GOTT NYTT ÅR

Önskar jag och Missy! Nu blir det nytt år med nya härliga möjligheter :)


Stallfri dag

Jag förlängde Missys vila tills i morgon i stället för i onsdag för att Emelie skulle sätta igång Kanyon då också så då kunde vi lika bra göra det samtidigt :) Hon mår nog bara bra av att få ha en liten vila nu och ladda musklerna! :D Men i dag blir det troligtvis inget stall för mig, Emelie mockade åt mig i morse när hon var och jobbade så då behöver inte jag åka ut om jag inte vill såklart :) Får se vad jag gör!

Näst sista dagen på detta år i dag. Helt sjukt! Men det har varit ett riktigt bra år tycker jag. Ska göra en sammanfattning sen om 2010 med allt som har hänt med mig och Missy allt från roliga saker till tävlingar mm :) Men vi hörs i morgon alla :)




Just nu händer det inte så mycket

Ja precis som rubriken lyder så händer det inte så jätte mycket just nu i stallet och med Missan nu när hon vilar. Men hon mår jätte bra och är glad och pigg :D Hade tänkt att hon skulle få vila tills på onsdag och sen sätter jag igång henne igen! Hoppas det är bra med er alla


Snart ut till min prinsessa!

Nu är jag hemma igen och ska snart äntligen åka ut till Missy :) Hon ska nämligen vacineras i dag så det passar perfekt nu när hon vilar för dem måste ändå ta det lungt i 3 dagar(?) tror jag det är :) Vi hörs sen!


God Jul på er alla

God Jul på er alla! Hoppas ni får en underbar jul :)


Lite information om mitt träns

Har fått lite frågor om mitt träns om vart det kommer i från och så vidare så tänkte berätta lite om det :)

 

Märket på tränset är Döbert och det är i brunt och randsytt. Jag köpte tränset på en butik här ute på Ekerö som heter Hästhoven. Det var en tjej innan jag köpte som hade special beställt tränset från Hästhoven. Men när det kom så ville hon inte ha det längre pga hon hade köpt en svart sadel och då vill man oftast inte ha ett svart träns. Så då hängde det där hos Helle som äger butiken och så åkte vi dit för att kolla på något och då hängde det där och var som gjort till Missy. Det var i hennes storlekt och i färgen som jag ville ha. Och så älskade jag v-formen på pannbandet med den lilla blåa blomman (till höger på bilden) som var med tränset.  Det är även jätte bra kvalité på tränset:)

 

Om det är något mer ni vill veta så är det bara att fråga så svara jag så fort som möjligt :)

 

 


Läsarfrågor och svar

Vad har du för paddar under lindorna?

SVAR: Jag har paddar från Mias som jag tycker är jätte bra :) Har dem i marinblåa, svarta och beige fast använder mest mina beige för dem är mest använda, tycker dem är mycket bättre då haha! Men dem är självklart jätte bra när dem är nya också :)



Vad köpte du smörj produkterna och vad är det för fint träns du har? :)

SVAR: Dem har köpte på lite olika ställen, har inte köpt allt samtidigt utan vid flera olika tillfällen men det är på helt vanliga hästbutiker :) Tror smörj produkterna som jag använder finns på dem mesta häst butikerna :) Lägger upp ett inlägg om mitt träns där jag skriver mer om det :)


Undrar samma, vad har du för träns?  :) kan du inte skriva ett inlägg med din utrustning, märke osv? Tycker du och din ponny har as snygg stil!:)

SVAR: Ja samma här så kommer jag skriva om mitt träns i ett eget inlägg, kommer snart upp :) Ja självklart kan jag göra det! Med min utrustning menar du då allt från min sadel till exmpel lindor, skydd mm? :) Åh tack så mycket, blir jätte glad :D


Onsdag 22 december

I dag fick Missan börja sin lilla julvila som hon ska ha tills jag kommer hem, kanske några dagar till efter jag har kommit hem :) Är nämligen i Dalarna nu och ska fira jul hos min mormor och morfar tillsammans med mina kusiner och min familj såklart haha! Så om ni undrar varför uppdateringen inte kommer vara så jätte bra tills på måndag är för att jag är här i Dalarna, men jag ska försöka passa på att skriva några roliga inlägg som ni har önskat om :D Ha det bra!


