Lördag 26 februari

I dag har jag varit duktig och ridit 3 hästar :D Först red jag söta Kudden och det gick helt okej med honom. Red bara grundläggande saker på honom som temopväxlingar och övergånar på fyrakanten, volter och serpentiner. Efter honom red jag Mossy och det gick bra med honom också. Tänkte och gjorde samma saker med honom också, mycket tempoväxlingar :)

Sedan när jag var klar med dem två så var det bara min pärla kvar att rida. Red lite dressyr i dag också, hade tänkte rida ut med det blev lite ändrade planer så ska göra det i morgon i stället :) I alla fall det gick JÄTTE bra med henne idag! Den den "aha-upplevelsen" jag fick på lektion i torsdag fungerar verkligen jätte bra på henne. Får henne så bra i handen när jag rider dem där tempoväxlingarna.

I galoppen sen kändes hon också jätte bra! Red lite tempoväxlingar där också och övergångar, fattningar. Red också lite förvänd galopp som gick jätte bra! :)


Fredag 25 februari

I går var det torsdag och då rider ju jag lektion. Det gick båda jätte bra och mindre bra. I början av lektion så red jag i galopp och då gick det jätte bra. Red mycket fram och tillbaka i galopp då jag skulle skära av hörnet (typ liten diogonal) och öka galoppen på den sträckan och sedan när jag kom fram till väggen igen skulle jag ta tillbaka och göra en 10m volt. Fick jätte bra känsla i mellangaloppen :)

Sen började vi arbeta i trav och det var lite som förra lektion att jag hade svårt att komma ner i sadeln men det gick jätte bra sedan mot slutet då jag kom på en ny grej typ. Jag skulle trava jätte långsamt men ändå med en bra takt i trav genom att bara räta mig upp och sedan rida på igen och sedan ta tillbaka igen och då blev hon super fin!! :)

I dag fredagså tränade jag jätte mycket på det jag gjorde i går på lektion i traven med tempoväxlingarna. Började med det nästan i början och jag fick henne så bra i handen då när jag red fram och tillbaka hela tiden. I galoppen gjorde jag lite övergångar och små öppnor och slutor som är jätte bra balansövning för henne :) Gjorde även lite förvänd galopp och det gick jätte bra! När jag la ner henne sen kändes hon också jätte bra och fin! :)

Efter Missy red jag andra två hästar Mossy och Kudden. Hon som har dem är bort hela den här veckan som kommer så ska rida dem hela veckan :) Men det gick bra med båda två :)

Så här såg Missy ut idag! Älskar dem här färgskalorna på henne :)


Onsdag 23 januari

I dag red jag dressyr på Missy. Nu ska jag rida mycket utan stidbyglar så jag blir bättre på att sitta ner så i dag blev det utan stidbyglar igen. Jag tränade på lite samma sak som jag gjorde på lektion i går i galoppen när jag skulle rida llite öppnor och slutor. Det gick faktsikt jätte bra i dem, dem var lite bättre i dag också så det var kul :) Traven gick helt okej i dag, hon var lite små spänd för jag red för jag var helt själv i ridhuset och då brukar hon var lite små spänd men hon blev fin sen på slutet när jag la ner henne :)


Tisdag 22 februari

I dag red jag lektion för Ludde. I början gick det bra med galoppen då jag först red i lite förvänd galopp på 4 serpentiner och runt fyrkanten. Efter de så skulle jag i galoppen rida för lite öppna och sedan lite sluta in mot mitten bara några steg och återigen öppna -> lite sluta -> lite öppna igen och så vidare tills man kommer fram till nästa kortsida igen. Och så red jag några gånger i båda varven.

Sen efter galoppen skulle jag rida i traven och det gick lite mindra bra i början då. Jag red utan stidbyglar igen hela lektionen och jag fick så himla svårt att hitta balansen och sitta ner på henne och då blev jag lite frystrerad. Men blev lite peppad sen och då gick det mycket bättre och hon blev jätte fin. Fick jätte fin tak i traven och hittade balansen mycket bättre :)

Och i går var det måndag och då vilade hon.


Söndag 20 februari

I dag blev det en skritt tur ute barbacka :) Det var jätte mysigt och skönt! Vi red igenom en liten skog också där det var massa med snö. Jätte bra träning för lilla Missys huvud när det ramlade ner snö helt plötsligt från träden haha, hon är så söt min lilla flicka!


Lördag 19 februari

I dag blev det upp tidigt och jobba i stallet med syster. Det gick bra men hur kallt var det inte idag?! När vi åkte ut till stallet i morse så var det minus 24 ut :O Helt sjukt!! Vill ha vår nu.

Men det gick bra med Missy idag. Galopperade ute i snön och hon tyckte det var så roligt! Hon var jätte pigg :) Innan jag red Missy red jag även ut på Kanyon då Emelie red ut på en annan häst. Det gick också jätte bra med honom, han kändes jätte fin ute!

