Söndag 31 jan

Red ut idag igen fast idag vart det tillsammans med Diva & Emelie och Dixie och Vickan. Det gick jätte bra och det var så jävla mysigt. Vi red över en äng i solnedgången och det var så jävla mysigt när vi travade med solen i ansiktet brevid varandra :D Det är i sånna stunder man önskar man hade en liten fotograf som kunde vara med och ta kort! :D Men ett kort tog jag i alla fall innan vi red i ängen :D

Emelie, Diva och Missy

Lördag 30 jan

Idag så red jag ut med Missan med Emelie som red Kanyon. Det gick jätte bra och det var super mysigt. Missan var jätte duktig idag, hon brukar alltid vilja gå bakom Kanyon om det är ngt "läskigt" som händer men nu när Kanyon stanade upp så kunde jag bara rida vidare. Så sedan efter halva vägen så gick Missan först hela vägen, jätte duktig!! :D Man känner att hon börjar bli lite säkare och vågar lite mera :D I morgon blir det ut igen, mys!!

Fredag 29 jan

Fy vad jobbigt det var idag på min lektion, var helt slut haha! Red ganska länge idag och vi tränade mycket på min sits genom att jag verkligen ska sitta på henne och sitta i rätt varv. Så jävla svårt, vill bara knäcka om min rygg och höfterna så jag kan sittra rätt någon gång!!

Jag red ganska så mycket på volten och gjorde mycket öppnor och slutor i alla gångarter. Det gick sudär men hon kändes mycket bättre på slutet. Fattar vad hon menar med allt men man blir så trött på att det aldrig blir bättre eller hur?!

Du är bäst ändå min finaste!!

Onsdag 27 jan

Idag tänkte jag rida ut i snön men det gick ju inte för det är ju storm ute.. Och jag ville inte heller rida i ridhuset pga hur det är nu men det blir nog bättre! Så då fick lillen vila istället men det tyckte hon nog om, hon var så glad! :D åkte dit efter skolan och började mocka. Gav henne lite spån och så det var mysigt och sedan borstade henne lite och kollade så allt var bra och rätt men henne :D

I morgon blir det inget stall för mig, är ledig i morgon från stallet så då vilar Missy också :D

Tisdag 26 jan

Idag hade jag lektion och det gick bra. Jag red inte så länge och inte så hort pga vårt underlag som håller på att fixas. Vi tog det lungt men hon kändes bra! :) I morgon får jag se om jag ska longera henne eller om jag ska rida ut i padocken i snön, får se!

Anmälda mig även till Missys och min första tävling på dethär året idag! Det vart på Köpnins ridklubb där jag ska rida LA:1. Kommer åka dit med två hästar då jag även ska rida Diva som är en c-ponny. Har lagt upp bilder på henne förut med kan lägga ut en till så får ni se vilken det var :D Det ska blir jätte roligt att åka iväg med två st, bra också att rida andra hästar och inte bara en :)

Diva


Måndag 25

Som sagt idag vart Missy slumätt! Hela 146 cm vart hon så en halv cm hade hon växt från sist då hon var 145,5 :) Egentligen är det Luddes dag i dag att rida men eftersom vi åkte iväg med henne så vart det inte av så då fick hon vila. Tänkte kolla så hon rider henne på torsdag istället då hon egentligen brukar vila ;)

Missan var i alla fall på ett väldigt bra humör idag, älskar det! Haha, dessa ston har ju sina glada och sura dagar :P I morgon har jag lektion, längtar!


Slutmäts

Just nu är min lilla Missy på väg och ska blir slutmätt eftersom hon är 8 år i år :) Jag kunde tyvärr inte följa med för då missar jag så mycket i skolan.. Men mamma, Emelie och en av stalltjejerna är med så det kommer gå bra! Berättar sen hur det gick för dem :D

Söndag 24 jan

Idag red jag ute igen och allt gick super bra!! Missan var glad och pigg och tyckte det var roligt, hoppas jag haha! :) var i stallet jätte tidigt i dag så vart klart med allt vid 12, jätte skönt!

Hoppas ni har haft en bra dag!