Tisdag 21 december

Jag brukar ju alltid rida lektion på tisdag men eftersom hon ska vila lite nu under jul så tänkte jag tappa ner lite så red inte min lektion i dag, utan tog det lungt med henne. Tänkte att det är ju inte bra att hon går hårt idag och sen får hon vila i några dagar där på, så att inte hennes muskler blir stela :) Jag red lite ungefär som jag gjorde i går, ett litet jogging pass. I skritten tränade jag på mycket halter som jag försöker träna upp så dem blir bra fast dem går bättre och bättre för varje gång så det är bra :) I traven gjorde jag mest serpentiner och stora volter även lite övergångar och i galoppen red jag på i en frisk galopp lite i lättsits och gjorde lite övergångar från galopp till trav osv :) På slutet la jag ner henne i låg form och red på två stora volter, lite som på en 8-volt :)

I dag fick Missy ha på sig det här och såg ut så här :)






Smörjning av träns

I går tog jag hem mitt träns för det såg hemskt ut! Har inte smörjt det på läge och mådde inte trikigt bra haha, stackars lilla träns, som jag misshandlar den :) Men det blev väldigt fint när jag hade smörjt den, såg nästan som nytt ut :) Tänkte visa er hur jag brukar göra när jag smörjer lite nogrannare än vad man gör efter ridpasset oftast.

Jag bröjar alltid med att tvätta av tränset med bara vatten och svamp så man får bort allt skit och gammalt smörj som har satt sig på annars kan det blir som "lager" på tränset och blir jätte mjukt och klibbit. Vattnet fungerar jätte bra, allt smuts försvinner,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En lite för och efter bild på tyglarna, skillnad va? Haha usch vad mina tyglar såg ut, injuten svett från halsen

Sedan mörjer jag in tränset med en tvål typ med olja som heter Durium Soap och är jätte bra! Rekomenderar den verkligen! Tränset blir jätte fint och rent av den :) När jag har smöjt in hela tränset med den här så låter jag det torka in ett lite tag innan jag börjar med nästa sak.

När det har torkat klart så fettar jag in hela tränset med läderbalsam. Tycker det är jätte bra men man ska nog inte använda det varje dag för då blir tränset nog vädligt fettigt, bra att göra det med bra mellan rum :)

Gjorde även rent mitt bett när jag ändå höll på att ta i sär hela tränset. La det först i en liten skål med varmt vatten så att allt skit kan lösas upp. Bettet brukar jag ha i vattnet under tiden jag fixar med resten av tränset. Sedan sköljer jag av bettet och gnuggar bort allt skit som inte löstes upp i vattnet.

Vi har även en SUPER bra crem som heter Diamond Paste som man kan använda på bett, sporrar och stidbyglar mm. Det polerar typ upp bettet och ta verkligen bort allt skit, blir jätte fint. Trodde inte det skulle kunna ta bort allt skit på bettet, eftersom allt inte gick bort när jag försökte gnugga bort smutsen i början (som man ser på bild 1, då tyckte jag ändå det var lite rent haha) :) Men den är verkligen JÄTTE BRA, skillnad eller hur?

Så här ser den ut

När jag ändå höll på så passade jag även på att puttsa upp mina pannband så dem blev fina. Då tog jag en liten trasa med lite grön såpa (liten klick) och lite vatten som jag sedan "duttar" på strassen :) Funkade bra men man får inte ha för mycket vatten eller såpa :)

Så här blev hela resultatet på tränset. Skulle ha tagit en före bild på hur det såg ut innan haha :)


Måndag 20 december

Bara 4 dagar kvar nu till julafton. Helt sjukt hur fort tiden går egentligen eller hur? :) Har ni önskat er något roliga saker? Kanske lite hästsaker? :)

Joggade Missan idag i ridhuset. Tänkte att hon skulle få en liten julvila nu under julen då det passar perfekt då jag och min familj ska åka till min mormor och morfar och fira jul och är borta i några dagar. Det blir jätte bra, hon har gått så himla bra dem dem senaste tre-fyra veckorna så det förtjänar hon, då blir hon uppladdad inför träningen till tävlings säsongen :) Det gick i alla fall jätte med henne i dag, körde mitt lilla "jogging" pass som fungerar så bra på henne, hon blir verkligen avslappnad och fin!

Hoppas eran dag har varit bra!


