Sommarlov för Missy

I dag fick Missy sin sommarlovs vila som hon ska ha i lite mer än två veckor blir det :D Kanske två veckor och 2-3 dagar :) Så det kanske inte kommer att skrivas så jätte mycket i bloggen just nu det här två veckorna som kommer, men sedan blir det massa rolig uppdatering med träning inför hösten och roliga tävlingar :D Ha det bra! Kommer självklart skriva i bloggen ibland :D


Lördag 18 juni

I dag har jag varit i stallet nästan hela dagen för jag jobbade i dag. Allt har gått bra, det var väldigt lugnt i stallet idag så det var skönt. I dag blev det två hästar som fick bli ridna. Kanyon och Cobra som jag skrittade ut på. Det gick jätte bra med båda två, så snälla! :) Missan fick vila i dag, hon ska ändå snart få sitt lilla sommarlovs vila :)

I morgon blir det upp tidigt igen och jobba i stallet :) Ha det bra!


Fredag 17 juni

Var vid stallet runt lunch i dag och red min lilla älskling. Joggade bara henne i dag då jag hade henne låg i formen hela passet. Hon kändes super fin och kvick på min hjälper. I traven red jag mycket på fyra serpentiner och gjorde lite övergångar vid medellinjen och några volter vid bågarna.

Galoppen har aldrig gått så bra som det gick idag. Jag brukar testa ibland när jag rider i galoppen att jag lägger ner formen så låg som möjligt nästan och då ska hon inte rinna i väg utan ligga kvar i den galoppen som det var innan. Så hon väntar kvar på mig. Och i dag när jag gjorde det i galoppen så fick jag henne så fint på bakbenen och hon blev verkligen bärig. Jag kunde bara luta mig tillbaka och hon samlad ihop sig, så himla roligt!! Blir så himla glad. Jag kunde till och med lätt så mycket på tyglarna att det blev som långa tyglar för henne och hon låg fortfarande kvar och lyssnade på min sits :D Världens bästa ponny!


Torsdag 16 juni

Tog det lungt med Missan i dag och longerade henne bara ute i padocken. Det gick så sjukt bra, hon har aldrig varit så fin när jag har longerat henne. Så roligt! Hon har verkligen blivit rundare och finare i kroppen som jag inte har sett när jag själv sitter på henne :)


Tisdag 14 juni

Jag och Missy hade lektion i dag och det gick jätte bra! Jag fick börja med att rida i galoppen då jag först skulle rida 6 serpentiner. Har aldrig gjort det förut på Missan men det gick bra, lite svårt att hinna med men vi är på väg! Känner reda bara på några veckor hur mycket starkare hon har blivit. Så roligt!! Blir så glad när vi börjar kunna göra saker.

Sen la vi till också att jag skulle göra ett enkelt byte efter tre serpentiner och sedan byta galopp och rida de sista tre serpentinerna, precis som det är i fei lag programet. Efter de gjorde vi några enkla byten och sedan skulle jag la ner formen så mycket som möjligt och rida nästan på långa tyglar kan man säga och hon skulle ändå vänta kvar på mig. Det gick jätte jätte bra! Hon väntade kvar så fint och bra :)

Sist av allt red vi lite i traven då vi gjorde några få öppnor och sedan skulle jag rida halvt igenom och rida lite skänkelvikning/sluta då jag skulle ställa först åt höger som i en vanlig skänkelvikning och efter några steg motstäld (pågående sluta) och då höl vi på så där. Det gick jätte bra med de också, blev bättre och bättre för varje gång vi gjorde det då hon följer med på noterna haha :)


Har fått bilder från DIV 1 finalen :)Min bästa bästa flicka! Kan inte fatta ibland att du är min, min dröm som blev sann!

Lång uppdatering

Ja nu var det ett tag sen jag skrev tyvärr men det har hänt så himla mycket med allt då det har varit hästar, studenten, tävlingar och massa andra roliga saker. Så nu tänkte jag berätta allt som har hänt i ett och samma inlägg, hoppas inte det blir tråkigt att läsa :)

Senast jag skrev så skulle jag åka till Strömsholm och kolla på SM-tävlingarna som de hade där. En i stallet och tre i klubben var med och tävlade men hann bara se en av de, Lotta heter hon. Det gick jätte bra för henne för att bara ha haft hästen i några månader så det var riktigt kul. Hon kom till final, super kul!! Grattis Lotta :D Kameran åkte med som jag sa i förra inlägget och tänkte visa lite bilder på Lotta och hennes häst Audina:
Sen dagen efter så åkte jag och Missy och tävlade våran andra LA:P1 på Värmdö Ridklubb. På framridningen kändes hon bra, hon blev kompis med en liten häst som stog i hagen precis brevid och gneggade hela tiden till honom/henne, haha lilla Missy :) Ute på banan sen blev hon lite spänd. I trav programet så tittade hon runt överallt hela tiden på allt annat (tävlingen var utomhus) så då fick vi några missar. Första öppnan och slutan gick jätte bra men den andra blev hon jätte spänd så där tappade vi lite. Men sen i galoppen så kändes hon mycket bättre och blev mer avslappnad och inte alls lika spänd utan kändes jätte fin i hela galoppprogramet.

