HAPPY NEW YEAR

GOTT NYTT ÅR ALLA UNDERBARA LÄSARE

ÖNSKAR MISSY & ELINORE


Torsdag 31 dec

NYÅRSAFTON idag!! Åkte ut till stallet vid 11 med Emelie. Missan fick vila idag, tänkte det är ju nyårsafton i dag så då får hon göra det! När vi kom fram så började vi med att mocka till Kanyon och Missan. När jag mockade till Missan så fixade Emelie iordning Kanyon för hon skulle rida honom, han har vilat 1,5 vecka nu så hon håller på att sätta igång honom.

När klockan slog 12 så tog jag in lilla prinsessan och hon fick äta sin lunch. Sen gick Emelie och red och då tog jag tag i med att städa mitt hästskåp. Det var helt sjukt stökigt där inne men det var lite bättre sen i alla fall.

Tog före och efter bild på mitt skåp, lite skillnad haha!
     


Onsdag 30 dec

Helaste nyårsafton i morgon, helt sjuk och snart har jag haft Missan i ett år den 23 Jan :D Ska göra en liten sammanfattning under 2009 sen när jag får tillbaka min data. Idag hade jag lektion och det gick jätte bra. Vi tränade ganska mycket på att jag ska "sitta" kvar och djupt i sadeln och inte "skumpa" så mycket. Tränade också mycket på öppnor i båda varven och det gick jätte bra. Älskar att göra öppnor och sånt på henne. Slutor håller Ludde på att lära henne men det kan inte jag på henne men vi tränar inte så mycket på det heller än ;) Galoppen kändes sjukt BRA idag och jag red även lite förvänd galopp. Skulle rida som en serpenrin in till meldellinjen och sen tillbaka till långsidan igen. Jag brukar ha så svårt med förvänd galopp på henne men det gick jätte bra!

Gud vad kalt det var i dag! Bytte täcke på henne till ett tjockar täcke som är 400g. Det som hon hade innan var bara 200g så det var lite kalt för det här kalla vädret.

I morgon ska Missan få vila. Hoppas ni har haft en super bra idag i dag i vinter landet :D

Tisdag 29 dec

GUD vad kalt och halt det var idag! Fast Missan har broddar så bara gled hon, läskigt.. Red i alla fall i ridhuset och kändes lite på henne. Joggade henne bara lite lätt idag och tog det lungt. Har en plan att under tiden som är kvar på lovet så ska jag bara ta det lungt i ridningen med henne. Rida lektion kanske då och då men det är bara några tillfällen hon har det för att lektionerna börjar inte förnst den 11 och då börjar jag också i skolan så det är super.

Och i morgon ska jag ha lektion, berättar i morgon hur det gick!


Måndag 28 dec

Dagens stalldag: Jag och Emelie åkte till stallet vid halv 11 och när vi kom fram så började vi med att mocka så det var klar. När vi var klara med det så tog jag in Missan från hagen för att göra iordning henne till ridning och Emelie fixade Diva. Efter allt vart klart så vandrade vi upp tll ridhuset och började rida.

Missan kändes bra idag igen. Först var hon lite små jobbig/svår men sedan så vart hon jätte fin och lyssnade jätte bra :) Fick med mig kameran idag, wiie! I morgon ska det blir så sjukt kallt ute så då blir det ridning i ridhuset igen för annans lär vi ju halka omkull :P
Söndag 27 dec

Idag var jag i stallet två gångner ;) Först så åkte jag och mamma och bara tog in Kanyon och Missy vid 12 från hagen. Sen var jag hemma ett par timmar och åkte tillbaka dit sen. Jag satt igång Missan idag, joggade bara lite i ridhuset och kände på henne både i trav och galopp. Hon behövs ju inte sättas igång med skritt i början för hon vilade bara i 4 dagar.

Passet la jag upp genom bara grundläggande saker. Övergångar, få henne lung, galoppfattningar och lite skänelvikningar mot väggen. Hon kändes jätte bra inte allt för pigg men ändå pigg.

Dåligt av mig, glömde kameran hemma.. Tråkigt med inga bilder tycker jag men i morgon blir det massor av bilder, JAG LOVAR! :D

Fråga?

