Fredag 30 juli

Red ut och galopperade i dag med Missan tillsammans med Emelie som red Kanyon ute i stormen. Det gick jätte bra och hästarna tyckte det var super roligt!! :D Vet inte riktigt än vad jag ska göra med Missy i morgon, får se vad det blir.. Men så länge, ha det bra och ta hand om er.


Torsdag 29 juli

Longerade Missan i dag lite lätt och det gick jätte bra, hon var fin. Annars hände det inte något speciellt i dag i dag som jag berätta för er :)


Onsdag 28 juli

Red Missy i rudhuset idag och det gick bra. Eftersom jag håller på att sätta igång henne lite nu så gjorde jag inget speciellt, lite lösgörande arbete. Gjorde några skänkelvikningar mot väggen på långsidorna, övergånger. I galoppen gjorde jag mycket tempoväxlingar och hon kändes jätte bra under passet. Nya sadeln är fortfarande underbar att rida i :D Ha det bra!

Tisdag 27 juli

I dag red jag Missy, joggade henne lite i ridhuset :) I går skrittade jag henne bara barbacka och det gick bra. Red i min nya sadel i dag och den var så SKÖN och passade mig perfekt! Missy kändes jätte bra så nu vill jag bara rid mer och mer hihi!


Hade lite tråkigt i går så gjorde en liten video :)


Söndag 25 juli

Jobbade i dag i stallet med Emelie och det gick bra :) Skulle börjar rida Missy i dag och hade planerat att skritta ut med henne men min plan sprack.. Ville inte rida i min nya sadel ute i regnet så den inte blev förstörd så hon fick vila i dag också så jag hoppas att det blir finare väder i morgon så jag kan börja rida henne :D Annars hände det inte så mycket i stallet, skrittade på Boyen idag vilket gick bra :)

Lördag 24 juli

Lång dag i stallet idag, härligt! Tog hand om tre hästar i dag, fast red bara en. Mockade till Boy, Missy och Kanyon och så red jag Kanyon :) Missy myste jag bara med och pysslade om och Kanyon red jag lite dressyr på.

Det jag gjorde på Kanyon i dag var lite skänelvikningar i traven och arbetade på volter, fyrkantspår och det kändes jätte bra. I galoppen gjorde jag mycket förvänd galopp på serpentiner, passar på att träna på det när jag rider honomn :) Gjorde även lite galoppombyten på honom vilket gick super! As roligt!! :D

I morgon ska jag äntligen sätta igång min lilla prinsessa!! Åh har längtat tills att få rida henne men det var bra för henne med vila också :) Det behöver dem våra små djur!

Körde på samma outfit på Kanyon idag, gillade den på honom ;)

Fredag 23 juli

Red lektion på Kanyon för Ludde idag för Emelie är borta så då har jag hand om lille X1 :) Det var super roligt och som Ludde sa till mig idag så är det så här man utvecklar sin ridning, genom att rida andra hästar :D Man känner verkligen det själv också att man lär sig så mycket genom att rida andra häst.

Det jag fick göra var först jobba lite i galoppen då jag först skulle hitta knapparna och så på honom, samtidigt då jag gjorde 4 serpentiner. Bra träning för mig att rida lite förvänd galopp på en häst som är så säker och stark i det. Efter fick jag göra lite galoppombytten vilket är så sjukt roligt och det gick jätte bra! Först skulle jag göra 1 snett igenom och sen skulle jag göra det på sperpentiner. Vissa vart bättre än andra men dem vart ändå bra för att inte ha gjort det bara en gång tidigare :) Det som var så roligt också var att man kunde samla ihop hans galopp så mycket, så härlig känsla :D

I traven sen gjorde vi lite skänelvikningar och så och det gick bra. Skulle rida ha låg i formen för han vill gärna gå välidigt hög i formen. Sen på slutet skulle jag göra några ökning i traven och dem första vart inte så jätte bra. Eller Kanyon gjorde det jätte bra men jag bara flög i sadel. Så efter den bestämde jag mig för att jag verkligen skulle sitta kvar och tryckte mig ner i sadeln vilket vart bra och den vart så bra! Fick sån härlig känsla då för det var verkligen super bra + upptaggningen så det var sjukt roligt!! :D

Sen la jag ner honom i traven och hade honom jätte låg i formen. Det var jätte roligt att rida lektion på honom idag, man lär sig så himla mycket på honom - Läromästaren!

Kanyon och jag i dag efter lektionen :)Torsdag 22 juli

Ja det händer inte så mycket just nu men på söndag så börjar jag sätta i gång missy igen så då drar bloggen i gång med allt igen :D Fick min nya sadel i dag som jag ska lägga upp bilder på :D Sen så red jag Kanyon i dag och det gick bra, ska rida honom i morgon också :) Ha det bra!

Tisdag 20 juli

Ja, det finns tyvärr inte så mycket att berätta för er just nu när Missy vilar. Hon får jätte bra och är på sånt bra humör hela tiden, älskar det! Hon kan ju vara lite bitchig och lite pmsig ibland haha men vilket sto är inte det? ;) Men just nu är hon som en glad liten prinsessa, kanske tycker det är skönt att få vila? :D

JUST DET.. I dag får jag kanske min nya sadel, wiiiie! Om jag får den i dag så tar jag kort och så på den så får ni se hur den ser ut :D

Söndag 18 juli

Nu har jag kommit hem från Grekland och har haft det super bra fast saknat min lilla älskling. Men fick äntligen träffa henne idag och hon mådde jätte bra :) Hon ska vila en till vecka nu så att hon vilar i 2 veckor :D

Hoppas ni har det bra :)

Grekland

I dag åker jag till Grekland och kommer en hem om vecka i fall ni undrar varför det inte kommer bli någon uppdatering under den här veckan :) Missy kommer få vila nu i 2 veckor, skönt för henne!

