Helgen som varit

I helgen har Missy fått skrittat ut två dagar och i går så joggade jag henne på utebanan :) Det gick bra och kändes helt okej, hon var lite små spänd för jag var där ute helt själv men hon blev fin på slutet :)

Bilder från helgen kommer snart.. Ska bara ladda in de på datan :)

Min vackraste flicka!


HÅRUPPSÄTTNING

Hittade lite bilder på hur Emelies hår såg ut på lördagen. Fick tyvärr ingen bild på hur jag gjorde hennes hår på söndagen vilket var synd för den blev jätte fin, min favorit faktiskt :D Men det får bli nästa gång!


Lite bilder från FalunHittade en bild där man ser lite hur mitt hår såg ut i söndags (hade två olika på lör och sön). Kanske inte den bästa bilden och man kanske inte ser så mycket men lite iaf :)


Missy och Kanyon tittar ut från deras boxar :) Kanyon till höger och Missy till vänsterTre dagars vila för Missy

Missan fick lite tre dagars vila efter meetinget. Hon har gått så bra och ganska på innan och så var hon ändå så duktig på tävlingen men att bo i ett nytt stall och osv :) Men på torsdag ska jag börja rida henne igen så det är bara i morgon med hon ska få vila :)


HÅRUPPSÄTTNING

Så här såg jag ut i mitt hår i lördags när jag tävlade, fick ingen bra bild på hur jag hade det i söndags men ska försöka hitta någon som man ser något iaf :)


SÖNDAG 24 JULI - TÄVLING MEETING

I dag startade jag och Missan LA:P2. Vi har aldrig tävlat det förut så det blev som en liten debut på den :) Haha men ja, Missy var lika spänd som i går och ville bara springa fort igen och gnägga efter Kanyon. Haha så det blev ett lite halv kast program kan man ju säga, så svårt att göra bra rörelser när de är så spända och ska titta på andra saker än att fokosera. Men om man ska vända det till något positivit så var det bra träning ändå, måste lära mig att kunna rida program någorluna bra ändå när hon blir så där spänd :)

Fick tyvärr inga bilder från i dag :( Men jag fotade lite Emelie när hon red så det kan jag bjuda på :)


LÖRDAG 23 JULI - TÄVLING MEETING

Hej alla underbara! Just nu är jag och Missy på ett meeting i Falun. Mitt och Missys allra första meeting för båda oss. Vi kom fram i går och allt gick bra, Missan trivdes direkt och var lugn så det var skönt :)

I dag då så gjorde vi vår första start på denna helg, då vi red LA:P1. På framridningen kändes hon jätte bra och fin! Hon lyssnade jätte bra på min mig och var avslappnad, enda lilla var att hon så fort jag red förbi stallet hon står i så gnäggade hon hela till hennes lifeguard, Kanyon haha :D

Sedan ute på banan, som var utomhus, blev hon väldigt spänd och laddad. Men vi körde på och försökte göra så gott jag kunde alla rörelser och saker, det är så himla svårt när hon blir spänd och vill helst bli lite kort i halsen och springa fort :) Men jag är ändå nöjd, det som jag blev extra glad för i dag var att slutorna gick bäst i dag, som jag annars har svårast med så det var roligt :D Ett stort +! Det hela slutade på 60, ngt % så det var ändå helt okej för att hon var så spänd som hon var, kom en utanflör placering på det :)

Men nu laddar vi i morgon ist, känns skönt nu när hon har sett banan så förhoppningsvis är hon inte lite spänd i morgon men det vet man aldrig :) Uppdaterar självklart hur det går i morgon :)

Lite bilder från i dag :)
SÖNDAG 17 JULI

I dag fick Missy vila :) Hon har gått så bra nu så det förtjänade hon. I helgen som kommer ska jag på mitt och Missys första meeting :D Ska blir jätte roligt, är as taggad! Ska till falun och rida LA:P1 och LA:P2. Har aldrig tävlat LA:P2 så det ska bli spännande. Det som är lite exktra roligt är att Emelie ska också dit och tävla med Kanyon. De har både för ponny och häst :)

Kanyon & Missy :)


LÖRDAG 16 JULI

I dag red jag lektion för Helena och det går nästan inte beskriva vilken känsla kan fick i dag! Wow, har aldrig haft en sån bra känsla Missan någonsin. Det gick så sjukt j*vla bra! :D Satt och bara log hela tiden, blev så himla glad! Min lilla flicka som börjar bli stor :)

Vi började med att arbeta i galoppen, hon blir oftast bäst att börja med galoppen för då kommer hon ihåg bättre. Då red jag mest runt fyrkanten och hitta ett bra flyt och lägga in ibland några enkla byten lite då och då och byta galopp, så jag byte mellan vanlig och förvänd galopp. Det gick jätte bra, fattningar var helt otroliga i dag. Blir så himla glad och lite stolt faktiskt, haha tänker alltid tillbaka från när jag fick henne och så kan hon göra såna fina fattningar nu :) Vilken känsla det är, det är lycka!