Jag har sett på några andra hästbloggar och det är ganska så många som har "dagen outfit". Tänkte fråga er om ni skulle tyckte det var kul om jag också tog en bild på det jag har på Missy när jag rider? :)


Lördag 26 dec

Idag jobbade jag och Emelie i stallet. En riktig hel dag vart det :) Allt gick super bra i stallet och Missan vilade idag igen. I morgon ska jag börja rida henne igen. Det var bra att hon har fått vila några dagar eftersom hon har gått ganska hårt innan.

Inte så roligt inlägg idag men det hände inte så mycket som man kan skriva om men imorgon blir det roligare med bilder :D

Fredag 25 dec

Idag fick Missan vila igen, skönt för henne. När vi kom till stalllet så tog jag in henne från hagen och ställde henne i gången. Sen mockade jag henne box och gjorde det fint. När jag var klar med mockningen så borstade jag av henne och sedan ställde in henne i boxen och hon åt sin lunch.

Åh det är så skönt nu när det är snö ute för att dem blir inte så skitiga om benen då. Speciellt om man har en häst som har vita ben eller strumpor.

Haha jag tog före och efter bild när jag mockade :P
    

Missy

Julklappar

Tänkte visa mina hästjulklappar som jag fick i går :)


En Pikeur tröja i fleece


Ett till par av min favorit skydd


Ett ulltäcke från Mias (Sjövillans klubbtäcken)


Tordag 24 dec

God jul på er alla, sjävlaste julafton idag så mysigt! Fick ni allt som ni önskade er? Det fick jag i alla fall :) Jag fick en liten digetal kamera som jag kommer kunna ta med mig till stallet och foto mycket nu. Det är lite jobbigt och svårt att ta med min system kamera varje dag till stallet bara för att få lite bilder. Men nu blir det mera bilder i bloggen, roligt! Fick även lite hästsaker som jag kommer att fota och lägga upp i bloggen i morgon när kameran har laddat klart!

Självklart var jag i stallet idag och pussade på lilla Missan. Hon fick vila idag också så hon får lite vila just nu. Jag och Emelie åkte dit och så mockade vi fint och gav dem nytt spån så det vart mysigt för dem på Julafton, hihi. Sedan när jag var klart tog jag in henne från hagen och sen gav henne massor av äpplen.

.. och just det, Fick ni några roliga hästsaker i julklapp? :D

God Jul

GOD JUL ALLA HÄSTVÄNNER, Önskar Missy & Elinore!Onsdag 23 dec

Åh i morgon är det JULAFTON! Mysigt, har ni önskat er några roliga hästsaker?

Idag fick Missy vila. Hon ska ta det lite lungt nu så hon ska få vila i morgon med. När vi kom till stallet så skulle Emelie rida Diva och Dixie i hagen och galoppera av dem. Först så gjorde vi iordning Dixie och red henne och sedan fixade vi iordning Diva.

Efter vi var klara med dem så mockade vi och fixade våra hästar. Vi var inte i stallet så jätte länge idag men det är också skönt idag! Vi hörs i morgon :)

Missy och jag första dagen som hon var min häst :)


Tisdag 22 dec

Idag åkte jag till stallet ganska tidigt. Jag skulle ta lite julkort till stallets hemsida på några tjejer i stallet med sina ponnysar. Det vart Alva och Lotta som fick bli fotade som jag visar i inlägget längre ner. Efter vi hade tagit bilderna så mockade jag till Missan och Kanyon. Sen kom Emelie till stallet efter hon hade jobbat klar och vi gjorde iordning hästarna och sen red.

Jag joggade Missan idag igen men hon kändes jätte bra. Ska ta det lite lungt med henne runt julen så hon får det lite lungt :D Vet inte riktigt vad jag ska göra med henne i morgon, kanske ska hon få vila två dagar nu, får se vad som händer :D

Några av bilderna som jag tog på Alva och Lotta :)
Måndag 21 dec

Idag joggade jag Missan bara och tog det lungt eftersom hon fick gå så hårt i helgen. Båda galoppera i djup snö och hoppa tar ganska hårt på krafterna om man inte har en häst som man hoppar mycket med då ;) Men hon kändes i alla fall jätte fin och bara lunkade runt i jätte låg och rund form. Tänkte ta det lungt i morgon med henne också, skulle haft lektion men dem är inställda i morgon. Ska försöka få lite roligt bilder i morgon, vi hörs!Söndag 20 dec