Morgonmys i stallet

Nu har jag kommit hem från stallet, har varit och jobbat med Emelie. Hjälpte henne i dag för hon skulle bort sedan så det skulle gå lite fortare i stallet :) Ska åka ut igen sen senare och rida min älskling, kameran följer med!


Söndag 19 december

I dag skrittade jag och Emelie ut med Missy och Kanyon. Det gick bra fast det var lika kallt för det snöade så sjukt mycket idag, men det gick ändå bra, vi överlevde i alla fall haha :) I dag hade vi även julfika i stallet med nästan alla i klubben, var jätte mysigt och gott! I morgon blir det tidigt i stallet för ska hjälpa Emelie (min syster) att jobba!


Lördag 18 december

I dag red jag och Missy ute i snön och det var så roligt! Det snöade jätte mycket och det var så mysigt! Galopperade jätte mycket och hon tyckte det var så roligt, så härligt när man verkligen känner att dem tycker det är roligt :) Det som är så roligt också när man rider ute är att man nästan alltid en sån fin känsla för man har alltid sånt bra påskjut :) Lite bilder från idag som jag lovade ;)



Vad är det med mig och dålig uppdatering?!

Ja som ni har märkt så är uppdateringen riktigt dåligt just nu.. Förlåt men har inte haft någon tid riktigt men nu är det i alla fall jullov(!) så nu kommer jag skriva varje dag men mycket bilder :D

Ha det bra! :D Bild gjord av Fredrika (fkallstrom.blogg.se)


Vad är det med mig och dålig uppdatering?!

Ja som ni har märkt så är uppdateringen riktigt dåligt just nu.. Förlåt men har inte haft någon tid riktigt men nu är det i alla fall jullov(!) så nu kommer jag skriva varje dag men mycket bilder :D

Ha det bra! :D Bild gjord av Fredrika (fkallstrom.blogg.se)


Ungefär såhär brukar en tävlingsdag se ut för mig och Missy

Ja, nu ska jag ta mig i kragen och börja skriva om de förslagen jag fick förut att skriva om och nu blir det om hur en tävlingsdag ser ut ungefär för mig och Missy, från morgon till kväll :)

Jag gillar att ha tid på mig på tävlingsplatsen till att startanmäla sig, fixa håret + klä på dig och last ut Missy + fixa iordning henne. Eftersom hon är lite exktra känslig så är det vitkigt att jag inte stressar runt henne. Självklart ska man inte stressa runt någon häst, men hon blir jätte stressad av  att jag är stressad så jag brukar tänkar att ju lugnare jag är lugnare blir hon. Så vi brukar vara på tävlingsplatsen en halv timme innan jag ska sätta upp och skritta fram henne.

Jag knoppar henne alltid samma dag som tävlingsdagen är. Jag brukar vara där en lång tid innan så man vet att man har tid på sig att fixa alla saker. Om tävlingen är tidigt på morgonen brukar jag ta fram alla saker dagen innan så behöver jag bara knoppa sen på morgon innnan men om det är en sen start så brukar jag oftast fixa allt på samma dag. Jag brukar inte tvätta henne men om hon är jätte dammig som dem kan bli under sommaren så brukar jag göra det men annars brukar jag bara ryckta henne. Det enda jag brukar isf tvätta är hennes vita små ben som hon har på tre av sina ben så dem är fina och vita :) Älskar när dem är kritvita!

Sedan när vi har lasta in henne och allt är klart och vi har kommit fram till tävlingsplatsen brukar jag gå och staranmäla mig. Kolla även tävlingsplatsen hur den ser ut (banan och så vidare). När vi är startanmälda och klara så går jag tillbaka till Missan och kollar så allt är bra med henne. Sedan börjar jag fixa i ordning mig. Börjar oftast med håret om jag inte har gjort det redan hemma. Sedan klär jag på mig alla kläder som jag ska ha på mig så hela jag är redo och klar så vi inte behöva stressa runt Missy :)

Missan i transporten


När vi har lastat ut lilla Missan så tar vi av skydden på benen och sedan går jag runt lite med henne så hon får tittar runt lite. Sen sätter vi på henne alla saker. Jag rider alltid fram med skydd oftast på tävlingsplatsen och ibland boots fram för det är så fint haha :) När sadeln och allt är på går jag sedan mot framridningen och sitter upp. Jag brukar skritta fram henne ett tag så hon blir avslappnad. Rider fram ungefär en halvtimma har jag gjrot, det beror också på om jag ska rida på eller en klass under dagen.