Lördag 23 jan

Idag jobbade jag och Emelie i stalllet. Det gick jätte bra fast gud vad kallt det var ute på morgonen.. Vill ha värmen nu!! :D Vid 12 tog vi in hästarna och sedan gick vi och åt lunch med sissel. Efter vi hade satt där i ett tag så började vi fixa iordning hästarna och sen gick vi ut. Vi skrittade bara idag men vi red och klättrade lite i skogen. Super mysigt var det och det är jätte bra träning så får dem fokosera på vart dem sätter fötterna ;)


Fredag 22 jan

Jadå då kör vi igen då, haha! Idag hade jag lektion och det gick super bra! Vi tränade mycket på min sits genom att jag verkligen skulle sitta kvar. Även lite öppnor gjorde jag på långsidorna. Först gick dem sudär men sen när jag fick till det gick det super! :) Bästa på dagens lektion igen var galoppen. Den går så bra nu och den förvända galoppen går också så bra, blir så glad att jag klara av det!

I morgon ska jag rida ut, vi hörs!


DÅLIG UPPDATERING!!

Jag vet.. Jag har haft en super dålig uppdatering dem här tre dagarna.. Inte bra men i kväll så kommer jag skriva ner allt som har hänt och vad jag har gjort dem här tre senaste dagarna :D Ha det bra!


TävlingÄr med i denna tävling hos ASTRID, bli det du med :)


Onsdag 20 jan

Idag red jag och Emelie ute i snön och galopperade! Det var super mysigt och det gick jätte bra! Missy kändes super fin så det var bra :D I morgon vilar missy och det blir inget stall för mig i morgon. Men på fredag är det lektion, wiie!! Ha det bra :)

Tisdag 19 jan

Idag hade jag lektion och det gick super bra!! Vi gjorde en övning där jag behövde fokosera jätte mycket på vägen och den passade Missy och mig skit bra. Hon kändes jätte fin. Vi gjorde också några galoppfattningar från skrit som gick AS bra!! Hon var så duktigt :D

I morgon ska jag rida i padocken i snön, mysigt :D

Fina bilder

Fick dem här fina och häftiga bilderna av Astrid som hon hade gjort på Missy. Tack så mycket! Visst var dem fina? :D

Den riktiga bilden


Bilden som Astrid har gjortOrginalbilden


Bilden som Astrid har gjort


Måndag 18 jan

Idag har Ludde ridit Missy och det hade gått bra sa hon. Hon sa att hon arbetade mycket med förvänd galopp och det är ju bra! I morgon har jag lektion berättar i morgon hur det gick :D


Söndag 17 jan

Idag vart det två turer ut till stallet. Jag och Emelie hade utsläppet i morse så då åkte vi dit och släppte ut hästarna. Allt gick bra med det och vi mockade redan när vi var där när dem ändå var ute men sedan åkte vi hem. Sen var det bara att åak tillbaka dit sen och fixa vidare. Allt gick super bra och det är så skönt att det har blivit lite varmare nu ute. Då blir Missy lite lungare också :D Hoppas ni har haft en super bra dag.

Missy från idag :)


Lördag 16 jan

Idag har allt gått jätte bra i stallet. Kom dit och tog in Missy och Boy och så fick hon äta upp sin lunch. Medans hon åt gick jag och hjälpte Emelie med att mocka hos Kanyon. Sen vart hästarna färdiga och även vi så få borstade vi och gjorde iordning dem. Vi skrittade ut idag och tog det lungt eftersom hon gick ganska hårt i går. Men hon kändes bra men även lungarare eftersom det har blivit lite varmare nu. Men det lär ju bli kallt igen snart..

Fredag 5 jan

Idag hade jag lektion och fan vad jobbigt det var idag! Haha gud var helt slut men min kodition är ju inte heller på topp så det kanske var därför jag tyckte det var så jobbigt men jag ska börja träna :D Men i alla fall tillbaka till lektioner. Ja, ibörjan så var det så sjutk svårt. Hade problem men hela mitt sits och bara gled över till fel sida. Så jag red väldigt mycket på volten för att hitta det rätt varvet som jag har så sjutk svårt med. Men det gick mycket bättre när jag började fokusera på vägen på volten. Då var hon även lungnare och jag hittade rätt. Så det kändes bra för det var hemskt i början, usch!! Men hon vart verkligen sjukt fin sen och det var jätte roligt! Min lilla älskling!


Vad skulle jag göra utan dig min bästa?