Jag tyckte att galoppen kändes hur underbar som helt men sedan när jag började jag trava så var det helt otroligt. Fick ett sånt fint stöd i munnen och bra form på henne. Missy kan ju bli något bakom lodplan ibland men i dag var hon nästan mer fram med nosen. Här red jag också mest runt fyrkanten bara så hon skulle hitta sin egna balans och vid hörnen skulle jag göra några 10m volter och verkligen få till ställningen. Sist skulle jag göra några öppnor på långsidorna och det gick så bra, blir så glad! Fick en jätte fin takt och ställning, bara satt och log :D

Jag säger bara så här, fy fan vad jag älskar min ponny! Hon är verkligen min dröm som blev sann.


MITT TRÄNS

Fick en fråga om mitt träns om jag kunde skriva lite om det och självklart kan jag göra det :) Skrev ett inlägg om om det för ganska länge sen så tog samma text igen.

Märket på tränset är Döbert och det är i brunt och rundsytt som ni säkert redan sätt. Jag köpte tränset på en butik här ute på Ekerö som heter Hästhoven. Det var en tjej innan jag köpte som hade speciall beställt tränset från Hästhoven. Men när det kom så ville hon inte ha det längre pga hon hade köpt en svart sadel och då vill man oftast ha ett svart träns. Så då hängde det där hos Helle som äger butiken och så åkte vi dit för att kolla på något och då hängde det där och var som gjort till Missy. Det var i hennes storlekt och i färgen som jag ville ha. Och så älskade jag v-formen på pannbandet med den lilla blåa blomman (till höger på bilden) som var med tränset. Lite annorlunda mot andra pannband. Vi fick det lite billigare eftersom hon ville bli av med tränset nu när hon som beställde det inte vill ha det, så det kostade runt 4000-5000 kr, kommer inte riktigt ihåg exakt för det var ett tag sen. Lite dyrt kanske men då är det kvalitét man betalar för och då vet man att det kommer att hålla ett rätt bra tag :)

Bilden till vänster är exakt samma träns fast med mitt andra pannband. Det är små strass i lite rosa champang färg, vet inte märket på det men sånna pannband går att köpa överallt kan jag tro :) Just nu använder jag pandbandet som är på bild nr 2. Det är också lite champang rosa med hälften rosa stenar och sen helt blanka stenar :)

Vilket tycker ni hon passar bäst i? :)


TORSDAG 14 JULI

I dag fick jag lite hjälp av Helena, som är Luddes dotter, med att rida Missy. Hon rider jätte fin och bra och hon har aldrig ridit Missan förut så det var jätte kul att se henne rida henne. Hon red henne jätte bra :D Super bra för ibland behöver man verkligen lite hjälp av en som kan mycket mycket mer och har mer erfarenhet.

Men det gick iaf jätte bra och hon var så fin! Hon red nästan bara i galopp, travade lite i början och sedan när hon la ner henne men annars arbetade hon mest med galoppen. Hon gjorde jätte fina galoppfattningar, har aldrig sett henne göra så fina när hon sätter sig mer och blir mer runt i fattningen. Så kul när hon börjar bli starkare nu :) Det är verkligen lite nuttigt att se sin häst på marken ibland för det är då man se vilken skillnad det har blivit, även om man känner det i ridningen så kan man se andra saker som har blivit mycket bättre :) Sist jag såg henne från marken var för jätte länge sedan när Emelie red henne :)

När hon la ner henne sen i traven så fick hon en jätte fin takt. Missy har väldigt lätt att komma i en snabb takt i traven, hon måste lära sig att vänta. Men det blir bara bättre och bättre och hennes takt blir mycket bättre :) Min älskade flicka!


ONSDAG 13 JULI

I dag blev det inget stall för min del.. Jag jobbade till 5 idag och snart så ska jag, Emelie och mamma åka och se Harry Potter så skulle inte hinna ut och rida två hästar så min bästa snälla syster tog hand om hästisarna idag :D Allt hade gått jätte bra!

Fick en fråga om mitt träns och lägger upp en inlägg senare i kväll efter bion om det :D


I MORGON KÖR VI!

Från och med i morgon ska jag skriva varje dag i bloggen om vad som händer! Uppdatering har varit dåligt jag vet.. :( Men från och med nu (LOVAR) blir det varje dag :D Börjar från och med i morgon! Ha det bra alla hästmänniskor!


YES, NU ÄR VI IGÅNG IGEN!

Lite tråkigt när bloggen har varit lite död som man kan säga haha, men det var bara för Missan har haft lite sommarlov :D Men nu har jag äntligen börjat sätta igång henne igen, har skrittat i tre dagar och i går började jag jogga igång henne så nu har jag joggat henne två dagar. Jag ska jogga henne i morgon också, så då fick hon skritta tre dagar och sen joggat tre dagar, inte för fort fram :)

Jag ska också rida en häst i stallet i två veckor nu då hon som äger hästen, Michelle, är utomlands och har roligt :D Det är samma tjej som äger de andra två hopphästarna jag brukade rida :D Men nu har hon bara en kvar i stallet som heter Pinne, eller han kallas för Pinne och heter Energy och är också en hoppponny :) Det gick bra med honom i dag när jag red han. Red bara grundläggande i dag på honom så jag lär känna honom. Gjorde bara halter och övergångar hela passet och det kändes jätte bra på slutet :)


RSS 2.0