På framridningen


Efter programet så leder jag oftas av henne så hon blir bra avskrittad. Sedan klär vi på alla saker igen så hon är redo för transporten och sen lastar vi in henne. Om jag har fått en bra resultat och kanske blir placerad så brukar vi inte lasta in henne direkt om prisutdelning är snart utan då går jag runt med henne lite längre i stället. Sen så lastar vi då in henne och åker hem till stallet igen.

Hemma i stallet igen tar jag av alla saker och brukar borsta av henne, ta bort allt smuts och om det finns svettfläckar. När hon är färdig så är det bara alla andra saker som ska in igen men det brukar jag få hjälp av min mamma som brukar vara med mig på tävlingar :) Ungefär så här ser en tävlingsdag ut för mig och Missy. Nu har jag tagit den i stora drag också men tog de viktigare och förhoppningsvis dem roligaste delarna att läsa om :)



Söndag 12 december

Jag och Emelie red ut i dag igen och red. Det var super mýsigt och Missy var lika pigg och glad som i går, haha lilla gulle. Men det var mycket kallare i dag, mina öron frös ihjäl typ haha, vill köpa öron puffar typ som man kan ha på öronen när man rider ut :D I morgon vilar Missy och jag är ledig från stallet men det kommer ett roligt inlägg i morgon, så gå in och kika i morgon :D Hoppas eran dag var lika bra som min, ha det bra!






Läsarfråga

Vem tränar du för? :)

SVAR: Hon heter Louise, kallas för Ludde. Det är även om hon som äger Sjövillan där jag står :)




Lördag 11 december

Skrev förut att jag skulle uppdatera hela veckan men tänkte om det var tråkigt att läsa igenom allt så skirver en liten sammanfattning istället om veckan som har gått. Mina två lektioner som jag har ridit (tisdag och torsdag) gick SÅÅÅ himla bra! Har hittat något nytt sätt på henne när jag rider och det går så himla bra!! Var så lycklig i tisdag, då det gick allra bäst men det gick även super bra i torsdag! :D

I onsdag hoppade vi igenom och det gick super bra det också! Hon tycker det är verkligen roligt att hoppa. Bra för dem att göra något annat i vardagen också :) Annars har jag bara ridit ut med henne. I dag så red jag och Emelie ut i snön och red. Det gick jätte bra, hon var pigg och det tyckte det  var roligt :)


Mer uppdatering i kväll

Ja ikväll ska jag skriva om hela veckan som har varit sååååååååååååååå bra!! Det har gått så himla bra men berättar mer sen! :)

Måndag 6 december

I dag vilar lilla Missy och jag är ledig från stallet :)

Dagen ridoutfit

Tror det eller ej men nu ska jag börja med "dagen ridoutfit". Tänkte ha dem när jag har lektion eller när jag gör Missy lite finaste än bara ett par enkla skydd eller ni förstår, haha :) Men här kommer dagens outfit som jag hade på Missy:

x Grått schabrak från equiline med en vit och en mörkt grå kant
x Mörkgråa lindor från equiline
x Paddar från Mias
x Vita boots från eskadron

 

Mitt täcke matchade inte så jätte bra tillsammans med det gråa men det fick vara ändå haha ;) Det kommer från Mias och är i mossgrön färg typ med en beige kant :)





Söndag 5 dec

I dag hade jag och Emelie tänkt att rida ut igen men det var lite varmare i dag och då fick hästarna så stor stultor under hovarna och bara halkade runt så vi joggade lite inne då ist så dem inte skulle vrika sig eller något :) Man vet ju aldrig vad som kan hända och tar det säkra före det osäkra :)

Tog det bara lungt med henne då och bara kände på henne. Gjorde det där passet där jag inte gör några rörelse utan bara massa övergångar, rider på stora volter och böjer igenom i båda sidorna även på serpentiner då jag brukar göra övergångar när man passerar medellinjen :) I galoppen går det alltid bäst när jag gör sånt här pass då jag rullar i en bra frisk galopp då hon kan galoppera igenom kroppen bra och så brukar jag då stå i lite lättsits :) Gör även då övergångar från galopp till trav och trav till galopp :) Tycker det här passet är jätte bra, inte så avanserande men man får hästarna, iaf Missy, så bra avslappnad och även lydig :) Testa det på eran häst/hästar om du inte vill rida ett hårt pass men ändå ett bra ridpass :)

Fick med mig kameran i dag och äntligen fungerde den :) Så lite bilder på Missan i hagen blev det!




