Fredag 30 april

Hade lektion idag och det gick jätte bra. Vi gjorde och tränade mycket på förvänd galopp på tre serpentiner. Vi började göra det på hela banan med tre stora serpentiner och det gick bra. Sedan skulle vi kolla hur det gick att rida serpentinerna på 40m-banan och det gick faktis mycket bättre än vad jag trodde att det skulle gå :) Vet inte hur många gånger vi gjorde det men hon slog bara om en gång men mina vägar är inte så jätte bra så dem måste jag träna på - få sperpetinerna lika stora och gämna. Men det kändes jätte bra ändå :) Sedan gjorde vi även lite delar från lag 2003 programet med skänkelvikningarna som gick jätte bra :)

På söndag ska vi tävla, wiie är jätte taggad och nu ska jag verkligen rida NOGRANNT!! :D


Läsarfrågor

Lisa Welin -
Får jag fråga vad det var för övning som hjälpte henne att vänta på dig och inte springa ? :)

SVAR: Självklart får du fråga, blir bara glad av frågor :) Jag kan inte kan säga att det var riktigt en övning men jag var tvungen att få henne att lyssna och vänta på mig, utan att hon skulle springa i väg från något som var läskigt eller något sånt. Men det som jag fick henne att vara så lugn var att jag skulle göra MASSOR med halvhalter i yttertygeln samtidigt som jag skulle tänka att jag skulle lägga ner formen och vara lätt i handen. Samtidigt som vi gjorde det här i traven så skulle jag göra övergångar till skritt och då fick hon inte gå upp i formen. Så då fortsätter man att rida i långsammar och långsammare trav tills hon fortfaranade har lågform när man saktar av till skritt. Och det som var så himla bra var att när hon försökte trycka upp formen igen så tänkte jag hela att jag skulle lägga ner formen och göra tusen halvhalter samtidigt. Jag är inte så jätte bra på att förklara men hoppas att du förstår något av det :D Lycka till! 


c ^^ -
Jag har kommit på hur du får till håret så som din kompis gjorde på dig förut, så du behöver inte visa om du inte orkar / har tid. inte för att bara jag vill veta. Nu försvinner kanske en stor tyngd från dina axlar ;)
men du får gärna visa hur du sätter upp håret på tävling och hur du får till det så, har inte du också använt en sånhär blå sammets peli påse med "bling-bling" på ? om du har det kanske du kan visa hur du använde den ? eftersom så många har en sån :p
jättebra blogg! :D

SVAR: Hejsan! okej vad bra, men jag har lovat att jag ska göra ett inlägg om det och det vill jag också, tyckte det var ett jätte bra förslag av dig att jag skulle berätta hur jag göra :) Men det har bara inte blivit av och så har jag så mycket i skolan men jag LOVAR att jag ska fixa det, det kommer! Jag ska tävla nu i helgen, även min syster Emelie så då kanske jag kan ta kort och så :) Ja, självklart kan jag göra det! Tack så jätte mycket :D


Onsdag 28 april

Åh Missy var så underbar idag! Fick en sån bra känsla hela tiden under passet. Fick verkligen en aha-upplevelse i går på lektion och det fungerar så himla bra på henne. Jag ska tänka att jag ska lägga ner henne samtidigt gör jag gör massa med halvhalter i yttertygeln och då blir hon så lugn och fin i handen. Det gjorde även att skänelvikningarna gick ännu bättre och övergångarna. Det var även några bommar framme i ridhuset så passade på att rida över dem några gånger både i skritt och trav. Hon var jätte duktigt och travade över dem fin och bra :D

I morgon är det Missys vilo dag och min vilo dag för stallet så inget stall för mig i morgon :) Ha det bra!


Tisdag 27 april

Hade lektion idag för Ludde. I dag vart det bara form arbete för mig och missy och vi gjorde inga rörelser. Hon var så jobbigt i början för så fort jag bara lättade i handen så sprang på och det gick bara fortare och fortare. Så vi gjorde massa små övningar och tillslut på slutet så vart hon så sjukt fin! Hon hade så fin lugn och fin takt i traven och jag kunde till och med rida med glappande tyglar utan att hon sprang i väg, så då väntade hon på mig. Fick en jätte bra känsla på slutet - roligt!