När jag kom ut för banan var jag ändå nöjd. I dem här lägerna när hon blir så där små spänd och tittar på andra saker så jag kan inte göra så mycket mer än vad jag gör utan jag var nöjd ändå. Hon gjorde allt ändå och det är de som är viktigaste. Sedan kom resultatet och jag fick 66% och gick in på en andra placering. Åh blev så glad! Kunde inte riktigt fatta det den här gången heller, så himla roligt! Så nu fick jag mitt andra nationella kval och får tävla nationellt :D

Det var ganska många efter mig men ingen av de hästarna slog mig så jag kom på en 2:a placering :D Jätte roligt! Världens bästa Missy :D Nu blir det hård träning så hon kan gå de svåra klasserna :D

Dagen efter tävlingen så Missan vila som hon alltid brukar få göra efter en tävling. De andra dagarna har jag bara tagit det lite små lungt med henne och det har gått jätte bra :)

Sen har jag även tagit STUDENTEN! Helt sjukt känns det, kan inte riktigt fatta det än fast det har gått flera dagar nu. Men det var en av det roligaste dagarna i mitt liv. Har aldrig upplevt en såndan känsla som jag hade den dagen, helt sjukt! Känslorna var både lycka och sorg för jag hade världens bästa klass med bästa personerna man kunde vara tillsammans med så det var tråkigt att inte vara med de varje dag längre. Men vi ska försöka ses så mycket ändå efter och det tror jag vi kommer att göra :D Tänkte visa lite bilder från min student :)

Så här såg jag ut :)
Utspringet


Ja det var nog allt det roliga som har hänt tror jag, nu kommer det vara uppdatering varje dag! :D
Bloggen är vid liv igen!Strömsholm

I morgon åker jag till Strömsholm och kollar på SM då en i Sjövillan är med och tävlar så vi ska dit och heja på henne :D I dag var det första kvalet och hon kom på en delad 7:de placering, duktiga Lotta! :D

Kameran följer med i morgon så bilder blir det förhoppningsvis om det inte är dåligt väder ute :)

Lotta och Audia :)


Torsdag 2 juni

På söndag ska jag tävla på Värmdö ridklubb en LA:P1 :D Ska bli jätte roligt, är jätte taggad!! :D Förväntar mig inte lika bra poäng som jag fick förra tävlingen men jag blir jätte nöjd om hon gör de svåra bra, det är ju trots allt våran andra P1 tillsammans så inga höga förväntningar :)

I dag gick Missy jätte bra!! Hon kändes jätte fin hela tiden! Kom på att från och med nu ska jag rida typ två gånger i veckan så där som jag red i går, det passade henne så bra. Hon blev verkligen lösgjord av det :) Gjorde några enkla byten i dag och de gick jätte bra! Hon har blivit så duktig! Kan inte fatta i bland att för mindre än två år sedan kunde vi knappt galoppera på en 20 m volt och nu gör vi enkla byten tillsammas :D Min duktiga flicka!

I traven sen red jag några öppnor och slutor som också gick jätte bra! Så roligt att slutorna börja fungera för oss nu, vi båda börjar lära oss hur vi ska göra :)


Tisdag och onsdag 1 juni

I tisdags red jag lektion för Ludde. I början av lektionen kändes Missy lite stark, fast ändå inte stark men ändå stark i munnen och fick inte med ryggen lika bra som vanligt. Så vi började med en grej men slutade med den och bara la ner och tog upp formen hela tiden, från jätte låg i formen till normal igen. Det blev sådan himla skillnad. Vi gjorde inget speciellt, utan jag först i helt vanlig arbetsgalopp i jätte låg form och hon galopperade jätte fint då! Sen i traven skulle jag först ha vanlig form vid spåret och sedan skulle jag vända som en halv cirkel över banan och där skulle jag lägga ner henne och sedan när jag kom fram vid spåret igen ta upp formen. Det gick också super bra, hon fick strecha sin rygg lite där och hon blev så himla fin! Ibland är behöver man inte göra massa övningar för att få hästen fin utan en sån här liten grej kan göra så mycket! :D

I onsdags så red jag dressyr ute och tänkte samma sätt som vi gjorde i går på lektionen. Hade henne jätte låg i formen hela passet och red bara på volter och rakspår. Hon kändes jätte fin och det kändes som hon tyckte det var lite skönt att få gå så :) Den där passade verkligen Missy jätte bra!


RSS 2.0