Jag och Kanyon i dag! Haha jag är helt inpackad med massa kläder från huvud till tå ;)


Fredag 18 februari

Longerade Missy idag för hon gick ganska hårdt i går på lektionen så fick hon ta det lite lungt. Det gick jätte bra och hon var fin! :) I morgon ska jag rida ut :)

Torsdag 17 februari

I dag har jag ridit två hästar, Missy och sen så red jag en liten d-ponny som heter Mossy. Det är en jätte söt hopponny och hon som äger honom var borta i dag så det var därför jag hjälpte henne med att rida honom idag så han inte behövde vila :) Men det gick bra med honom, lite annorlunda ridning mot Missy men han är rolig och jätte snäll!

Sen så red jag lektion på Missan och då hade jag lektion tillsammans med Emelie :) Vi har haft det förut också och det är kul att göra det ibland för då får man ändå rida och försöka lite själv men samtidigt få lite hjälp och tips. Men det gick jätte bra mot slutet i dag. Hittade en helt ny känsla och sätt på henne som gick jätte bra! Red även utan stidbyglar så jag ska komma mer ner i sadeln, måste rida mer utan stidbyglar så jag lär mig sitta ner! :)

Juste jag glömde ju att skriva hur det gick med Missy i går. Emelie red henne i går för jag hade ett stort prov i dag i skolan så var tvungen att vara hemma och plugga.. Tur att jag har min syster som kan hjälpa mig :)

Jag han tyvärr inte ta någon outfit bild idag.. :(Läsarfråga

FÅRGA: Hur många mias schabrak har du?
Kan du inte lägga upp en bild med dina schabrak och dina matchande lindor också?


SVAR: Hm jag har ingen aning hur många schabrakt jag har faktiskt, jag ska räkna :D Jo självklart så fixar jag det!!


"Dagens outfit"   

"Sjövillan" Ulltäcke - Mias
Schabrak creamvitt med marinblå kant och en vit liten kant - Mias
Creamvita lindor - Mias
Paddar runt om (syns ej) - Mias
Vita boots med ludd - Eskadron


Haha inte den finaste bilerna men hoppas ni ser ändå helt okej :D


Tisdag 15 februari

I dag red jag lektion som jag brukar göra på tisdagar :) Det gick jätte bra i dag. I början av lektion var det mest galopp då jag tränade mycket på förvänd galopp och sedan lite påbörjande enkla byten. Jag gjorde en övergång till skritt och sen red en liten skritt volt och sedan fattade galopp igen. I traven gjorde vi först några skänelvikningar och sedan några öppnor och slutor. I slutorna som fortfarande jag har väldigt svårt med, även öppnorna men dem går mycket bättre, så skulle jag tänka att jag red en skänkelvikning fast ha henne fel stäld. Va jätte bra övning :)


Läsafråga

FRÅGA: Kan du inte lägga ut fler bilder på vad Missy har på sig när du rider? Du har så fin utrustning :) Superfin ponny! :D

SVAR: Jo det kan jag göra!! :D Ska försöka och komma ihåg att ta kort på det jag har på henne :) Tack så jätte mycket!! :D

Måndag 14 februari

Haha så typiskt grej som hände i dag i stallet med mig och Emelie. Vi åkte ut till stallet för att rida och hade tagit fram alla saker som vi skulle ha på hästarna och ställt upp de på gångarna. Sen går jag bara in i sadelkammaren och kommer på att vi har glömt våra träns hemma när jag såg att det inte hängde där inne. Haha så typiskt. Vi tog nämligen hem dem i går för att smörja dem men glömde bort det och glömde helt bort att dem fortfarande var kvar hemma :P Då gick de inte så bra och rida helt enklent så då fick de vila i stället. Det är ändå så sjukt kalt ute och det är inte så jätte bra att rida när det är så här kalt ute så då gjorde det inget :) Hon såg ändå lite trött ut :)


Läsarfrågor

FRÅGA: Så sjukt fina!! Ville kolla mer när klippet var slut så släng in ännu fler videos tycker jag :D Stort lycka till i fortsättningen!

SVAR: Tusen tack, blir så sjukt glad av så fina kommentarer!! :) Haha ja självklart kan jag göra det, måste få ihop lite mer videos när jag rider men det ska fixas :D

FRÅGA: Håller med alla ovanför! härliga bilder! Undrar vad det är för benskydd du har? Tyckte de såg väldigt snygga ut!


SVAR: Så här ser de ut :)

 

 


Det här fick Missy ha på sig i dag :)


 

 

"Sjövillan" ulltäcke - Mias
Vitt schabrak med grå och vinröd kant - Mias
Vinröda lindor - Mias
Vita boots - Eskadron


Söndag 13 februari

I dag red jag lite lätt dressyr/jogg på Missy i ridhuset. Det gick bra och hon kändes fin. Gjorde knappt några rörelser i dag, bara några skänkelvikningar i början men annars tränade jag mest på övergångar och halvhalterna :) Efter vi hade ridit klart tog jag och Emelie en skritt tur med hästarna så fick dem vara ute lite, det var så fint väder idag också :)

Missy, Emelie och Kanyon idag! Dem var så söta när dem fick morötter :DBilderna från i går :)

Lördag 12 februari bilder

 

I dag var min mammi med ut till stallet och fotade mig och Emelie när vi red ute i snön :D Lägger upp några till snart :D

Kram till er!