Onsdag 13 jan

Idag red jag själv i ridhuset med Missy. Det gick ungefär som i går fast hon var inte all lika på som i går. Så jag började direk med halt skritt, halt trav halt trav, halt skritt och så vidare. Gjorde även massor men övergångar och fattningar från galopp så hon skulle lyssna och bli lydig på min hjälper. Hon kändes bra efter jag hade gjort det och även fattningarna gick sjukt bra idag! Även om inte allt gick bra idag på passet så gjorde fattningarna min dag!!


Tisdag 12 jan

Idag hade jag lektion och det gick helt okej. Hon var så himla het idag så hon sprang mycket iväg så vi gjorde massor med övergångar från skritt till galopp, galopp från skritt och sedan så vidare med trav också. Vi gjorde även mycket skänkelvikningar och dem gick ganska bra. Ena varvet gick sjukt bra och den andra mindra bra haha!


Måndag 11 jan

Idag när jag kom till stallet så var Missy den första jag såg komande gånende med Sissel från ridhuset. Ludde har ridit henne idag och det hade gått bra sa hon :D Så när jag möte dem två så tog jag henne och tog av allt och gjorde iordning henne. Efter de så gick jag upp till ridhuset och kollade när Emelie red sin lektion. Han var super fin, ska filma någon gång så får ni se honom :) I morgon har jag lektion, berättar i morgon hur det gick :D

Bild från i sommras :)

Tävling hos Tävlingsryttaren

Är med i den här tävlingen på denna BLOGG, Bli det du med :D


Veckans blogg

Så roligt! Jag har blivit en av finalisterna till att bli VECKANS BLOGG hon Lina :D Klicka på länken och rösta på mig om du vill, tack så jätte mycket!! :D

Söndag 10 jan

Idag hade jag och Missy en riktig mysdag! :) Hon fick vila idag så jag pysslade bara om henne. När jag kom till stallet så fick hon stå så länge i Lasses box medans jag mockade hennes. Gud vad hon rullade runt där och tyckte det var jätte mysigt där inne, 3 gånger rullade hon :)

Missy rullar runt :)


Efter jag var klar med mockningen så borsta jag Missan. Det var så mysigt. Hon var på sånt bra humör och glad så borstade och pysslade om henne i en timme :) I morgon hoppas jag att Ludde ska rida Missan. Alla ordinarie ridning börjar i morgon så sen på tisdag har jag lektion :D


Lördag 9 jan

Idag jobbade jag och Emelie i stallet. Allt har gått bra men det var så sjukt kallt ute. Men det var ändå så vackert väder ute så det var mysigt ändå :) Sedan så har jag även ridit. Idag red vi ute i hagen igen och galopperade tillsammans med Emelie och Sissel. Det gick super bra och Missan tyckte det var sjukt roligt :) Det var så kallt ute när vi red så Emelie's ögonfransar frös så dem vart helt frostiga, haha sjukt!

Massor av bilder från idag, även på flera andra hästar som står på Sjövillan :) Fick även en liten film från Missy i hagen tillsammans med Chealsa :)


Emelie haha :)


Dixie & Cornett i hagen


Emelie & Kanyon i hagen


Min älskling


Jag & Kanyon pussas :)Från vänster; Emelie, Emelie & Kanyon, Jag isig, Cornett, Emelie & K, Missy, Emelie & K, Cornett, Rachman, DixieI morgon ska jag nog skritta ut med Missan. Har ridit i snön nu två gånger på rad så ska nog ta det lungt i morgon :) Hoppas ni har haft en bra dag idag! :)

Fredag 8 jan

Idag red jag och Missy ute i hagen i snön tillsammans med Emelie och Kanyon. Det gick jätte bra och missan var pigg men hon tyckte det var super kul! Vi red inte så jätte länge i snön för det är jobbigt för hästarna att gå i djup snö men hon kändes fin. Kanyon var även super fin. Tänk om dem kunde vara lika fina som dem är när man rider ute? eller hur? :) Dem blir så sjukt fina när man rider ute!

Efter vi hade ridit klar så skrittade vi vidare en sväng och sen tillbaka till stallet. När vi kom tillbaka så borsetad jag av henne och sedan mockade. Efter de så skulle Emelie rida lilla Dixa så då tog jag med Missys utetäcke och satte med i ridhuset och fröshjäl och gjorde Emelie sällskap.

I morgon ska vi jobba så då blir det en lång dag i stallet. Ska skritta ut i morgon med Prinsessan!

