2011 sammanfattning - Mitt bästa år med min finaste ponny!

Ja, 2011 var ett helt underbart år för mig och Missy. Vi börjar började året riktigt bra med en vinst i LA:1 och slutade året med att jag uppnådde mitt mål med Missy, att rida en FEI klass på nationell nivå, vilket vi också gjorde. Jag är så himla stolt över det jag och Missy har gjort tillsammans, inte bara det här året utan alla våra tre år tillsammans. Men såklart har det hänt roliga saker under hela året också, vilket jag ska sammanfatta nu med text och framförallt massor av bilder :D


Ett nytt år igen, mitt sista tävlings år med Missy framför mig. Jag var extremt taggad redan i början på året att åka ut och tävla. Förutom att jag längtade till tävlingarna skulle börja så hände det inte så jätte mycket mer. Jag och Missy tränade och hade roligt tillsammans som alltid :)


Red programträning för Roger Olsson då vi red LA:P1. Kommer ihåg att vi hade precis börjat rida börjat bli okej för den klassen. Träningen gick bra, vi fick massa tips att tänka på inför tävlingarna inför våren. En grej som jag verkligen kom på under den program träningen var "Man ska inte ha för brottom med allt, man måste även komma ihåg att ha kul med sin ponny på vägen och inte bara komma upp i klasserna". De tänkte jag på under hela året som gick och det visade sig att ge ett riktigt bra resultat.

Det var ju även massa snö under den här vintern, underbara uteritter och härliga galoppbilder i snön :)
Äntligen! Nu började tävlingarna och jag var riktigt taggad inför tävlings säsgonen som var framför oss. Årets första tävling var i Mantorp där vi tävlade en LA:1. Vi kunde inte haft en bättre start på tävlings året, kom på delad 1:a på 70%. Lycka kan man säga att jag var! Leendet på mina läpparna satt nog kvar hela kvällen och helgen :)


 

Aprilmånad började med att min tränare Ludde skulle ha en clinic på min gamla ridskola, Gladö Ridsällskap. Det roligaste var att jag och Missy fick vara med på clincen och rida tillsammans med min syster Emelie på Kanyon, Lotta på Audina och Ella på Delle. Det var jätte kul att få komma dit och rida, och träffa alla min gamla underbara kompisar och gamla tränare som man har varit med nästa hela livet förut :)

Bilder från clinicenVåren var även också på väg till oss, så underbart! Vilket också betydde att man äntligen kunde ta fram kameran och med mitt intresse för att fota hästar så fick bland annat Emelie och Della vara med på lite bilder, även lite vår bilder blev det på mig och Missan :)

 

 

 

Det blev även dags för första omgånen i Allsvenskan DIV 1 som hölls på Siggesta Ridklubb. Red en förklass som var LA:1 då vi kom 3:a och sen lag klassen. Dagen kunde inte sluta bättre då vi vann första omgången i lag tillsammans med bästa laget som var med Ida, Ebba och Louise. Vi alla var hur glada som helst och kunde inte första att det var verkligt!

Maj började med att det var dags för andra omgången av Allsvenskan DIV 1 som höll på Täby Ridklubb. Drömmen fortsatte och vi vann även den här omgående med laget som var den här gången jag, Ida, Ebba och Ella. Jag och Missy kom även på en 5:de placering individuellt :)

 

Med två segrar med laget i DIV 1 så var vi riktigt taggade inför finalen som höll på Årsta Runsten. Jag och Missy hade inga höga förväntningar i lag klassen då det skulle bli vår debut i LA:P1. Jag hade aldrig tävlat så högt förut och inte Missy heller så det var våran första tillsammans. Var jätte nöjd över programet och att vi klarade av att göra alla sakerna i programet, väntade mig inga jätte resultat men kommer aldrig glömma när de ropade från andra sida att jag fick 65 % och låg 1:a än så länge. Jag var andra i laget så jag väntade mig inte att jag skulle stanna kvar i toppen då alla bra skulle rida mot slutet. Tiden gick och jag låg fortfarande etta tills Ida i vårt lag red ett sjukt fint program och fick 67% och hamnade 1:a och jag 2:a. Jag var fortfarande hur glad som helst och ännu gladare att det gick så bra för oss alla i laget, detta kunde inte sluta bättre.

Det hela slutade med att vi vann OMG 3 och hela Allsvenskan DIV 1. Den här tävlingen var den bästa tävlingen i mitt liv, någonstin. Det var en sån sjukt underbar känsla hela tiden, allt var så overkligt. Vi vann alla omgångar, hela DIV 1 och jag kom 2:a individellt på min debut. Hade kramt i min kinder hela dagen för jag kunde inte sluta le. Allt kändes bara som en dröm! Världens bästa dag!

 

 


Sommaren var nu här! Wiie. Strömsholm tiderna var även här och där var man och kollade och hejade på Lotta som var med och tävlade SM där.

Jag och Missan Missan fick även vårt andra nationella kval då vi var och tävlade på Värmdö Ridklubb då vi kom på en andra placering i LA:P1.