Juste, vill bara säga tack så mycket för dem fina kommentarerna ni skrev om klippet jag la upp :) Blev jätte glad när jag läste dem! En stor kram till er :)


Torsdag 10 februari

Red lektion idag och det gick sådär. Kändes som jag hade hela Missy i mina händer, speciellt i galoppen också. Kändes som jag inte kunde sitta ner i dag haha konstigt Men sen mot slutet blev hon fin så det var skönt att hon blev lättare i handen och kunde sätta sig på sina bakben. Men det blir lite så ibland att när hon är lite spänd och tittig så är jag där på "vakt" hela tiden för att typ "rädda" henne och det kan jag inte göra länge. Nu är hon inte lika lite länge utan nu är hon stor och hon får klara sig själv lite, annars kommer hon blir helt chockad jag inte kommer göra det på exempel tävling eller något sådant :) Sen när jag la ner henne i traven kändes hon jätte fin :) Det är alltid bättre när det går sämre i början och det blir bra på slutet än att det känns bra i början och dåligt på slutet, eller hur? :)

Min baby!


Litet klipp från programträningen

Åh jag älskar den här låten, den är så fin! Om jag skulle göra en kùr en gång i livet skulle jag vilja ha den här låten :D


Tillbaka igen på spåret

Sådär ja, nu tar jag nya tag igen haha :D Aja, det blir så ibland när det är mycket som händer med skolan och stallet :) Men i söndag så hade vi alla medlemar i Sjövillan programträning för Roger vilket var jätte kul och bra för att få tips inför tävlings säsången. Jag red LA:P1 som vi inte riktigt är 100% säkra där än men jag ligger just nu och väger mellan den klassen så då var det lika bra att rida den för honom och höra vad han tyckte och om han hade några tips som kunde göra det bättre. Hon kan göra alla vägar i programet utan det är mest skolorna och dem enkla byterna som måste blir lite bättre.

Det gick sådär, helt okej för mig. Hon var lite spänd när jag red igenom programet första gången. Men sedan när jag red programet igen så gick det mycket bättre då jag fick lite tips av honom. Han sa bland annat att mina halvhalter måste blir mycket bättre så hon inte springer i från mig och bara viker in nosen. Tänkte på det hela tiden igenom andra programet och då gick hon mycket bättre. Både i takten och i formen :) Men enkla byterna var jag ändå ganska nöjda med för att vara oss i dags läget :)

I måndag så vilade hon så då hände det inte så mycket :) I går hade jag lektion för Ludde och det gick jätte bra! Vi gjorde både lösgörande saker och lite rörelser :) I traven var hon jätte fin, red lätt hela lektion och då blir jag mycket lugnare i min hand eftersom jag hittar min balans mycket bättre då än vad jag gör när jag sitter ner. Fick jätte fin takt och hon var även fin i formen :)

I dag onsdag så tog Emelie han om lilla prinsessan för jag slutar så sent på onsdag och då kommer jag hem jätte sent från stallet. Men hade ändå planerat att longera henne i dag så gjorde Emelie det åt mig, snälla hon så kunde jag vara hemma och plugga :)

Tänkte lägga upp en liten video från programträningen, kommer upp om ett tag :)


Tordag 4 och fredag 5 februari

I torsdag hade jag lektion och det gick bra :) Vi tränade jätte mycket på öppnorna och slutorna vilket gick jätte bra efter ett tag. I galoppen sen tränade vi typ bara på enkla byten. Vi tränade på den vägen som det är i P1 och det gick jätte bra mot slutet. Eftersom hon inte riktigt än kan göra jätte bra enkla byten så blir dem lite sådär men det lär hon sig snart, hon är duktigt för det hon kan :)

I dag fredag så red jag nästan bara i galopp, red fram lite i trav i låg form. I galoppen då så tränade jag mycket på de enkla byterna, precis som vi gjorde i går på lektionen. Det gick bra men det blir svårt i bland med det lär vi oss snart :)


Onsdag 2 februari

Var ledig i dag från skolan så då hjälpte jag Emelie att jobba i stallet och så kunde jag rida Missan på morgonen :) Det gick bra att jobba i stallet och rida. Vi red ut på Missy och Kanyon och det var jätte mysigt för det var precis när solen hade gått upp. Vi red lite på ängen med hästarna och dem var jätte pigga :)

Haha en gamal mysig bild på Emelie, Missy och jag :)


Tisdag 1 februari

I dag red jag lektion på Missan och det gick sååå bra! :D På söndag ska vi ha program träning för Roger och jag ska rida LA:P1 så red igenom den i dag och kollade vad som behövdes tränas mer på osv :) Programet gick bättre än vad jag trodde det skulle gå så det var kul fast det är ju fortfarande saker som behöver bli mycket bättre som slutorna och enkla byterna :) Men fick till några jätte fina mellantraven, det har nog aldrig gått så bra att rida i dem för jag kan ha så svårt att hitta balansen och sitta ner. Men i dag gick det bra :D

En bild från en programträning ungefär några månader efter jag hade fått Missy :)


RSS 2.0