Bilder från i dag :)Från vänster: Missy, Jag & Missy, Emelie & Dixie i ridhuset :)
        

Torsdag 7 jan

Idag hade jag lektion och det gick SJUKT BRA!! Vi tränade mycket på öppnor som vi brukar göra, även lite skänkelvikningar. Övade på också att hon skulle vänta kvar på mig så hon inte får bara springa iväg och det gick även bättre och bättre. Jag måste verkligen vara bestämd och sitta "djup" i sadeln.

Det som verkligen gjorde min dag i dag på lektion var att jag klarade av att rida förvänd galopp runt fyrkanten. Kunde verkligen inte det förut på henne för att jag bara störde henne med min balans och sitsen så hon tappade sin balans och böt. Men idag gick det så bra och vi klarade det!! Jag har inte gjort det förut, utan bara ridit förvänd bara på långsidorna och inte på böjt spår. Men jag kände även eftersom vi inte har gjort det sen några månaden sen att hon har blivit mycket starka. Vart super glad!! 

Dagens outfit: Vanlijvit schabrak med guld och marinblå kant från equiline. Marinblå lindor till från Mias. Dem ser skitiga ut pga jag tog bilderna efter jag hade ridit. 

               

Missy i Cobras box medans jag mockar i hennes.


Är med i den här tävlingen, bli det du med!


Tisdag 5 jan

Idag var det så sjukt kallt ute så då fick hon vila i stället. Vill inte rida när det är så här kallt ute men det var perfeckt att hon fick vila idag. Hoppade i söndags, joggade lite i går och idag vila. Så idag var jag bara ute och mockade lite och pussade på henne. I morgon ska vi rida i hagen med Missan, ska filma då eller ta med mig kamera :)

Min lilla prinsessa!

Måndag 4 jan

Idag joggade jag Misasn lite. Tänkte eftersom vi hoppade i går så tänkte jag ta det lite lungt med henne bara. Känna lite på henne. Hon kändes jätte bra och fin, red inte så jätte längre!

Efter jag hade ridit så kom Emelie ut och skulle även rida. Hjälpte henne med allt så vi skulle komma hem lite fortare och sedan stog jag och tittade på lektionerna när red i ridhuset. :)


Söndag 3 jan

Idag hoppade jag och Missy!! Det gick super bra och vi hoppade 80 cm i dag :D Haha det kanske inte låter så wow men det är det högst vi har hoppat nu och om man tänker bak hur det var när vi började hoppa så kunde vi knappt hoppa 30 cm ;)

Fick med mig mamma som kunde filma mig idag, wiie så får ni se! Det är inte dem bästa sprången och så och kommer inte helt rätt hela tiden men vi kämpar på :D Fick tyvärr inte med när jag hoppade banan igen sista gången då jag hoppade 80 cm och det gick som bäst för att kameran dog men tänkte ni får se dem här ändå :D

Från framridning


Hopp


Det är helt mitt fel när hon hoppar så stort vid spegel när jag tappar balansen helt :P Kommer i helt fel galopp och sedan får hon korsgalopp så inte så konstigt att vi kom fel, haha! Men man lär sig av sina misstag :) Hoppade om hela banan sen och då gick det jätte bra och kom lite bättre på hindrena.


Sammanfattning 2009

Nu blir det en liten sammanfattning under vad som har hänt under 2009!! Vet inte rikigt om jag får med allt eller kommer ihåg allt men har försökt få med allt tror jag :D

Januari: Under den här månaden så började allt med Missy kan man säga. Jag fick och hon var min den 23 jan och det var då jag också slutade på min ridskola. Det var lite sorgligt att lämna ponnyn som jag red där, Cappuccino och sen alla mina vänner men kände att jag ville komma länge i min ridning. Så det var ett perfeckt slut och mellanrum. Slutade på gladö och började på Sjövillan direkt så Missy var min sammadag som jag slutade på Gladö. Under den här månaden hände det massor roligt och så åkte jag och Missy på vår första Kurs också på Johannesberg. Super kul!

Första bilderna på mig och Missy tillsammans :) Jag var helt överlycklig!
 

Lilla Cappuccino


Februari: Jag fick vara med i klubben ungponny satsning/ ungponnyprojekt som består av några tjejer i stallet. Vi hade en speciell programträning för oss hos Lottis som även är med i satsningen.