Idag hoppade jag och dte gick så JÄVLA BRA!! Åh det var så roligt och Missan blir bara bättre och bättre för varje gång vi hoppar. Jag och Emelie red tillsammans idag fast hon red inte Kanyon utan Diva. Vi hade samma bana som vi hade föut och hade ungefär samma upplägg också. Missan kändes i alla fall jätte glad och hon utvecklar hennes språng för varje gång och det är så jävla roligt!! Nästa gång vi hoppar jag jag verkligen försöka få min filma så ni får se :D

Lördag 19 dec

Idag red vi i hagen som var full av snö och det var så mysigt! Emelie red Missan idag och det såg så jävla mysigt :D I alla fall sedan när vi var klara där nere så fick vi upp igen i stallet och jag fixade i ordning Missan. Sedan var det våran lilla Lucia show! :D Först så hade vi ett litet lucia tåg och sedan var det några tjejer som hade en kadrill som var jätte bra :) I morgon ska jag och Missan hoppa, ska bli sjukt kul! :D

Jag skulle precis filma efter jag hade tagit det där kortet men precis när jag startade så dog mobilen.. Tråkigt ni skulle ha sett hur mysigt det såg ut men får filma nästa gång :)


Olika tävlingsfrisyrer

Agnes som står i mitt stall gjorde några olika tävlings uppsättningar i mitt hår idag. Tänkte visa dem för er för dem vart så himla fina. Hon är så sjukt duktig på att göra såna här uppsättningar :)

1:a Uppsättningen

2:a Uppsättningen

3:de Uppsättningen ( Ser likadan ut som nr 2 fast den här har en fläta runt om också )Vilken tycker ni var finast? :)


Fredag 19 dec

Idag hade jag lektion och det gick super bra! Red inte så länge idag men hon kändes ändå jätte bra. Först var det svårt att hitta "lunget" och balansen i mig själv med sen efter ett tag hittade jag det och då gick det mycket bättre. Jag gjorde öppnor, galoppfattningar och mycket volter. I morgon är det lucia show i stallet så då ska några av tjejerna i stallet rida en kadrill och sedna ska det bli ett lucia tåg, spännade. Kanske får någon bild från i morgon, det får vi se. Annars så ska jag skritta ut på Missan i morgon, hoppas det är lika fint väder i morgon som det var idag! :)

Missan i ridhuset efter jag hade ridit :)


Onsdag 16 dec

Idag hade jag lektion och det gick så jävla bra! Jag red med ett litet spö mellan tummarna och det vart så SJUKT bra med det! Prova det, det är så jävla bra och super bra träning :D Förut när jag fick rida med det för typ 2 år sedan på min ridskola så hatade jag det så mycket. Haha det var så hemskt då men nu var det super bra :D

Missan kändes jätte fin och bra och vi tränade mycket på öppnor, galoppfattningar och övergångar :D I morgon blir det inget stall för mig med Missan ska skos i morgon så det blir bra! På fredag har jag lektion igen, skriver då hur det gick :D

Tyvärr så fick jag ingen som kunde filma mig i dag så det vart ingen film..Bilden är på Missy och Uptown Boy, tagen från när Missan kom till sjövillan för ca 2 år sedan tror jag eftersom hon redan stod där innan jag köpte henne :)

Tisdag 15 dec

Gud vad mycket snö det är ute nu!! Så mysigt! I dag var jag i stallet två gånger. Först så åkte jag ut på morgonen med Emelie för att Ludde skulle rida Kanyon. Vi kom ut till halv 10 och gjorde iordning Kanyon och sen tittade vi på när hon red han. Han var super fin och jag var som en isbit sen haha! Efter hon hade ridit honom så gjorde Emelie iordning Kanyon och jag mockade till Missan. Sedan tog jag in Missy och gud vad hallt det är ute nu. Usch lite läskigt när man bara glider.. Men i alla fall tillbaka till ämnet, efter jag hade tagit in henne och Emelie var klar så gick vi ner och mockade till Kanyon. Sedan kom mamma och hämtade oss så åkte vi hem.

Sen så skulle Ludde rida Missy på min lektion idag vid 18.45 så då åkte vi tillbaka till stallet sen vid 17.00 typ. På vägen ut så stannade vi på en hästaffär och köpte vintervantar som man kunde rida i. När vi kom till stallet så var det lite förseningar vid lektionerna så då hjälpte jag Emelie men att göra iordning Diva som hon skulle rida. Tittade en liten stund på lektionerna och henne efter det och sedan gick ner och fixade iordning Missan.