Måndag 26 apil

Jag och mamma åkte till stallet på morgonen idag, jag skulle rida Missy så mamma följde med mig och gjorde mig sällskap, mysigt! Jag red ute i padocken och det gick helt okej. Hon var sjukt pigg idag och lite små tittig men det brukar hon vara när det är bara missy själv där. Men hon kändes ändå fin och bra.

I morgon har jag lektion, berättar i morgon hur det gick :)


Söndag 25 april

Lugn dag i stallet idag, skönt! Kom dit och började med att mocka till Missan och sen tog jag in henne från hagen. Efter hon hade ätit sin lunch började jag göra iordning henne - longerade henne. Det gick bra att longera. Gjorde det ute på padocken så hon var ganska pigg och så vilade hon i går. Men hon vart fin på slutet i båda varven och lyssnade bra. När jag var klar med henne släppte jag ut henne i hagen igen så hon fick vara ute lite längre :)


Nu..

.. Ska jag åka ut till min lilla älskling! :) Vi hörs sen


Jag och Missy från i fredagsFoto: Emelie Jonsson

Bilder från tävlingen

Emelie & Kanyon
Lotti - En tjej som tävlar för Sjövillan


Foto: Elinore Jonsson

Lördag 24 apil

Nu är vi hemma. Det gick sudär för Emelie idag men dem var jätte duktiga. Det såg jätte fint ut men fick dåligt betallt för det.. Tråkigt men dem är så fina tillsammans och duktiga! :) Det var jätte roligt på tävlingen och såg massa roliga och fina equipage - fick massa med inspiriation. Har filmer men det kommer upp i morgon :)

Vi hade inte så mycket tid när jag gjorde emelies håruppsättninge så jag fick ingen film eller bilder hur jag gör det men ska försöka fixa det i morgon hade jag tänkt :)

Så här såg det ut i alla fall, vad tyckter ni? Det precis så här jag hade när tävlade sist som jag inte fick bild på :/


Fredag 23 april

Nu har vi åkt på tävling, ett meeting i Högbo :) Det är Emelie och Kanyon som ska tävla i morgon och på söndag :) Jag fotar och kommer filma under tävlingsdagarna men bilderna kommer upp senare på söndag eller måndag för jag måste ha min egna data när jag sätter in bilderna och just nu är jag innte på min mammas. Kommer även lägga upp hur jag har/gör håruppsättningar :)

Red Missan innan vi kom hit i padocken. Det gick helt okej hon kändes bra. Emelie fotade även mig så det kommer upp bilder på oss också som ni måste se. Det är mest i galopp men det är fint också :)


Tordag 22 april

Idag red jag lite ridhuset med M. Det gick helt okej kunde inte rida så jätte mycket men kommer till det. Först när jag började rida fick jag lite hjälp av Ludde för hon var i ridhuset som var jätte bra. Vart så glad för hon sa att jag skulle få vara med i laget i div 1 nu :) Ska blir sjukt kul att få rida i lag men det enda som kommer vara lite svårt är dem tre serpentinerna i galoppen men vi ska träna på det nu så kommer nog bli bra :)

Sedan skulle Emelie rida lektion på Luddes andra häst Cornette och den är lite grön kan man säga så hon behövde ganska mycket yta och så i ridhuset. Så det var lite jobbigt att rida runt för man var tvungen att hålla jätte koll på henne hela tiden så man inte skulle rida i varandra. Men det gick bra ändå hon var fin på slutet :)


Onsdag 21 april

Idag fick Missy vila. Hon brukar alltid vila på torsdagar men jag bytte dag så hon fick vila i dag istället så rider jag henne i morgon :) Åkte till stallet och mockade. Sedan borstade jag och pysslade om henne. Klippte lite hovskägg och lite vid svansen och så :)

Tisdag 20 april

I dag skulle jag ha ridit lektion men Ludde hade fått en spark av sin häst så hon var på sjukhuset, stackarn.. Men jag red i alla fall i padocken idag. Det gick jätte bra och hon kändes fin. Först i början var hon väldigt taggad och för det blåste så himla mycket så gjorde massa med övergångar och halter så hon skulle koncentrea sig på mig.

Galoppen gick jätte bra idag. Gjorde jätte många övergångar från galopp till skrit och sedan massa med fattningar - blir bara bättre och bättre för varje dag med fattningarna :) Gjorde lite förvänd galopp också och det gick bra.