Lördag 4 dec

I dag red vi ut i snön och det var jätte mysigt! :) Missy var pigg och glad så det var roligt! :) I dag fick hon också byta till en större box än den hon hade innan. Det ska nämligen kommer en ny tjej till stallet och hennes ponny är liten så då måste han/hon har en av dem mindre boxarna och då erbjöd jag mig att hon kunde ta min. Då får Missy en mycket större box vilket är jätte skönt för henne :)

I morgon blir det ute ritt igen :)




Fredag 3 dec

Red dressyr på Missy idag i rudhuset och det gick jätte bra. Gjorde ungefär och tränade på det vi gjorde på lektionen i går men halvhalterna och det gick jätte bra, speciellt i galoppen då hon måste börja sätta sig på rumpan och bygga upp mer rumpmuskler och såvidare så hon blir starkare :) I morgon ska jag rida ut, hoppas ni har haft en bra dag!


Totilas & Edward Gal - Finaste ekipaget som någonsing har funnits

Jag tror inte det är bara jag som tycker det är så sorgligt att Edward inte längre får tävla och rida Totilas? Jag tycker det är jätte sorgligt, finaste ekipaget som någonsing har funnits. Ibörjan var jag inte så jätte "påverkad" av den här hela grejen och tänkte "det är väl tråkigt men.." aa ni fattar, men det blev efter i globen när jag hade sett hans as braiga(!!) clinic och började tänkte på det här för jag tyckte han var så bra! Jag visste inte riktigt innan vem han riktigt var än bara ett namn eller hur bra han var, för nu efter clinicen fick man ändå en liten "bild" om hur han tänker osv när han rider. Tycker det är jätte tråkigt att dem inte kan vara tillsammans igen, började nästan gråta när jag såg det här klippet :'( Han säger så bra saker på så fint sätt eller hur? :)

Den här textbiten från en artikel från Ridsports hemsidan är också lite känslosam:

"När Edward får frågan vilken häst som har betytt mest för honom drar han ett djupt andetag, lutar huvudet i händerna och lägger pannan i djupa veck.
– Hmm… det var en svår fråga. Jag tror att han var svart…"


Bilder lånade från Google


Torsdag 2 dec

I dag har jag varit lite duktig måste jag säga, jag fick med mig kameran till stallet :D Haha helt otroligt nästan! Men självklart så skulle det vara något som inte fungerade och självklart så ville inte kameran starta så det gick inte att få några bilder i dag heller.. Typiskt ;)

Hade lektion idag för Ludde och det gick bra. Hela lektionen gick ut på inmprincip halv halter och det är en sak jag verkligen måste tränka mer på!! Men det gick i alla fall jätte bra, det blev stor skillnad båda i traven och galoppen :) Hon kändes jätte fin på slutet när jag la ner henne och hon travade jätte fint :) Hoppas ni har haft en bra dag alla ni :)


Onsdag 1 dec

I dag var jag med på hopplektion och det var super roligt! Det är nämligen en tjej som hoppar i vårt stall och som hopptränar på onsdagar och då får vi resten av lilla "dressyr" gänget (haha) vara med och hoppa om vi vill, as kul!! Det gick så HIMLA BRA! Åhh hon var så duktig och tyckte det var så roligt. Öronen spetsade framåt och höll på att små mocka efter några hinder :D Det var verkligen super roligt och ska lätt vara med nästa gång!! Nu kör vi :D

Emelie var med och skulle filma/ta kort men tror ni inte jag glömde kameran igen?! Jo!! Får sätta upp en liten lapp på dörren så jag kommer ihåg den, haha!

Tisdag 30 nov

Haha tror inte ni att jag glömde kameran idag? Jo!! Så typsikt jag som skulle fota min outfit som jag hade idag men det får blir nästa lektion istället då på torsdag :)

Hade lektion i dag och det gick bra. Vi gjorde en bra även då vi fick med väldigt mycket bra saker, både skänkelvikningar och övergångar i alla gångarter :) På slutet så tränade vi på lite enklabyterna, är lite svårt fortfarande men vi jobbar på det! :) I morgon ska jag hoppa med Missy, ska blir roligt men är lite nervös faktiskt haha :)

Blid från i sommras när vi hoppade ute :)


RSS 2.0