Sen så vart det våran tur och Ludde satt upp på lilla M. Först så var Missan lite "stoig" och så men det släppte sen och då vart hon jätte fin. Älskar verkligen att se när hon rider henne, hon är så sjukt fin!!

I morgon ska jag rida lektion, kanske kan fixa så någon filmar mig så ni kan få se men lovar inget :) Vi hörs!


Missan när jag fixar i ordning henne :)Måndag 14 dec

Idag skulle Ludde hade ridit Missan men hon ska rida henne i morgon på min lektion ïstället så då fick hon vila den här dagen i veckan :) När jag kom till stallet så mockade jag till henne och gjorde fint. Sen borstade jag henne och hon var jätte gosig och glad idag. Så mysigt när hon är på bra humör min lilla plutt. Sen så fick hon gå in i boxen igen och så gick jag ner till Kanyon och mockade där medans Emelie red fram till henne lektion. När jag var klar så gick jag upp till ridhuset och kollade när Emelie hade sin lektion. Alltid lika roligt att kolla :D Se när Emelie var klar så fixade vi i ordning Kanyon och sen så skulle jag gå och puss på Missan så låg och ner. Försökte filma henne utan att störa henne men hon såg mig ändå haha;

Man ser inte så jätte mycket på klippet bara hennes stora vita bläs :) Det är jag som låter som en gris haha ;)
I morgon kommer jag vara i stallet två gånger, först på förmiddagen och sedan på eftermiddagen. Ska försöka få lite bilder i morgon också så det blir roligt att läsa :D


Söndag 13 dec

Idag följde Miriam med mig och Emelie till stallet och dokumenterade till bloggen med bilder, super bra! :) Vi åkte ut så vi var där till halv 11 och när vi kom så mockade vi först. Sedan när vi var klara med det så tog vi in Missan och Kanyon och började göra iordning dem. Vi skrittade ut dem och Missan var sjukt pigg och lite galen haha men allt gick bra! Min knäppa lilla prinsessa :) Sedan när vi kom tillbaka till stallet så hoppade jag av och Emelie fortsatte att rida i ridhuset i en stund. Miriam filmade ett litet video klipp till min lilla blogg på Emelie när hon rider så får ni se :D Inte det bästa kvaliten men men ;)

Emelie & Kanyon i ridhuset, det är Miriam som pratar glatt :DSedan när Emelie hade ridit klart så fixade vi ordning alla sakerna och sedan åkte vi hem :) Lite bilder från idag när vi skirttade ut!


Bilder på Diva

Här är bilderna som jag tog på Diva i Lör :)


Lördag 12 dec

Idag jobbade jag med Emelie i stallet så då var det bara att gå upp tidigt på morgonen och åka till stallet. Var i stallet hela dagen princip med det är mysigt i bland när man bara är och är där hela dagen. Állt gick jätte bra med Missan idag och hon fick vara ute extra länge idag i hagen. Mysigt, det var ju så skönt vädet ute. Sendan när det var lite lungnare och vi hade inte så mycket saker att göra så red Emelie alla hennes hästar som hon skulle rida och jag gjorde inte så mycket just då. Tog lite kort på Missan när hon var ute i hagen som jag visar längre ner i inlägget.

Jag hade med min kamera för bland annat fota en annan ponny i stallet, Diva som jag har bilder på när jag friserar. Tog bilder på henne för att hon som har henne skulle skicka några bilder till Divas uppfödare. Första så tog jag bara på Diva utan ryttare. Sedan med Vickan som rider henne som satt på henne och sedan när Emelie satt på henne. Varför jag tog kort på henne med Emelie var för att hon hjälper dem att rida henne och därför vill dem visa uppfödaren henne också ;) Visar dem bildern i ett nytt inlägg i stället :)

Några bilder som jag tog på Missy i hagen idag :)         

    


Uppdatering kommer i morgon!

Som sagt som rubriken låter så skriver jag i morgon hur helgen har varit för är jätte trött just nu och orkar inte i kväl :P Har haft med dig kameran i helgen så det blir massor med bilder :D Kolla i morgon, KRAM!