Gammal bild från en video

Läsafråga

Jag vet att någon vill se hur jag sätter upp mitt hår på tävlingar och så men det kommer jag lovar, men ni får vänta lite. Jag har ganska mycket i skolan just nu men min syster ska tävla i helgen och då kan jag ta kort och visa hur jag gör :)


Måndag 19 apil

Idag har Ludde ridit Missy. Det gick bra för henne så det var bra :) Jag kunde inte vara där på morgonen idag och sedan så mockade Emelie åt mig så det vart inget stall för mig idag, fick lite tid att plugga då :)

Söndag 18 april

I dag red jag med Missan i padocken och red lite dressyr. Det gick jätte bra och hon kändes fin. Arbetade henne mycket i galoppen idag och gjorde mycket fattningar från skritt till galopp som gick jätte bra. Sedan på slutet så gjorde jag några skänelvikningar i traven och tänkte mycket på det som jag gjorde i fredags på lektion och det känds också bra :)

Men sedan fick man reda på en liten mindre rolig sak men det behöver vi inte prata om här, men jag tror du kanske löser sig, vem vet.. Om ni undrar så är det inget som har hänt med mig eller Missy men det är någon inom ridningen :)

Lördag 17 april

Idag red jag och Emelie ut och travade och galopperade. Åh det var jätte mysigt och Kanyon och Missy tyckte det var så roligt. Dem uppskattar verkligen att få ridas ute och dem blir så glad och nöjda efter, tycker inte ni det? :)

Fredag 16 april

Åh det gick så sjukt BRA att rida idag. Hade lektion och det gick så bra! Vi jobbade mycket i galopp i början. Först lite enkla byten som gick jätte bra och sedan började vi med förvänd galopp på serpentiner. Först gjorde jag tre stycken och sedan skulle jag testa på att göra fyra st och det var lite svårare. Men det gick bra tillslut. Sedan arbetade vi lite i traven på slutet och fick jätte bra känsla. Fick en liten "aha-upplevelse" i skänkelvikningarna och kom på en jätte bra sak som jag ska göra med yttertygeln. Så denna lektion gjorde min dag :)

Tordag 15 april

Idag vilar Missy och inget stall för mig.


Onsdag 14 april

Idag kunde jag rida men tog det i alla fall det lungt. Jag, Emelie och Sissel skirttade och Isabelle följde med och gick med Nemo som är hennes hund. Det gick bra och det var mysigt :) En lung dag!

Haha, vi tog massa skämt bilder som jag kan lägga upp :)

Tisdag 13 april

Jag har gått och blivit sjuk och kan därför inte rida så idag på min lektion fick Emelie lite Missy istället för mig. Jag var självklart med och kollade och det var jätte roligt att se :) Det gick jätte bra för henne och Missan var fin. Vi red ute i padocken och så sjukt skönt att man kan börja rida där nu :) wiie, äntligen är det vår :D

Missy och Emelie idag efter ridpasset, Missan lite svettig :)


Måndag 12 apil

Har redan varit i stallet idag. På måndagar är jag alltid där på morgonen för jag börjar så sent i skolan och då kan jag kolla när Ludde rider Missy. Det gic jätte bra när hon red henne och hon tyckte hon känds jätte bra. Blit alltid lika glad när hon säger att hon känns bra välriden :)

Missys allra första tävling, Emelie som tävlade henne men hon var inte min då :)


Söndag 11 april

Idag fick Missy ta det lungt. Gick ut på en promenad med henne, mysigt!

Lördag 10 april - TÄVLING

Idag var jag och Missy och tävlade i Stäket och red LA:1 :) På framridningen gick så jätte bra och hon kändes så jävla fin och fick jätte tyck i henne. Men sedan när vi skulle rida programet så slutade jah att rida typ och det som en kratta, as dåligt!! Fattar inte varför jag red så himla dåligt. Det var verkligen att när jag vände rätt upp på slutet så tänkte jag; hur f*n har jag ridit?! Aja, vart så jävla arg på mig efter men man lär sig av sina misstag. Det vet jag tills nästa gång och då jävlar ska jag rida, haha! :) Missan var i alla fall jätte duktig idag :D

Åh Emelie gjorde en så fin håruppsättning på mig idag med min nålen men vi glömde att ta kort på den.. Ni skulle ha sett den men Emelie ska tävla snart och då ska vi göra den igen så då får ni se hur det såg ut :)