 

Jag och Missan åkte iväg på vårt första meeting som var i Falun. Det var jag, mamma och Emelie som åkte dit. Det var nämligen ett meeting för båda ponny och häst så både Kanyon och Missan fick följa med. Jag och Missan red LA:P1 och LA:P2 och det gick helt okej för oss, hon var lite spänd båda dagarna men det var även bra träning det med :) Hon var jätte duktig och lugnt annars på tävlingsplatsen, åt och var precis hon var hemma :)Riktigta underbara sommardagar med min flicka! Älskar sommaren, som fri het. Träna på kvällarna ute i padocken, rida på härliga ängar och bara gå ut på en promenad med sin bästa vän och ta bilder tillsammans! Några av de sakerna hittade jag och Missy på :)
Jag och Missy var också och tävlade en Lag 2003 och LA:P1 i Eskilstuna. Underbar sommar dag då jag och Missy vann våran första LA:P1 tillsammans!Under september vad det dags för första omgången i Allsvenskan Elit som jag och Missy var med i. Jag var helt överlycklig att få vara med i eliten som var hur kul som helst! Första omgången hölls på Rimbo Ridklubb och det gick helt okej för oss i laget :) Jag och Missy var även med vårt första DM som Sjövillan anordnade på Vällingby Ridklubb. Då red vi en förklass LA:1 där jag och Missy kom 2:a och sedan debut i FEI inledande. Jag var hur glad och nöjd som helst med vårt program och resultatet trots de missarna jag hade!

Blev även lite hoppning med Missan, hinder sant spånbalar som Missan tycker är så roligt att hoppa, haha helt sjukt egentligen att hon vågar hoppa dem men hon tycker det är sjukt kul! :D

Början av oktober var det tid för andra omgången av Eliten som var på Stora Wäsby fältrittklubb. Laget bestog av mig, Agnes, Ida och Chatrine. Red även en förklass då det var LAG 2003 som vi vann på 74%, var hur glad och lycklig som helst. Lag klassen gick även bra, kom på delad 6:de placering och vi kom 3:a i lag!! :D
Sedan av mot slutet av oktober blev det dags för finalen av Allsvenskan Elit som var på Årsta Runsten. Där var det min och Missys andra FEI inledande som vi tävlade. Det gick bra för oss igen, vi kom tre med laget, weihoo!

Hela tävlings året gick och det var nu tid för min och Missys sista tävling tillsammans. Vi bar oss ner till Göteborg där det var Lag SM, men vi från Sjövillan red induviduellt :) Jag och Missy hade lite otur när vi kom fram på fredagen. Jag lastade ut henne, tog av lindorna som jag hade på henne och fixar de andra sakerna. När jag sedan efter 15 min ca skulle börja göra i ordning henne för att rida henne lite i ridhuset så var hon helt svullen på fram benen, inte halt utan bara svullen. Som tur var så var en från oss vetrinär och det visade sig vara ett litet fel av mig som gjorde detta. När man åker så långt med sin häst så ska man inte ha lindor på hästen vilket jag hade. Hade ingen aning om det utan man lär sig saker varje dag helt enkelt :) Dagen efter var hon bättre men jag ville inte starta henne ändå, för att vara på den säkra sidan. Så hela lördagen satt jag där och hejade på min kompisar och pussade om Missan, gick på promenad och så vidare. Men på söndag så startade vi våran sista klass och tävling tillsammans. Med tanke på att Missy vilade dagen innan, jag blev sjuk och red med feber, hade ganska många missar så fick vi nästan precis 60 % på elitnivå. Jag kunde helt enkelt inte bli gladare :) Jag var riktigt ledsen över att allt inte gick som de skulle men men vad gör man, jag har haft ett helt underbart år Missan, och det bästa var att det inte var något allvarligt med henne utan det var pga mitt fel. Men sedan när vi åkte hem så köpte vi ett par transport skydd till henne och när vi kom hem till Stockholm igen så var hon lika fin i benen som vanligt :D Tråkigt nog fick jag inga bilder från tävlingen heller men de var så mörkt så det blev inga bra bilder :)


image descriptionÅh den här månaden och veckorna efter LAG SM har varit helt underbara! Missy har gått som en klocka, aldrig gått så bra! Det är som om allt bara har falit på plats! Min älskade ponny, vad skulle jag göra utan dig!

image description


Ja, detta var mitt och Missy 2011 tillsammans. Det har varit det bästa året i mitt liv, kunde inte börja bättre och sluta bättre faktsikt! Om jag skulle sammanfatta året med en menning, mitt bästa år med min finaste ponny!


Kommentarer
Postat av: sofie

Ni är så fantastiskt fina tillsammans !

2012-01-06 @ 23:10:27
URL: http://sofiekjellver.blogg.se/
Postat av: Charlotta Lundblad

Åh ella jag är tårögd! Ni är såå fina :) (snyft)

Finaste paret <3 <3 <3 <3 <3

2012-01-07 @ 01:25:39
URL: http://audinadenfina.blogg.se/
Postat av: sofie

sv: Jag vet faktiskt inte riktigt hur men det går tydligen att beställa det rätt lätt! :)

2012-01-07 @ 18:45:07
URL: http://sofiekjellver.blogg.se/
Postat av: Angelina svedbo

Kan inte du berätta hur du tar hand om missans svans? :D den är så galet tjock och fin :D

2012-01-07 @ 20:55:27
Postat av: Lena

Fint skrivet! Du är en fin förebild för många ryttare! Kram

2012-01-07 @ 23:54:38
Postat av: Julia

Gud vad fint skrivet Elinore!

När jag läste detta så föll det en tår kan man ju säga!

Ni är så väldigt fina tillsammans och att ni kommit så långt,man ser och förstår helt och håller erat förkållande till varandra.

Ha det bäst nu,Kramar<3

2012-01-08 @ 12:45:42
URL: http://jlandersson.blogg.se/
Postat av: emelie

Vilken vacker ponny och vilket år ni har haft!

2012-01-12 @ 17:34:56
URL: http://komkoma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0