Fredag 11 dec

Idag red jag för Sofi heter hon och är en jätte bra tränare. Hon kom till sjövillan och så fick vi tjejer rida för henne, super kul! Det gick i alla fall jätte bra på lektionen. Var lite nervös innan för hade en känsla av att Missan skulle vara jätte svår idag men hon kändes bra! :D Vi tränade mycket på det som jag brukar träna på lektionerna. Lite galoppfattningar, skänkelvikningar, övergångar och få henne lung. Var jätte glad och nöjd efter så det gjorde min dag :D

Vi hörs i morgon :D

Svar

Fick några frågor om hur jag gör med svansen när jag klipper den och tänkte ta kort på när jag gör de och förklara hur jag gör och så vidare :) Tänkte också visa hur jag brukar göra när jag gör allt annat också som bland annat hur jag klipper luggen och och manen. Fick en fråga om jag rycker manen också när jag friserar men det beror på vilken man jag gör. Om den är JÄTTE tjock så brukar jag rycka innan annars klipper jag bara :)

Hur låter det, låter det bra och roligt?

Onsdag 9 dec

I dag skulle Ludde ha ridit Missan men hon han inte eller vad det var så då fick jag rida en lektion i stället. Fick stressa mig ut för att hinna i tid. Gjorde iordning henne super snabbt.. Jag hatar att stressa med hästen, stackarn. Men men sen var det bara och gå upp till ridhuset och sitta upp. Sen kom Ludde in och började hjälpa mig. Första kom vi fram till att en gång i veckan så ska vi bara träna på min sits och det var sjukt bra! Vill verkligen att det ska bli bar med min sits nu men det tar lång tid :)

Sen började vi rida och först så arbetade vi mycket i skritten med att jag skulle hitta lunget och "skritten". Efter skulle jag svänga runt så hon skulle böja sig på volter och det var så svårt i början med att få med henne. Så då fick jag göra halt och böja henne från halt i stället så att halsmuskeln skulle hoppa över från höger till vänster och så vidare. När jag hade gjort det ett tag så gick det jätte bra att få över muskeln. Sen red jag vidare i trav och skulle tänka samma sak ungefär med halvmuskeln och det kände jätte bra och vidare så arbetade vi med galoppen och den gick jätte bra idag! Kunde verkligen "rida" i den men båda öka och minska och få från stora galoppsprång till lunga och fina galoppsprång.

Jag red inte så jätte länge och inte så hård men det var bra tyckte jag också. Det känns som om hästarna blir som finast när dem grundläggande "enkla" sakerna fungerar. Hon kändes super fin sen och jag var glad :)

I morgon blir det inget stall för mig men i morgon ska Ludde rida henne :) Vi hörs!Världens finaste Ponny!


Tisdag 8 dec

Idag åkte jag lite tidigare till skolan för att jag var ledig från skolan, skönt. När jag kom dit så mockade jag först åt Missan och sen så friserade jag Dixie och Diva. De en två ponnysar i stallet som är Sabines heter hon och jag brukar hjälpte henne med friseringen på hennes hästar, jag älskar att frisera och pyssla med hästar så det är bara roligt!! Fixade först med Dixie som är skimmen och sen Diva som är fuxen :D Fick tyvärr inga före och efter bilder på fuxen men tog efter i alla fall så ni kunde se :) 
 
Manen först


Efter


Pannlugg först


Efter


Svansen först


Efter


Divas man och pannlugg efter


Efter


.. Sen så hade jag lektion också och idag var det svårt. Hade sjukt svårt med min balans idag och hon var super pigg så allt vart bara svårt. Men jag måste tänka på hur det var för ett halv år sen när vi kunde knappt rida galopp på en volt. Men på slutet kändes hon i alla fall fin men jag blir så irriterad på min balans av att den aldrig blir bättre verkar det som!! :P

I morgon ska Ludde rida Missy, hörs i morgon!


Måndag 7 dec

Idag åkte jag till stallet efter skolan. Ludde skulle ha ridit henne idag men hon han inte med henne för att hon skulle bort då. Så hon ska rida henne på torsdag i stället så då fick hon vila i dag eftersom hon egentligen brukar vila på torsdagar.