Fick inga bilder idag tyvärr eller film :(

Fredag 9 april

I dag hade jag lektion och det gick super bra!! Red igenom olika delar ut programet och det kändes jätte bra. Vi ett as bra tips att jag ska rida jätte långsamt i hörnet för då får jag med henne sen med de rörelser jag ska göra så det var as bra. Vart jätte stor skillnad när jag gjorde de :)

Tordag 8 april

Red dressyr idag med Missan och det gick jätte bra. Gjorde mycket halter idag och det var bättre och bättre för varje halt jag gjorde. Sedan red jag lite programdelar och det kändes bra :)


Onsdag 7 april

Idag är det faktis ingan vanlig dag för jag FYLLER 17 ÅR!! :D Dagens började med att jag fick lite presenter av mamma, pappa och Emelie. Ska lägga upp bilder på de som jag fick så ni får se :) Jag åkte sen till stallet ganska tidigt vid halv 8 för Ludde skulle rida Missan vid halv 9 så jag gjorde iordning henne. Det gick jätte bra för henne och hon var super fin! :)

Sedan hade vi i USEK ordnat en liten påsklunch i stallet för oss ungdomar så då ät vi där och hade det mysigt. Sedan vart det även lite tårta att äta som var jätte god, mums haha! :) Hade ialla fall en jätte bra födelsedag :D

Tisdag 6 april

Jag red lektion idag och det gick helt okej. Red igenom LA:1 och jag måste verkligen rida så mycket nogrannare hela tiden!!! Det som jag har så svårt med också som jag lätt kan bli lite arg på är att det känns att hon bara springer på men problemet att det är mitt fel som sitter och rider på henne och kan inte fånga upp det så snabbt, därför måste jag ha den så himla stilla på henne. Men det kommer nog bli bättre. Alla rörelser i programet går jätte bra det är bara att jag måste vara så himla nogrann för då blir det jätte bra. Så nu jävla vad jag ska träna på det, så det sitter. Och sen fick jag en liten läxa på att göra halter så det ska jag också göra så dem blir bra. Men missan var jätte duktig och vart super fin slutet och lyssnade jätte bra på halterna så det var bra :)

Så mitt moto i ridningen: NOGRANNHET och allt går bara man vill!


Ett av mina bästa hästminnen

Minnen är alltid roligt att prata om tycker jag och jag tänkte därför berätta om ett av mina bästa och härligaste hästminne som jag har.

Det var året 2007 och jag red på min gamla ridskola Gladö Ridsällskap. Jag hade varit och tävlat på världens finaste Cappuccino på lektionsmästerskapet och det hade gått jätte bra. Vi vann lektionsmästerskapet i dressyr och jag var helt överlycklig. Allt var helt underbart under dagen och det var till och med fint väder ute haha! När vi åkte hem till stallet och så hade det var en ponnycup match hemma och det gick jätte bra för dem också och dem vann. När jag lastade ut Cappuccino och var på väg upp till stallet vid backen så satt hela ponnycup gänget och borta laget och fika vid kaféterian. När jag har precis lastat ut henne och är på väg upp så kommer hela laget och massa andra och står och skriker: GRATTIS ELINORE!! Och det är det som är min bästa minne tillsammans men någon häst. Känslan när dem glada skrev och grattade mig är helt obeskrivlig. Det var så underbart och jag var helt överlycklig. När alla min närmaste vänner bara kom fram bakom huset och skrev det där gjorde min dag ännu bättre. Det kanske inte låter så jätte coolt eller häftigt men det är en sån känsla som man måste vara med för att förså. Jag har självklart massa andra underbara hästminne som jag har haft men den här är nog den bästa. Bara jag tänker på den här dagen så blir jag glad.

Cappuccino och jag på en tävling tillsammans


En liten fråga

Jag är så nyfiken på en sak. Jag har fått ganska många kommentarer från en som kallas sig för C, och det jag undrar vem det är? :D skulle vara roligt att veta om jag känner personen eller inte? :D

Hoppas på ett svar :D TACK!

