kompis ponny i stallet och som är super fin. Alva som har henne är på tävling med sina andra häst under helgen så det var därför jag tog hand om henne. Skrittade bara henne i 20 min men det gick bra, hon var rolig :) I morgon är det final i eliten och ska dit och peppa tjejerna och ta kort!! Hoppas det kommer gå bra för dom. Om jag får några bilder så kommer dom upp i morgon. KRAM !!Chelsea


Fredag 9 okt

Idag skulle jag haft lektion men dem var inställda för att ludde skulle bort så då longerade jag henne i stället. Tog det lungt men henne, longerade kanske i en kvart eller något bara för att hon skulle få röra på sig utan ryttare på ryggen. Det gick i alla fall jätte bra och hon var super fin. Det är roligt att arbeta hästen från marken som longera, skulle vilja lära mig tömköra också, det verkar sjukt roligt och är väldigt bra för hästen!!

Jag tog hand och red Kanyon i dag också för att Emelie slutade så sent från jobbet och hennes kompisar skulle komma så då skulle hon inte hinna så då tog jag honom i stället. Tog och red honom först av honom och Missy, mockade, borstade och sen joggade jag honom lite i ridhuset. Gud vilken skillnad det är från ponny och häst. Man tror inte det ska vara så jätte stor skillnad men det är verkligen det, tycker jag i alla fall. Men det gick i alla fall bra med honom, han var väldigt pig men han hade vilat i går så det kanske var därför :) Det var denna dag, vi hörs i morgon KRAM!!Kanyon Sacc


Bogis Miss

Bästa Hästarna!!


Onsdag 7 okt

Idag var det lungt i stallet. Åkte dit efter skolan och mockade och borstade henen. Ludde hade ridit henne i dag och hon hade gått jätte bra och var jätte fin så det var roligt!! :) I morgon ska Missy ta det lungt och vila :D vi hörs!!


Tisdag 6 okt

Idag hade jag lektion och det gick bra :) Hon var super fin men rätt så pig men min sits och balansen är inte riktigt på topp. Den är jätte dålig men vi tränar på det och vi ska träna och stats ännu mera på det. Det är så sjukt svårt att träna med sisten tycker jag speciellt när man är van med en sak från förr. Som det svåraste med min sits är att i höger varv så sitter jag med axlarna i fel varv och det är så sjukt svårt men det börjar bli lite bättre med det. Vi gjorde en super bra träning i dag som gjorde att jag kom rätt med axlarna och sisten och då vart hon mycket bättre. Jag stör ju också henne med sisten så det blir väldigt stor skillnad när jag sitter "bra". Så hon vart mycket finare och bättre då och galoppfattningarna (som jag också har svårt med) vart jätte bra!! Så nu är jag väldigt inne på min sits och ska vara super koncentread på det när jag rider igen och tänkte på det HELA tiden! Nu jävlar ska den bli BRA!! :DVi hörs i morgon, KRAM!!


Måndag 5 okt

Idag har Ludde ridit Missy och det hade gått bra sa hon. Var inte i stallet så super länge, mockade och borstade henne och tittade på när Emelie hade lektion. I morgon har jag lektion, skriver hur det gick i morgon, VI HÖRS :)

Söndag 4 okt

Idag var jag i stallet två gånger. Först vid 12 för att ta in henne från hagen så då var jag inte där så jätte länge och sen åkte vi hem igen för att åka till stallet lite senare när det är lite lungare så vi åkte ut vid 4 ungefär. Jag tog det bara det lungt med henne idag, Emelie skulle skritta ut med Kanyon så då gick jag med henne med Missy så fick hon röra på sig lite. Hon var så söt, hon blev super taggad av vinden eftersom det blåste så sjukt mycket ute idag så hon små travade varje gång när det kom "stora" vindar (haha) :P Vi var inte ute så jätte länge, kanske bara 20 min eller ngt. Sen när vi var tillbaka så mockade jag, bytte vatten och borstade henne. I morgon ska Ludde rida henne, hoppas det går bra. Skulle vilja se när hon red henne men jag tror hon kommer göra det på morgonen och då är jag ju i skolan.. Men vi hörs i morgon , KRAM !

Så här kommer den här veckan se ut;

Måndag: Ludde
Tisdag: Jag, Lektion
Onsdag: Longeras?
Torsdag: Vilar
Fredag: Jag, lektion

... och sen helger får jag se vad det blir men det blir ut i alla fall :)Bilden är från våran andra tävling på Enskede :D Hon är så sjukt söt på den här bilden, Min lilla älskling!!


Lördag

Idag åkte jag ut till stallet tidigt för att jag skulle hjälpa Emelie att jobba i stallet så jag kom ut dit vid 9 ungefär. Sen när det var lungt så mockade jag till missan och sen vid 12 tog jag in henne så fick hon äta sin lunch. Jag, Agnes och Emelie hade tänkt att skritta ut men precis när vi skulle gå ut så började det regna, usch.. Så då fick vi ta ridhuset i stället. Jag skrittade bara i typ 25 min och kände lite på sidorna på henne och hon kändes jätte bra. Får se vad jag ska göra med henne i morgon :)Fredag

Idag åkte jag till stallet lite senare. När jag kom mockade jag och gav henne nytt spån och fixade i ordning henne. Skulle haft lektion i dag men det var inga lektioner så då longerade jag henne i stället så fick hon vila av ryggen lite. Det gick super bra och hon var fin och lugn men hon tyckte det var roligt att galoppera. Longerade inte så jätte länge kanske bara 15 - 20 min bara, tänkte bara att hon skulle få röra på sig lite utan ryttare! :D


Lussan träningen

Nu ska jag berätta hur det gick på när jag tränade för Lussan :) Det gick jätte bra och det var super roligt! Man red två och två och jag red med min kompis lottis som red på sin c-ponny fast vi tränade på lite olika saker. Det jag fick träna på var skänkelvikningar, lite öppnor, galoppfattningar och att hon skulle bli lugn och vänta på mig för att hon var riktigt pigg :) Tänkte vissa några klipp från träningen :)


Imorgon

Imorgon kommer jag skriva hur det gick på lussan träningen och lägga upp en film från träningen så ni får hur det såg ut:) vi hörs i morgon :D


RSS 2.0