När jag kom dit så kollade jag först på när Emelie red sin lektion. Det gick bra för henne och sen när hon var klar gick jag och pysslade med Missan. Borstade henne och sen så mockade jag hennes box. I morgon har jag lektion, wiie! Berättar i morgon hur det gick :)

Missan från sommras när hon gör sig så fin i hagen, det ser så sjukt skönt ut, min gulle!


Söndag 6 dec

I dag red jag ut med Missan tillsammans med Emelie som red på Kanyon. Det gick jätte bra och dem var jätte pigga och glada. När vi var klara så mockade jag hennes box och sen borstade henne när hon hade ätit upp sin lunch. I morgon ska Ludde rida Missan så då blir det bara mys sen i stallet med Missan. Just det, friserade hennes man och svans idag och så bytte jag pannbandet också till det andra :)


Före


Efter


Byta?

Jag funderar på att byta tillbaka till mitt andra pannband som jag hade föut. Hon passar i båda men det är roligt med varitation, vad tycker ni? :) 

   

Bild 1: Pannbandet som jag hade förut   Bild 2: Pannbandet som jag har nu


Lördag 5 dec

Idag hoppade jag och Missy och det var så sjukt roligt! Jag och Emelie hade utsläpp i morse så var i stallet vid halv 8 och släppte ut hästarna. Stannade kvar i stallet för att jag skulle hoppa vid 11 och då var det lite onödigt att åka hem emellan. EFter vi hade släppt ut hästarna så hände det inte så mycket, fixade lite saker och mockade. Sedan så red Helena Kanyon så då tittade vi på när hon red han. Han var jätte fin och det var roligt att se henne rida honom.

Sen så var klockan red halv 11 så då byggde vi fram och gjorde iordning våra hästar för att rida. Det var bara jag och Lotta som red idag och båda våra hästar var jätte pigga. Första så red vi fram lite över bommar och så och sedan började vi hoppa hinder en och en. Det var så sjukt roligt idag för Missy sög sig verkligen fram till hindrena hela tiden. Sedan när vi hade hoppat en del så la vi ihop det till en liten bana. Det är så roligt för hon har blivit bara bättre och bättre för varje gång nu vi har hoppat. Idag så hade hon verkligen ett "sug" till varje hinder och hon var så sjukt pigg men det var super roligt!! :D 

                                                               Så här såg banan ut :)

                                                     

I morgon ska jag bara ta och skritta ut med Missy med Emelie och Kanyon, mysigt :) Tänkte klippa henne man också i morgon, tar kort på för och efter bild så får ni se hur det blev. Vi hörs i morgon!

Fråga?

Tänkte fråga er om det är något som ni tycker jag borde skriva mer om än bara skriva vad jag har gjort med Missy på dagen? Eller om jag ska ha flera bilder eller något sånt som gör det mycket roligare att läsa bloggen? Skulle vara super roligt att veta om ni tänkte på något roligt att skriva om :DKRAM!!


Fredag 4 dec

Idag skulle jag ha haft lektion men det var inga idag. Åkte ut till stallet efter skolan och mockade till Missy och Kanyon. Gud vad skitit det var idag!! Men det var fint sen med nytt spån, mys! Sen så gjorde jag iordning Missy och började rida. Red inte så länge, joggade henne bara. Det gick sudär i början, hon var lite svår men vart super fin på slutet :)

I morgon ska jag HOPPA!! wiie! Först så tänkte jag inte vara med men jag är ju så lätt att övertala så då bestämde jag mig för att vara med haha! Det ska blir roligt, det är så roligt att hoppa när man inte gör det så ofta :D Berättar i morgon hur det gick, KRAM!

Onsdag 2 dec

Idag hade Ludde ridit Missy och det hade tydigen gått bra om jag hörde rätt av Emelie ;) Var i stallet bara en snabbis idag och mockade och pussade om henne. Hon vart också vaccinerad i dag så det var skönt att det var gjort och klart!

I morgon är jag ledig från stallet och Missan vilar, KRAM!!

Tisdag 1 dec

Idag hade jag lektion och Missan var super pigg, säkert för att det har blivit så kallt nu. Men iaf det gick bra fast det var lite svårt ibland men hon var jätte fin på slutet. Vi gjorde bara lite grunlägande saker, lite skänkelikningar och så. Galoppfattningar gick också super bra idag så det var roligt!

I morgon ska Ludde rida Missan, berättar i morgon hur det gick! KRAM!!

RSS 2.0