Ha det så bra nu, Kram!


Snart till stallet

Ska snart åka ut till och pyssla om min lilla flicka :D Hoppas ni har det bra! (Bilden är från i går när jag hoppade)


Torsdag 8 juli

Hoppade i dag och det var så roligt och Missy var så duktig! Hoppade 1,10m i dag, helt sjukt roligt högsta Missy har hoppat hitils :D Vi hoppade stuts i dag som var roligt och bra för Missy, lite teknikövningar och hennes hoppteknik har blivit så mycket bättre nu. Hon blir verkligen bätte för varje gång vi hoppar för nu hoppar hon verkligen, super roligt! :D Det som jag verkligen ska tänka på till nästa gång vi hoppar är att jag kan och måste börja ge henne mer hand över sprången för nu är hon så säker så jag behöver inte vara på vakt eller ni förstår :) Några tips som man kan få av er om det är någon hoppryttare som läser bloggen? Jag är tacksam för allt :D

Efter jag var klar så gick vi ut och hoppade spånbalar igen, haha det var så roligt vilket Missy också tyckte :D Hade med mig kameran så Emelie tog kort på mig när jag hoppade spånbalarna :D

Hon hoppade stort här det är därför jag ser ut som jag drar i henne men jag var inte berädd på att hon skulle hoppa så stort så det är därför haha ;)


Haha snygg bild, jag ser helt sjuk ut men Missy var så söt på den så jag var tvungen att lägga upp den :)
Det här var sista gången jag hoppade över dem och hon vart väldigt trött så därför hoppade hon inte upp sig så bra här som hon gjorde innan :) Men hon tyckte det var roligt ändå, så duktig hon är :D

Onsdag 7 juli

Åh det gick så bra att rida i dag. Red dressyr ute i padocken och det är så underbart att rida nu på Missy när det är så varmt för hon är mycket lungnare och kan äntligen få driva lite :) Jag började med att göra halter i skritten och sen i traven gjorde jag massa övergångar och lite skänkelvikningar. I galoppen gjorde jag också mycket övergångar från skritt till galopp och så vidare. Fick några bra fattningar men även några dåliga haha.

Började sen med lite förvändgalopp på tre serpentiner i båda varven och sen testade jag på lite enkla byten på diogonalen. Det gick jätte bra, kanske inte dem bästa men för att inte ha gjort det så mycket alls så det var roligt :) Eftergaloppen kände jag lite på henne i traven och gjorde lite öppnor och skänkelvikningar - Kändes jätte bra. Sedan la jag ner henne och hon kände jätte fin!

Tisdag 7 juli

I dag skrittade jag ut med Missan igen barbacka :D

Måndag 5 juli

Joggade Missy i dag ute på volten och det gick jätte bra och eftersom det gick så hemskt dåligt sist jag red dressyr på henne så kändes det bra att det gick bra i går :) Gjorde mycket övergångar, halter och fattningar på henne som fungerar jätte bra på henne när man gör det mycket för hon blir extra lydig och kvickare då på min hjälper så det är bra :)


Söndag 4 juli

Skirttade ut på Missy i dag barbacka, super mysigt :)

Lördag 3 juli

I dag vilade Missy igen så det finns inte så jätte mycket att berätta haha! Hoppas ni har haft en super bra dag! :)

Läsarfråga

Lollo: Hej hur lång är du ? jätte fin ponny! ni är ett perfekt ekipage!:)

Svar: Tack så jätte mycket! :D Jag 161/162 cm så jag är inte så jätte lång :)

Fredag 2 juli

Guuuuuuuuuuuud så härligt varmt det är ute :) I dag ska Missy få vila, ska börja tappa ner nu lite eftersom hon ska få vila i 2 veckor snart när jag åker till Grekland, så det blir skönt för henne :)

Tar med mig kameran till stallet så det kanske blir lite foton, ha det bäst i sommarvädret :)


Torsdag 1 juli

Första Juli i dag, härligt! Men det var inte alls min dag i dag i stallet, var helt seg och allt var bara dåligt och jobbigt, men ibland har man sånna dagar och det måste man ju även ha :) Bara man lär sig av sina misstag eller hur? :)

Hur har eran dag varit? Hoppas den var bättre än min i alla fall haha :)

Onsdag 30 juni

I dag det varit en lång dag i stallet, har ridit 3 hästar i dag :) Först på morgonen red jag ut på Calven igen tillsammans med Sissel, det gick jätte bra och var roligt! Sen efter jag allt var klart med honom så skulle jag rida Kanyon för Emelie kunde inte komma ut i dag. Skrittade ut på honom vilket också gick bra. Det var mysigt och lite skönt att skritta ut själv och bara sitta och tänka på allt :)

Sen när Kanyon var färdig så var det bara den viktigaste saken i mitt liv kvar. Red ut på henne med Sissel igen som red på Billy den här gången. Det gick jätte bra och Missy tyckte det var roligt att springa av sig :)

Missy från i dag efter vi hade ridit :)

RSS 2.0