Programträning


Mars: Under den här månaden så hände det inte så jätte mycket. Det var mycket träning och jag och Missan försöker lärar varandra ännu bättre! Jag blev bara mer och mer förälskad i min prinsessa!April: Åkte ut på våran första tävling tillsammans! Det var på Vällingby Ridklubb och red LB:1. Det gick jätte bra och hon skötte sig jätte bra. Det var hennes tredje tävling under hennes liv och jag var jätte nöjd!

Framridning på Vällingby


Maj: Maj var en underbar månad. Kom närmare alla tjejer i stallet och jag och Missy åkte på våran andra tävling. Nu var det på Enskede Ridklubb LB:1 och vi fick våran första placering. Vi kom 2:a och jag var helt överlycklig!! Sedan på slutet av månaden åkte jag ut på en till LB. Den här gången var det på SUndby Ridklubb och vi kom 7:a :)

Efter prisutdelingen på Enskede


Framridningen på Sundby


Juni: Då var det Sjövillans ponnyklinik tillsammans med några andra som exempel några från Sundby som kom och visade lite ungponny hoppning, . Jag var med och visade upp Missy och det var super roligt! För att se flera bilder från kliniken på alla som var med klicka på länken: Bilder

Jag, Missy och Ludde från kliniken


Juli: Hände inte så jätte mycket under den här månaden. Red ut mycket och hade roligt med Missy och alla vänner på stallet. Det var ju trots allt SOMMAR!! Min och Missys favoritbild tillsammans tog under denna sommar :) Jag och familjen var även i FALSTERBO som var grymt roligt!!Augusti: Åkte i väg på en till tävlig i Mantorp. Den här gången åkte vi lite länge. Jag red LB:1 och en från mitt stall, Alva åkte med sin ponny Chealsa dit och red LA:1. Det gick jätte bra för oss. Vi båda kom 2:a :)

Missy & Chealsa, bästisarna


Efterprisutdelningen


September: Då var det tävling på DM hemmaplanen Sjövillan. Red LB:1 som var en av förklasserna. Det gick bra och kom 2:a :D Även min blogg kom till under September :D 

Efterprisutdelningen


Efter prisutdelningen


Även ett litet klipp från den här tävlingen som ni säkert har sätt i ett tidigare inlägg


Oktober: Red för LUSSAN för första gången. Åh gud vad nervös jag var men det var så sjukt roligt och det kändes jätte bra. Hon var jätte snäll och rolig att träna för. Gick även på en "Luddekurs" på Sjövillan på slutet av Oktober i tre dagar. Det var jätte roligt och lärde mycket :D Började även hoppa lite på Missy och hon blev bara bättre och bättre för varje gång som gick, super roligt!

Film från Lussan träningenFilm från kursen, programträning


November: Nu var träningen full i gång och försatte hoppa mycket som visade sig vara sjukt roligt med Missan! Det var även Globen Horse Show som var underbart med massor av shopping :D

Jag & Missan på promenad i höstsolen :D


December: Det hände inte så jätte mycket under december. Tränade mycket hemma men även tog lite lungt med Missan och hade bara roligt!!

Jag & Missan på väg ut och rida :)


Ja det var 2009 tillsammans med mig och Missy. Det tycker jag var en underbart år och 2010 ska bli ännu bättre!! Hoppas ni kommer fortsätta mig och Missy här i bloggen och den ska blir mycket roligare :D Hoppas ni har haft ett bra år alla vänner :) KRAM!


Fredag 1 jan

Hoppas ni alla hade en underbar nyårsafton i går? :)

Åkte till stallet vid halv 3 idag och Missan fick vila idag igen eftersom jag låter henne ta det lite lungt nu under lovet och i morgon så ska vi skritta ut. När vi kom fram så mockade jag till Missan. Efter det var klart så skulle Emelie rida lite i ridhuset så då kollade jag på när hon och ludde red. Hon red inte så jätte länge bara joggade och när hon var klar så fixade vi iordning Kanyon. När allt var klart med lilla gubben så gick vi ner till lilla stallet och lämnde honom i boxen och började mocka till honom.

Massor av bilder från idag :)


Missan i boxen


Emelie & Kanyon i ridhuset efter ridpasset


Emelie & Kanyon i ridhuset


Jag & Missan


Haha jag, Emelie & Missy är glada


Emelie & Musse i stallet


Jag & Missy


RSS 2.0