Måndag 5 april

Jag och Emelie jobbade idag på fömiddagen istället för stalltjejerna för dem skulle åkte på en tävling. Det gick bra men nu är jag sjukt trött ;) Missy fick vila idag istället för på torsdag eftersom jag ska tävla på lördag. Åh, jag är super tagad inför tävlingen, hoppas det kommer gå bra! :) Pysslade i alla fall om Missan idag, borstade och friserade henne lite så det var mysigt. Jag älskar att bara stå och borsta och klippa här och där, så underbart när man bara är :)


Söndag 4 april

Idag red jag dressyr på Missy och det gick helt okej men fick jätte bra känsla på slutet så det var roligt. Gjorde mycket skänkelvikningar, galoppfattningar och övergångar :) Efter jag hade ridit så fixade jag iordning Missy och sedan åkte vi iväg på tävling. Det var Emelie och Kanyon som tävlade idag, MVS B:5 red hon. Han var jätte fin på framridningen och under programet och hon var jätte nöjd men tyvärr så fick hon inte så bra betalt. Helt sjukt för det var så mycket bättre än det hon fick. Men men vad ska man göra? ;) haha dem var så duktiga!

Tyvärr så fick vi inte med filmkameran men jag tog några bilder på dem med mobilen i alla fall :) Visst är dem fina tillsammans?
Lördag 3 april

Jag och Emelie jobbade idag i stallet och det gick bra. Underbart väder var det också ut, Missan fick stå utan täcke ute idag och HERREGUD!! Jag har nog aldrig sett sen sån skitig och lerig häst förut, haha! Tror hon rulade typ 30 gånger, haha men det verkade vara skönt för henne att klia pälsen :) Men sedan när hon kom in var det bara att duscha henne, så då fick hon bli shampoonerad och bli fin :)

Så här såg hon ute precis innan jag tog av henne utetäcket och efter..


.. Såg hon ut så här i hela kroppen, hahah! Helt sjukt :D


När hon hade torkat igen så skrittade jag ut med henne och det gick jätte bra! Det var mysigt i det fina vädret. I morgon ska Emelie tävla igen och jag följer med så det kanske blir lite bilder och någon film ;)

Video från cliniken
Det är inte så jätte bra kvalité men men fungerar ändå hoppas jag :)


Fredag 2 april

Åkte till stallet tidigt i dag för att hjälpte Emelie lite och som skulle åka och tävla och sedan så att jag skulle hinna rida innan vi åkte på clinicen. Mockade först till Missy och Kanyon och gav dem nytt spån så det vart fint och mysigt i deras boxar :) Sedan började jag göra iordning Missy. Stod och borstade henne i ett tag och bara tog det lungt och myste med henne.

Sen gick jag upp till ridhuset och red. Det gick jätte bra och hon kändes fin. Först gjorde jag massa skänelvikningar och övergångar, och sedan i galoppen gjorde jag även mycket övergångar från galopp till skritt som gick väldigt bra idag. Brukar ha lite svårt att få till skritten men det fungerade jätte bra idag :) Sedan red jag igenom LA:1an. Det kändes helt okej men kände att jag måste rida mycket nogrannare. Men det var ändå saker som gick jätte bra :)

Missy och jag efter ridpasset


Sedan åkte jag, mamma, Isabelle och Sissel till Enköping där clinicen för Patrik Kittel höll hus :) Jag tyckte klinkien var grym, den var sjukt bra. Fick massa inspriation som jag kommer att tänka på när jag rider och han gav jätte bra tips. Patrik är min favorit inom dressyren och älskar hans ridning och det BÄSTA på hela klinken var att han pratade med mig, precis innan kliniken började!!! :D Det var inte västa konversationen utan han sa bara att det skulle vara bäst för våran egen skull så vi skulle se bra om vi flyttade oss lite mer åt andra hållet. Men ändå han kom fram och pratade med mig, helt sjukt, vart jätte glad för jag tycker ju om honom så mycket!! :D haha det gjorde min dag :D

Fick några filmer från klinken som jag lägger upp i ett nytt inlägg!


Clinic men Patrik Kittel

Idag ska jag, mamma och isabelle åka på Patrik Kittels clinic i enköping, även massa andra från stallet. Patrik är min favorit så det ska bli as roligt!! Ska försöka få några bilder men det är inte säkert att jag får det :) Men berättar hur det var i kväll, nu ska jag åka och rida Missy!

Några fler som ska dit och titta? :)


Bild lånad från google


RSS 2.0